Fleur communicatie

Auteur: Fleur van Hasseld
16 juli 2019 12:12

Voor het dagelijks functioneren heb je slechts één gram zout nodig. Wanneer je veel sport en daardoor veel zweet, is jouw behoefte aan zout (natrium) iets hoger dan bij mensen die niet sporten. Dat is natuurlijk geen vrijbrief om ongestoord met het zoutvaatje te strooien.

Gemiddelde zout-inname

De dagelijkse inname van de gemiddelde Nederlander ligt tussen de 7,5 en 10 gram! Bovendien krijg je ook al meer zout binnen, omdat je als sporter simpelweg meer eet door een hogere energiebehoefte. Bij kortdurende inspanningen zul je niet snel een tekort aan natrium oplopen dus neem dan bij voorkeur water. Gemiddeld bevat 500 ml sportdrank tussen de 0,7 en 0,8 gram zout.

Meer over sport en voeding

Voor elke sporter is gezonde voeding onmisbaar. Je eetpatroon kan je prestaties verbeteren, het herstel bevorderen, maar ook gezondheidsklachten tijdens trainingen en wedstrijden voorkomen. Tijdens de 4-daagse cursus Sport en Voeding krijg je de juiste kennis en praktische handvatten om klanten te adviseren op het gebied van voeding en een gezonde levensstijl, afvallen en het verbeteren van sportprestaties.

Meer informatie

Bron: Boek ‘Eet als een atleet – De praktische verdieping voor iedere sporter op elk niveau’

Over de auteur

Fleur communicatie

Fleur van Hasseld-Zwetsloot

Fleur is sinds 2019 bij Start2Move en is hier helemaal in haar element. Haar passie voor sport, marketing en communicatie komen in haar werk allemaal samen. Als ervaringsdeskundige schrijft ze onder andere over de impact van een eetstoornis. Daarnaast heeft ze een fascinatie voor processen, technologie en nieuwtjes en praat ze je hier graag over bij.

65 artikelen

Lees meer over Fleur >>

In dit artikel

Deel dit artikel