De vraag naar goed opgeleide looptrainers stijgt

18 Apr

Hardlopen is hot! Van recreatieve conditietraining tot het lopen van een (halve) marathon tot trailrunning, obstacle runs en bootcamp trainingen. In diverse sporten komt de techniek van het hardlopen van pas. Door al deze verschillende vormen van hardlopen stijgt de vraag naar goed opgeleide trainers met voldoende theoretische kennis en praktische vaardigheden.

Wil jij graag op verantwoorde wijze (zelfstandig) looptrainingen voor zowel loopgroepen als individuen kunnen verzorgen? Volg dan de 4-daagse cursus Looptrainer die start op: 

  • Zondag 12 mei in Amersfoort, Amsterdam en Utrecht
  • Zaterdag 6 juli in Arnhem en Nijmegen
  • Donderdag 18 juli in Groningen en Zwolle
  • Vrijdag 6 september in Breda, Den Bosch en Tilburg
  • Zaterdag 28 september in Wildervank (regio Groningen)

Alles over trainingen

Tijdens de cursus Looptrainer gaan we in op de opbouw van een training (warming up, kern en cooling down), hoe je een trainingsplan maakt en trainingsleer voor hardlopers. Daarnaast hebben we het ook over het trainen met een hartslagmeter, apps en wearables. Je gaat naar huis met tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. 

Voorkom blessures met een goede hardlooptechniek

Tijdens een rondje van 5 km land je ongeveer 4000 keer op je voeten. Fouten in je looptechniek kunnen dus gemakkelijk voor blessures zorgen. Jouw loopdocent leert je over de veelvoorkomende blessures, de oorzaken van loopgerelateerde blessures en hoe je ze kunt vermijden.

Diversiteit loopgroepen en trainingsvormen

Hoe train je verschillende niveau's in één groep? Tijdens de cursus gaan we in op de begeleiding van loopgroepen (didactiek en methodiek) en diverse trainingsvormen (o.a. interval- en duurtraining). Je krijgt praktische tips om een training interessant te maken voor zowel een langzame als een snelle loper. 


Cursus Looptrainer
Tijdens deze 4-daagse cursus Looptrainer leer je op een verantwoorde wijze (zelfstandig) looptrainingen te verzorgen voor zowel loopgroepen als individuen. Hierbij staan naast veiligheid, plezier en afwisseling voorop! 
  • De cursus is geaccrediteerd door de Atletiekunie met 4 licentiepunten voor niveau 3. 
Er is geen specifieke vooropleiding of -kennis nodig om deel te nemen aan deze cursus. Alleen de snelheid die je moet kunnen lopen, dient minimaal net zo hoog te zijn als de snelheid van de groep(en) of individu waaraan je gaat lesgeven.

Meer informatie & inschrijven

Door Fleur Zwetsloot | 18-04-2019


Meer lezen over: Sport, Cursus