;

Veel gestelde vragen

In het onderstaande overzicht vind je de antwoorden op veel gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

 • Algemeen

  • Er zijn veel opleiders in de fitness- en sportbranche en daarom zie je soms door de bomen het bos niet meer. Iedere opleider heeft zijn eigen specialisaties en het is aan jou om hierin een keuze te maken.

   Waar Start2Move zich in onderscheidt, is dat wij jou letterlijk en figuurlijk in beweging zetten en dat wij niet alleen opleiden voor een diploma, maar voor een carrière. Bij Start2Move word je tijdens en na je opleiding in contact gebracht met potentiële werkgevers en is het mogelijk om als zelfstandige aan de slag te gaan en daarbij begeleid te worden. Waar Start2Move zich nog meer in onderscheidt, is dat alle opleidingen erkend en geaccrediteerd zijn en dat wij landelijk het hoogste slagingspercentage hebben. Waar wij nog het meest trots op zijn is de persoonlijke aandacht en begeleiding die wij graag bieden, onder andere door een eigen carrièrecoach en opleidingsadviseurs die zelf ook uit het ‘werkveld’ komen. Zij kunnen jou voor, tijdens en na jouw opleiding passend advies geven.

   Bij Start2Move kun je op je eigen tempo studeren. Zo bieden wij bijvoorbeeld spoedtrajecten aan voor de cursisten die al beschikken over kennis en ervaring. Aangezien veel cursisten van Start2Move een opleiding volgen naast hun fulltime baan, wordt hier rekening mee gehouden in de planning van de lesdagen. De opleidingen en cursussen worden zowel doordeweeks en in het weekend aangeboden en ook overdag en ’s avonds. Dit stelt jou in de gelegenheid om te kijken welk moment het beste voor jou uitkomt. Heb je meer tijd nodig voor je studie? Dan kun je in overleg met je eigen carrièrecoach jouw eigen leertraject bepalen.
    
  • Start2Move biedt een groot aantal door NL Actief, de BGN, de Atletiekunie en de KNVB erkende opleidingen. Klik hier voor verdere informatie.
  • Er zijn veel onduidelijkheden over de accreditatie van de Leefstijlcoach opleidingen. Tevens bestaan er behoorlijk wat broodje aap verhalen omtrent de term leefstijlcoach. Alle informatie hierover kun je lezen in onze blog ‘Leefstijlcoach worden zonder HBO diploma?’
  • Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via o.a. onze nieuwsbrief, Facebook, Instagram en de andere Start2Move social media kanalen. Tevens kun je hiervoor het contactformulier invullen en kun je alle informatie vinden op onze website. In de footernavigatie onderaan elke webpagina (onder kopje ‘Algemeen’) vind je onze opleidingsagenda.
    
  • Onze opleidingsadviseurs helpen je graag met jouw studiekeuze. Om met hen in contact te komen kun je mailen naar opleidingsadvies@start2move.nl of bellen naar 088 – 850 76 48 (optie 1 in het keuzemenu). Je kunt ook een brochure aanvragen op onze website op de pagina van de desbetreffende de cursus of opleiding waar jij in geïnteresseerd bent of je vraag stellen via de chat op www.start2move.nl


    
  • Wij leiden mensen niet alleen op voor een diploma, maar voor een carrière. Het past in onze visie om werkgevers (de branche) direct in contact te brengen met onze cursisten die vaak op zoek zijn naar een leuke baan of opdracht. Daarom kun je als cursist direct vanuit je online leeromgeving e-Start contact zoeken met potentiële werkgevers.

   Om het voor de werkgevers nog aantrekkelijker te maken is de vacaturebank ook openbaar. De vacaturebank is voor cursisten en werkzoekenden gratis en voor de werkgever is de prijs laag, maar met een groot bereik.
    
  • Wij leiden mensen niet alleen op voor een diploma, maar voor een carrière. Het past in onze visie om zelfstandige Personal Trainers en andere professionals optimaal te begeleiden met het opstarten en uitbouwen van hun business. Dat is de reden dat Start2Move ook LAPT heeft toegevoegd aan de bedrijfsvoering.

   Een Personal Trainer kan vaak uitstekend mensen begeleiden op het gebied van bewegen, voeding en gezondheid, maar is minder goed in het opzetten en uitbouwen van zijn of haar eigen business. Start ik een eigen bedrijf of ga ik in loondienst? Op welke doelgroep(en) wil ik mij gaan richten en hoe bereik ik deze? Welk tarief kan ik hanteren als beginnend Personal Trainer? Hoe zorg ik voor voldoende inkomsten? Hoe regel ik mijn administratie? Welke verzekeringen moet ik afsluiten? Welke (social media) kanalen ga ik inzetten voor de werving van nieuwe klanten? Hoe zorg ik voor meer business, maar ook voor meer vrije tijd? Allemaal vragen waar LAPT de beginnende en ervaren Personal Trainer mee kan helpen. Meer informatie www.lapt.nl
 • Inschrijven

 • Inhalen of annuleren

 • Vrijstellingen en Toelatingseisen

 • Betaling

  • Jazeker. Je krijgt een behoorlijke korting als jij je opleiding in één keer betaalt. Voorwaarde is dat je de betaling binnen 14 dagen na inschrijving voldoet. Je krijgt direct na betaling toegang tot je digitale leermiddelen, webinars, filmpjes etc. Indien van toepassing, wordt het studieboek naar je huisadres opgestuurd. Je korting bij ineens betalen kan wel oplopen tot € 300. Verder betaal je ook geen administratiekosten.

    
  • Afhankelijk van de opleiding kan er in 2 tot 15 termijnen betaald worden. Op de specifieke opleidingspagina op de website vind je bij het kopje ‘kosten’ de mogelijkheden tot termijnbetalingen.
  • De betalingstermijn bij betaling ineens bedraagt 14 dagen. Bij betaling in termijnen zal de 1e termijn in principe na 14 dagen plaatsvinden en de daarop volgende termijnen maandelijks middels automatische incasso. Om toegang te krijgen tot je digitale leermiddelen en het cursusboek dient de eerste termijn betaald te zijn. Je kunt direct betalen door de IDEAL link aan te klikken bij je financiële administratie in je online leeromgeving. De eerste termijn dient te allen tijde voor aanvang van de eerste praktijkdag te zijn voldaan.  

    
  • Je kunt de kosten voor een opleiding of cursus van Start2Move die aansluit bij je (toekomstige) beroep aftrekken van de belasting. De Belastingdienst heeft de regels voor consumenten voor het aftrekken van studiekosten in 2018 veranderd. Hierdoor kan het belastingvoordeel flink oplopen. Bij de aftrek van studiekosten geldt een drempel per jaar. Als jij je opleiding dus in één jaar betaalt, krijg je slechts eenmalig te maken met deze drempel dan wanneer je het verspreid over meerdere belastingjaren.

   Klik hier om te berekenen hoeveel jij terug kunt krijgen van de Belastingdienst. Hier vind je onderaan de pagina ook een doorverwijslink naar de website van de Belastingdienst waar je terecht kunt voor meer inhoudelijke vragen.
  • Wij zijn erg blij te kunnen meedelen dat wij een scholingsovereenkomst hebben met het UWV! Ontvang jij op dit moment een WIA, Wajong of WAO uitkering van het UWV en zou jij graag opgeleid willen worden tot erkend Fitnesstrainer, Personal Trainer, Gewichtsconsulent of Leefstijlcoach? Neem dan contact met ons op! Dit kan via het telefoonnummer 088 – 850 76 48 (optie 1 in het keuzemenu) of via het e-mailadres opleidingsadvies@start2move.nl.
 • Stage

  • Bij sommige opleidingen zoals de Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B opleiding ga je stage lopen. Bij de BGN opleiding Gewichtsconsulent loop je geen stage, maar werk je wel aan caseopdrachten en een portfolio. Bij de overige opleidingen is een stage niet verplicht.
    
  • Je mag zelf op zoek naar een geschikte stageplaats die voldoet aan de gestelde eisen. Er dient te allen tijde een stageovereenkomst te worden ingevuld in je online leeromgeving e-Start. Na het invullen van deze stageovereenkomst ontvangt de stagebegeleider een e-mail met daarin de stageovereenkomst in de bijlage. Bij vragen mag je altijd mailen naar of bellen met jouw persoonlijke carrièrecoach. Dit kan telefonisch via het telefoonnummer 088 – 850 76 48 (optie 2 in het keuzemenu), via het e-mailadres examenbureau@start2move.nl of via het persoonlijke e-mailadres van jouw carrièrecoach.

    
  • Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw persoonlijke carrièrecoach. Samen met jouw coach kun je alle mogelijkheden bekijken en bespreken. 
  • Het is geen probleem om voordat de opleiding van start gaat, al te beginnen met de stage. Op deze manier kun je juist al extra ervaring op doen. Houd er wel rekening mee dat deze uren nog niet mee tellen als ‘officiële’ stage-uren.
 • Examens

 • Pakketten