Speel in op de veelzijdige hardloopmarkt

20 Jun

In de afgelopen decennia hebben we diverse hardloopgolven voorbij zien komen. Was je eind jaren ‘70 en begin jaren ‘80 nog een beetje een zonderling als je vrijwillig over straat ging hardlopen, dat is tegenwoordig wel anders. Werd je toen nog nageroepen of je de trein moest halen, nu groeten de lopers elkaar. En op ieder moment van de dag zie je hardlopers over de straten en door de bossen lopen. Speel jij al in op deze trend? 

De hardloopgemeenschap is veranderd
De hardloper veranderde en dat betekent ook dat de hardlooptrainer is veranderd. Deed hij of zij het werk in het verleden vooral achter de hekken op de atletiekbaan. Inmiddels zie je, buiten de atletiekverenigingen om, ontelbare loopgroepen. Van lekker recreatief tot zeer fanatiek en prestatiegericht maar ook verwerkt in Personal Training, Small Group Training en Bootcamp Training. De hardloopmarkt is tegenwoordig erg veelzijdig. 

Flexibel aanbod van trainingsvormen
De hardloopmarkt vraagt om een flexibel aanbod van trainingsvormen voor ieder type loper.  En als het kan op ieder moment van de dag en de hele week door. Dat betekent dat de hardlooptrainer daarin mee moet kunnen bewegen. Qua aanbod in trainingen, maar ook qua lopers welke hij of zij in de groep heeft of krijgt. De cursus tot Looptrainer sluit daar naadloos bij aan. Het stoomt de looptrainer in spé klaar om met de lopers van toen en nu aan de slag te kunnen. Lopers van nu hebben een ‘iets andere insteek’ dan vroeger. Ging je toen hardlopen om zo hard mogelijk te kunnen lopen, nu is het ook een ‘way of life’. Lekker bezig zijn met het lichaam om je fit te voelen, het hoofd leeg te sporten en eventueel een kilo of wat te verliezen onderweg, maar wel met deskundige begeleiding.

Cursus Looptrainer bij Start2Move 
Wil jij graag je eigen loopgroep starten, bij de lokale vereniging aan de slag of als Personal Trainer het hardlopen aan jouw pakket toevoegen? Dan is de 4-daagse cursus Looptrainer uitermate geschikt. Samen zorgen wij ervoor dat de hardloper verantwoord aan de slag kan. We starten onder andere op zaterdag 28 september in Wildervank, zaterdag 4 januari in Arnhem, Groningen en Zwolle en zaterdag 28 maart in Breda Den Bosch en Tilburg. Start Running and Keep Running!

Meer informatie

Door Fleur Zwetsloot | 20-06-2019


Meer lezen over: Sport, Cursus, hardlopen