Jelmer Siemons

Jelmer Siemons is oprichter en eigenaar van Start2Move en sinds april 2018 mede-eigenaar van LAPT International BV.

Jelmer is afgestudeerd aan de Christelijke Academie Lichamelijke Opvoeding (CALO) in Zwolle en begon al tijdens zijn studie met diverse werkzaamheden in de sportbranche. Zo was hij al op jonge leeftijd werkzaam als fitnessinstructeur, reisleider en skileraar. Na afronding van zijn studie (2002) is Jelmer aan de slag gegaan als docent bij Landstede sport en bewegen in Zwolle. Tegelijkertijd is hij gestart als examinator voor NL Actief (voorheen Fit!vak) op diverse locaties in Nederland en heeft hij zitting genomen in de opleidingscommissie van NL Actief.

Na enkele jaren besloot hij de overstap te maken naar de fitnessbranche en is hij gaan werken als manager van een 4-tal fitnesscentra en aansluitend 5 jaar als docent Fitness & Health op het CIOS in Arnhem.
 
In 2007 is Jelmer als eenmanszaak gestart met opleidingscentrum Start2Move. Inmiddels is Start2move uitgegroeid tot het grootste Fit!vak erkende opleidingscentrum van Nederland met opleidingslocaties in heel Nederland en zijn er zo'n 40-50 tal docenten jaarlijks actief voor Start2Move. Sinds 2015 is Start2Move BV samengegaan met de HDD Holding.

Jelmer was ook werkzaam als conditietrainer bij het 1e elftal van sc Heerenveen in samenwerking met hoofdtrainer Marco van Basten.

Artikel Trainersmagazine: “9 veel gemaakte fouten in de Periodisering”
Artikel Trainingsmagazine: "Voetbalconditie -10 veel gemaakte fouten-"

Video FOX Sports: "Kennismaking met conditietrainer van sc Heerenveen Jelmer Siemons"
Artikel Bodylife:
“10 jaar Start2Move een succesverhaal met internationale ambities” 
Artikel Bodylife:
Start2Move koopt LAPT International BV
Artikel NL 
Actief: “Fitnesstrends 2019”
Artikel Voetbalkennisplatform: “Conditietraining van theorie naar praktijk”
Artikel de Voetbaltrainer: “6 tips ter verbetering van de voetbalconditie” 
 

Jelmer Siemons

Testen en Meten van Voetballers
Conditietrainer Voetbal