Je bent hier > Home > Samenwerking met het UWV

Samenwerking met het UWV

Ben jij op dit moment werkzoekende of wil je graag een carrièreswitch maken? Opleidingen bij Start2Move kunnen onder bepaalde voorwaarden worden vergoed door het UWV. Samen met jouw contactpersoon of jobcoach willen wij jou graag helpen om je carrière verder in beweging zetten!

Wanneer ontvang je scholingsbudget van het UWV?

Een opleiding of omscholing kan je helpen om sneller een baan te vinden. Is scholing nodig om ander werk te vinden? Dan betaalt UWV mogelijk je opleiding en kun je een tijdelijke vrijstelling aanvragen voor je sollicitatieplicht. Meer over scholingsbudget lees je op de website van het UWV. 

Hoe vraag je scholingsbudget aan bij het UWV?

 • Stap 1: Om scholingsbudget bij het UWV aan te vragen heb je een contactpersoon nodig bij wie je dit kunt voorleggen. Dit kan een jobcoach van het UWV zijn, een re-integratiebureau, of een soortgelijke begeleider naar werk.
   
 • Stap 2: Vervolgens dien je jouw motivatie voor je aanvraag en je passie voor dit werkveld goed te kunnen onderbouwen. Benadruk hierbij bijvoorbeeld het maatschappelijke belang van meer professionals die begeleiding kunnen bieden op het gebied van zorg en welzijn. Denk aan problemen die in onze samenleving steeds groter worden, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, maar ook de toenemende zorgkosten. Hoe mooi is het als jij als professional ondersteuning kan bieden in het nemen van preventieve maatregelen?
   
 • Stap 3: Start2Move maakt een offerte voor je op. Deze offerte heb je nodig om jouw aanvraag voor scholingsbudget in te kunnen dienen. Wij maken een pakket op maat die past bij jouw ambities en stellen tevens een offerte voor je op.

  Vraag offerte aan
   
 • Stap 4: Deze offerte leg je voor aan jouw contactpersoon en als deze wordt goedgekeurd, ontvangen wij hier bericht van. De verdere afhandeling en inschrijving pakken wij samen met jou op. Voor aanvullende vragen vanuit het UWV of over je opleiding of vragen, beantwoorden wij uiteraard graag voor je.  

Vragen over scholingsbudget van het UWV? 

Het is belangrijk om altijd goed te blijven communiceren met het UWV. Ook als de aanvraag wordt afgekeurd. Mocht je er bijvoorbeeld zelf voor kiezen om alsnog een opleiding te volgen en zelf te betalen, dan kan dit gevolgen hebben op je uitkering en/of je sollicitatieplicht. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook contact met het UWV over jouw opleidingstraject. Is je iets onduidelijk? Neem dan gerust contact met één van onze opleidingsadviseurs op. 

Aan de slag als Personal Trainer?

Ben jij sportief, enthousiast en droom jij van een baan als Personal Trainer? Start2Move biedt een drietal internationaal erkende Personal Trainer pakketten die een uitstekende basis vormen om aan de slag te gaan als (zelfstandig) Personal Trainer. Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist om deel te kunnen nemen. 

Aan de slag als leefstijlcoach?

De zorgsector geeft een duidelijk signaal af: Nederlanders moeten structureel hun leefstijl veranderen om de toenemende tendens van welzijnsklachten tegen te gaan. Leefstijlcoach is een sterk opkomend beroep. Naast Personal Trainer is dit één van de snelst groeiende beroepen, omdat de vraag hiernaar steeds groter wordt terwijl het aanbod relatief klein is. Een leefstijlcoach is van alle markten thuis en kan adviseren, motiveren en coachen op diverse deelgebieden zoals beweging, voeding, stress, slaap en vitaliteit.

Arbeidskansen 

Start2Move helpt cursisten bij het opbouwen van een professionele carrière in de fitness-, health- en/of sportbranche door het aanbieden van beroepsgerichte opleidingen en cursussen. Wij gaan echter nog een stap verder. Door middel van onze vacaturebank brengen wij onze cursisten en andere werkzoekenden in contact met het werkveld en zetten wij hun carrière in beweging. Bekijk nu het actuele vacatureaanbod op de Start2Move vacaturebank. 

Neem contact op