Over ons

Start2Move helpt cursisten bij het opbouwen van een professionele carrière in de sport-, fitness- en health branche door het aanbieden van vakgerichte opleidingen en cursussen in heel Nederland.
Het docententeam van Start2Move heeft zich als doel gesteld de cursist letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen op weg naar (nog meer) succes op de arbeidsmarkt*!

* Zie ook artikel Bodylife: “10 jaar Start2Move een succesverhaal met internationale ambities” 
 

Geschiedenis

In 2007 is Jelmer Siemons als eenmanszaak gestart met opleidingscentrum Start2Move. Inmiddels is Start2Move uitgegroeid tot het grootste NL Actief erkende opleidingscentrum van Nederland met meer dan 25 opleidingslocaties en 40 docenten in heel Nederland. Daarnaast blijft Start2Move nog steeds verder groeien en ontwikkelen. 

Het hoofdkantoor van Start2Move is gevestigd in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Op deze locatie beheert en exploiteert Start2Move bovendien het Landstede fitnesscentrum. Sinds 2015 participeert de HDD Holding (met als dochterbedrijven Les Mills, Studion, LAPT en SLIM) in Start2Move. 

VAN START TOT FINISH

Passie voor gezondheid, sport en in het bijzonder de fitnessbranche. Werkzaam geweest als o.a. Fitnesstrainer, Personal Trainer, Fitnessmanager, CIOS docent en als Conditietrainer van het 1e elftal van sc Heerenveen in samenwerking met Marco van Basten. Allergisch voor bureaucratie en trage besluitvorming.

Jelmer Siemons
Algemeen directeur

Waarom Start2Move?

Start2Move is het grootste en snelst groeiende opleidingscentrum van Nederland en is door NL Actief erkend. Start2Move biedt een zeer gedifferentieerd en professioneel aanbod van praktijkgerichte en erkende opleidingen en cursussen door heel Nederland.

De opleidingen zijn vooruitstrevend en kwalitatief hoogstaand en sluiten direct aan bij de (laatste) behoeftes uit het werkveld en de carrièreverwachtingen van de cursist.  

Flexibel en bereikbaar

Gemiste lesdagen kunnen op basis van beschikbaarheid kosteloos worden ingehaald. Daarnaast is het in overleg mogelijk, een aangepast leertraject te volgen aansluitend bij jouw wensen en mogelijkheden. Naast de reguliere lesdagen is ons kantoor telefonisch, per mail en via de chat bereikbaar voor (inhoudelijke) vragen. Voor vragen over je stage of examen kun je 5 dagen in de week terecht bij onze stagecoördinatoren. 

Hoogste slagingspercentage

Het docententeam van Start2Move bestaat uit hoogopgeleide, enthousiaste docenten uit het werkveld en het onderwijs. Een aantal van hen is daarnaast werkzaam als examinator voor NL Actief en betrokken bij de laatste ontwikkelingen van de verschillende opleidingen. Wij weten hierdoor exact wat er op het examen verwacht wordt. De afgelopen jaren heeft Start2Move landelijk een bovengemiddeld slagingspercentage (>90%) voor de opleidingen NL Actief Fitnesstrainer A en B behaald.

Digitale leermiddelen en online support

Als cursist van Start2Move heb je niet alleen toegang tot onze unieke online leeromgeving e-Start met daarin o.a. diverse lesinhouden, powerpoints en video's. Bovendien bieden wij bij onze opleidingen gratis toegang tot de online oefentool e-Quest en de Start2Move app. Daarnaast kun je gratis deelnemen aan online webinars en natuurlijk gebruik maken van onze online chat.

Praktijkgericht aanbod

Zet je carrière in beweging! Het is onze missie jou te helpen op weg naar (nog meer) succes op de arbeidsmarkt. Het aanbod van Start2Move sluit dan ook direct aan bij de (veranderende) behoeften uit het werkveld. Start2Move werkt intensief samen met een groot aantal partijen en brengt jou belangeloos in contact met mogelijke werkgevers. 

NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.