Over ons

Door middel van opleiding, optimale begeleiding en het uitzetten van een carrière pad zijn wij in staat jou verder te helpen naar het verwezenlijken van je droombaan binnen de fitness-, health-, en/of sportbranche. Dit doen wij door hoogwaardig erkende vakopleidingen en cursussen aan te bieden. Tijdens de opleiding word je optimaal ondersteund door een eigen carrièrecoach, je docent, maar ook online. Zowel je carrièrecoach als je docent zijn hoogopgeleide ondernemende professionals die met beide benen in het ‘werkveld’ staan.  

Belangrijk is dat je de opleiding/ cursus kunt volgen naast je drukke werk- & priveschema. Bij Start2Move kun je op ieder gewenst moment van start en kies je de praktijkdagen wanneer het jou uitkomt. Wij zijn flexibel met instroom- en doorschuifmogelijkheden van de praktijkdagen. 

Wil je een uurtje per week lesgeven, parttime of fulltime werken of wil je als zelfstandige professional aan de slag? Voor ons maakt dit geen verschil. Het behalen van je doel is voor ons het meest belangrijk. Voor ieder doel hebben wij trajecten. Dit kan exclusieve toegang tot ons uitgebreid netwerk of vacaturebank zijn, het volgen van een (verdiepings)opleiding of we kunnen je begeleiden met het opzetten van je eigen onderneming. Wij zijn pas tevreden als er een mooie carriere voor jou in het verschiet ligt.

Met vragen kun je altijd terecht bij een van onze opleidingsadviseurs en bij ons docententeam. Zij staan met alle plezier voor je klaar om je te helpen jouw carriere letterlijk in beweging te zetten. Onze opleidingsadviseurs zijn geen ‘harde verkopers’, maar mensen zoals jij en ik, die de juiste opleidingen hebben gevolgd en zelf ook een carriere hebben in de fitness-, health- en/of sportbranche. 

* Zie ook artikel Bodylife:10 jaar Start2Move een succesverhaal met internationale ambities” 

Geschiedenis

In 2007 is Jelmer Siemons als eenmanszaak gestart met opleidingscentrum Start2Move. Inmiddels is Start2Move uitgegroeid tot het grootste internationaal erkende opleidings- & kennisinstituut van Nederland binnen de fitness-, health- en sportbranche.  Start2Move heeft meer dan 25 opleidingslocaties en 75 docenten in heel Nederland. Daarnaast blijft Start2Move zich nog steeds verder ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Start2Move is gevestigd in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Op deze locatie beheert en exploiteert Start2Move bovendien het Landstede fitnesscentrum. Sinds 2015 participeert de HDD Holding (met als dochterbedrijven o.a. Les Mills en Studion) in Start2Move. Sinds 2018 valt LAPT International B.V. onder de Start2Move holding.

VAN START TOT FINISH

Passie voor gezondheid, sport en in het bijzonder de fitnessbranche. Werkzaam geweest als o.a. Fitnesstrainer, Personal Trainer, Fitnessmanager, CIOS docent en als Conditietrainer van het 1e elftal van sc Heerenveen in samenwerking met Marco van Basten. Allergisch voor bureaucratie en trage besluitvorming.

Jelmer Siemons
CEO & Founder

Waarom Start2Move?

Start2Move is het grootste internationaal erkende opleidingscentrum van Nederland op het gebied van fitness, health, body & mind en sport. Onze opleidingen zijn geaccrediteerd en erkend door o.a. NL Actief, Europe Active, KNVB, Atletiekunie, BGN, NGS, CRKBO. Start2Move biedt een zeer gedifferentieerd en professioneel aanbod van praktijkgerichte vakopleidingen en cursussen door heel Nederland.

De opleidingen zijn vooruitstrevend en kwalitatief hoogstaand en sluiten direct aan bij de (laatste) behoeftes uit het werkveld en de carrièreverwachtingen van de cursist.  
 

Flexibel en bereikbaar

Gemiste lesdagen kunnen op basis van beschikbaarheid kosteloos worden ingehaald. Daarnaast is het in overleg mogelijk, een aangepast leertraject te volgen aansluitend bij jouw wensen en mogelijkheden. Naast de reguliere lesdagen is ons kantoor telefonisch, per mail en via de chat bereikbaar voor (inhoudelijke) vragen. Je digitale leeromgeving is 24 uur per dag beschikbaar. Voor vragen over je stage of examen kun je 5 dagen in de week terecht bij onze stagecoördinatoren.

Hoogste slagingspercentage

Het docententeam van Start2Move bestaat uit hoogopgeleide, enthousiaste docenten uit het werkveld en het onderwijs. Een aantal van hen is daarnaast werkzaam als examinator voor NL Actief of voor TCI/ BGN en betrokken bij de laatste ontwikkelingen van de verschillende opleidingen. Wij weten hierdoor exact wat er op het examen verwacht wordt. De afgelopen jaren heeft Start2Move landelijk een bovengemiddeld slagingspercentage (>90%) voor de opleiding NL Actief Fitnesstrainer A & B en voor de opleidingen BGN Gewichtsconsulent behaald.

Digitale leermiddelen en online support

Als Start2Move cursist heb je exclusief toegang tot onze unieke online leeromgeving e-Start met daarin o.a. diverse lesinhouden, powerpoints en video's. Bovendien bieden wij bij onze opleidingen gratis toegang tot de online oefentool e-Quest en de Start2Move app. Daarnaast kun je gratis deelnemen aan diverse online webinars en natuurlijk gebruik maken van onze online chat.

Praktijkgericht aanbod

Zet je carrière in beweging! Het is onze missie jou te helpen op weg naar (nog meer) succes op de arbeidsmarkt. Het aanbod van Start2Move sluit dan ook direct aan bij de (veranderende) behoeften uit het werkveld. Start2Move brengt jou belangeloos in contact met mogelijke werkgevers via onze eigen vacature bank. Wil je aan de slag als zelfstandige dan helpt Start2Move jou om je business succesvol op te zetten.

NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.