Kind en Voeding

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière: met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Aantal lesdagen

1 lesdag

Locaties

Diverse locaties

Cursusprijs

€135,- 

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 10

Telefoon

088 850 7648

Kind en Voeding

Deze 1-daagse cursus is o.a. geschikt voor Fitnesstrainers, Personal Trainers, Voedingscoaches en Leefstijladviseurs die specifiek voedings- en beweegadvies aan kinderen in diverse leeftijdsfasen (tot 16 jaar) willen gaan verzorgen. 

Het aantal kinderen met overgewicht is het afgelopen jaar schrikbarend toegenomen. Een ongezonde leefstijl en onjuist uitgebalanceerde voeding liggen hier vaak aan ten grondslag. Naast een gebrek aan discipline is het vaak moeilijk voor de ouders en het kind om een juiste keuze te maken uit de vele -vaak misleidende- producten.

Inschrijving

Inhoud van de cursus Kind en Voeding

Tijdens deze cursus krijg je inzicht in de fysiologie en specifieke stofwisseling in de verschillende leeftijdsfasen van het kind. In het bijzonder wordt gekeken naar de oorzaken en risico's van overgewicht op jonge leeftijd. Er wordt vervolgens uitgebreid ingegaan op verschillende manieren om kinderen en ouders te informeren, adviseren en motiveren om tot een gezond eet- en beweegpatroon te komen.

Tijdens de cursus Kind en Voeding komen onder andere de volgende vragen aan bod:

  •  Hoe ziet het eetpatroon van kinderen van 0 tot 16 jaar eruit?
  •  Hoe werkt de stofwisseling van kinderen?
  •  Hoe kun je ouders en kinderen het beste adviseren en motiveren om te komen tot een gezond eetpatroon?
  •  Wat zijn de oorzaken en risico's van overgewicht bij kinderen?
  •  Wat is het belang van voldoende beweging voor kinderen?
  •  Wanneer is er sprake van gezond eet- en beweeggedrag bij kinderen?
  •  Hoe herken je tijdig een eetstoornis?
  • Tijdens de cursus, verzorgd door een erkend sportdiëtist, is er bovendien de mogelijkheid in te gaan op specifieke vragen of actuele thema's.

Cursusgegevens Kind en Voeding

Toelatingseisen

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Lestijden 

De lesdag duurt van circa 10.00 uur tot 15.30 uur.

Diplomering

Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat Kind en Voeding uitgereikt.

Data en Locatie

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.

Kosten

1 termijn van € 135,-

Bovenstaande prijs is inclusief lesmateriaal. Het is mogelijk om een gedeelte van het cursus- en examengeld terug te krijgen via de Belastingdienst. 

Inschrijving

Ben jij enthousiast over de cursus Kind en Voeding? Schrijf je eenvoudig in via onderstaande button en ga direct van start! 

Inschrijving