Prestatiepsychologie

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!

 • Deze cursus is geaccrediteerd door de KNVB met 9 licentiepunten
 • Deze cursus is geaccrediteerd door de NGS met 18 licentiepunten
 • Deze cursus is geaccrediteerd door het KNGF 28 licentiepunten 
 • Deze cursus is geaccrediteerd door de Nevobo met 6 licentiepunten
 • Deze cursus is geaccrediteerd door de KNSB met 14 licentiepunten
 • Deze cursus is geaccrediteerd door de KNZB met 1 licentiepunt
 • Deze cursus is geaccrediteerd door de VVCS
 • Deze cursus is geaccrediteerd door CBV


Aantal lesdagen

6 lesdagen

Locaties

Bekijk locaties

Cursusprijs

€ 795

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 60

Telefoon

088 850 7648

Prestatiepsychologie

De Start2Move cursus Prestatiepsychologie geeft inzicht in het beïnvloeden van mentale vaardigheden en is interessant voor iedereen die meer uit zijn of haar eigen prestaties en die van anderen willen halen. Hoe komen topsporters tot hun prestaties? En hoe kunnen jouw klanten het meeste uit hun prestaties halen? Deze cursus is ontwikkeld en relevant voor sporters, trainers en coaches uit alle sportdomeinen.

Je leert in deze cursus hoe je meer controle kunt uitoefenen op (je eigen) reacties, hoe je zelfvertrouwen kunt beïnvloeden en hoe je anderen hierin kunt begeleiden. Daarnaast leer je jezelf beter kennen en krijg je handvatten hoe je anderen beter kunt inschatten. Je kunt je eigen toekomst makkelijker vormgeven en weet hoe je anderen hierbij kunt helpen.

De 3 grootste voordelen van de cursus Prestatiepsychologie bij Start2Move

 • Gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de psychologie die ook worden toegepast in het topvoetbal
 • Naast algemene prestatiepsychologie werk je ook aan persoonlijke vraagstukken
 • Na inschrijving kun je direct van start met o.a. lesmateriaal, een oefentool en webinars
INSCHRIJVEN

Inhoud van de cursus prestatiepsychologie

Persoonlijke aanpak
Naast de algemene onderwerpen en actuele thema’s over prestatiepsychologie, werk je ook aan persoonlijke vraagstukken en je eigen leerbehoefte. 

Wat motiveert ons en waarom reageren jij en ik verschillend op situaties? Hoe kun je meer uit jezelf halen en hoe help je anderen om succesvol te zijn? In 6 dagen wordt er een antwoord gegeven op deze vragen.

Dag 1 - Inleiding sportpsychologie

In de eerste bijeenkomst staat de volgende vraag centraal: wat is sportpsychologie? Waar houdt deze jonge tak van wetenschap zich mee bezig? Je legt deze dag een belangrijke basis over de mentale aspecten van beweging.

Dag 2 - Zelfinzicht

Aan de hand van praktische methodieken leer je om persoonlijke eigenschappen (bij jezelf en anderen) in kaart te brengen en te bespreken. Daarnaast zal aan de orde komen wat de invloed van emoties en overtuigingen is op het gedrag van een speler of coach.

Dag 3 - Zelfcontrole

Als sporter of coach is het belangrijk om onverstoorbaar te zijn. Dit aspect komt dan ook zeker aan de orde bij het onderwerp zelfcontrole. Zelfcontrole heeft te maken met discipline. Je leert omgaan met fouten en je leert hoe je rustig kunt blijven als je geïrriteerd raakt. Daarnaast leer je ook presteren onder druk. Zelfcontrole betekent onverstoorbaar zijn in een wedstrijd en gedisciplineerd werken aan je carrière.

Dag 4 - Zelfreflectie

Op deze dag staat het vormgeven aan je eigen ontwikkeling en dat van anderen centraal. In staat zijn om snel nieuwe dingen te leren, jezelf of anderen de juiste vragen stellen en vasthouden aan je plan, spelen in deze bijeenkomst een belangrijke rol. 

Dag 5 - Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de overtuiging hebben dat je goed kunt presteren op het moment dat dit wordt gevraagd. Die overtuiging moet niet alleen in je hoofd zitten, die moet je ook echt voelen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op zelfvertrouwen en hoe je dit bij jezelf en anderen positief kunt beïnvloeden. 

Dag 6 - Je eigen plan

In de laatste bijeenkomst besteden we aandacht aan een methodiek waarmee je leert om vorm te geven aan je eigen en andermans ontwikkeling.

Psychologie & presteren staan centraal 
We behandelen de nieuwste inzichten uit de psychologie die ook worden toegepast in de topsport. Geen lange theoretische verhalen maar kennis en vaardigheden waar je direct mee aan de slag kan.

Cursusgegevens Prestatiepsychologie

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Lestijden

Bekijk de cursusdata voor de ingeplande data en locaties.

Lesmateriaal

Tijdens de cursus ontvang je de cursusmap Prestatiepsychologie. Verder ontvang je aanvullend studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start.

Gast docenten

Ivo Spanjersberg – Ivo heeft ruim 20 jaar ervaring en is werkzaam als mentale trainer bij Vitesse en Team NL. Ivo verzorgt bijeenkomst 1.

Paul van Zwam – Paul is 20 jaar actief in de topsport en heeft gewerkt voor Chelsea, Feyenoord en Ajax. Paul  verzorgt bijeenkomst 2 en 6.

Rico Shuijers  – Rico is de nestor van de sportpsychologie in NL. Hij heeft tal van topsporters geholpen op weg naar succes. Rico verzorgt bijeenkomst 3

Bart Heuvingh – Bart is al meer dan 5 jaar verantwoordelijk voor de mentale begeleiding bij AZ. Bart verzorgt bijeenkomst 4.

Joep Teeken – Joep is verbonden aan Topsport Limburg en begeleidt al meer dan 10 jaar sporters. Joep verzorgt bijeenkomst 5.

Examen en diplomering

Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat Prestatiepsychologie uitgereikt.

Daarnaast is de cursus geaccrediteerd door het KNGF met 28 licentiepunten, de KNVB met 9 licentiepunten, de NGS met 18 licentiepunten, de Nevobo met 6 licentiepunten, de KNSB met 14 licentiepunten, de KNZB met 1 licentiepunt, de VVCS en het CBV. 

Data en locaties

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Wo 4 sep. '19
Variant: Avond
Toon dagen
Nijmegen
Direct inschrijven
Lesdag 1 Wo 4 september 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 2 Wo 11 september 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 3 Wo 18 september 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 4 Wo 25 september 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 5 Wo 2 oktober 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 6 Wo 9 oktober 2019 19:00 - 22:30
Di 29 okt. '19
Variant: Avond
Toon dagen
Hoofddorp
Direct inschrijven
Lesdag 1 Di 29 oktober 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 2 Di 5 november 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 3 Di 12 november 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 4 Di 19 november 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 5 Di 26 november 2019 19:00 - 22:30
Lesdag 6 Di 3 december 2019 19:00 - 22:30

Kosten

Onderstaande prijzen zijn inclusief lesmateriaal en certificaat. Start2Move is door het CRKBO vrijgesteld van btw. 

Belastingvoordeel

Geef je in 2019 meer dan € 250 uit aan cursussen en/of opleidingen die aansluiten bij je (toekomstige) beroep? Dan is het mogelijk om een (groot) gedeelte van deze kosten terug te krijgen via de Belastingdienst. En dat bedrag kan aardig oplopen!  Bereken hier je belastingvoordeel

Cursustegoed

Bij Start2Move spaar je op een leuke manier cursustegoed bij elkaar. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Hoe meer je bij ons studeert, hoe meer cursustegoed je opbouwt. Je ontvangt voor de cursus Prestatiepsychologie € 50 cursustegoed.

Na afronding van de cursus of opleiding schrijven we automatisch het cursustegoed bij in je online leeromgeving e-Start. Hier kun je het cursustegoed inwisselen voor korting op een groot aantal van onze cursussen en opleidingen. 

Inschrijven

Ben jij enthousiast over de cursus Prestatiepsychologie? Schrijf je eenvoudig in via onderstaande button en ga direct van start!

INSCHRIJVEN

Reviews