Handige tips voor je cv

13 Feb

Werkgevers krijgen vaak stapels met cv's en motivatiebrieven onder ogen. Hoe zorg je dan dat jij eruit springt? Wij geven je een aantal praktische tips. Pas ze direct toe en zoek jouw droombaan in de Start2Move vacaturebank! 

1. Wees relevant
Ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Schrap dan de banen van je cv die niet relevant zijn, zoals je krantenbaantje. Laat alle werkervaring staan die relevant is voor jouw nieuwe baan. Heb jij ervaring met klantenservice in een andere branche, dan kan dit wel weer relevant zijn als je solliciteert als receptionist in de Fitnesscentra. Kies dus welke kwaliteiten je meeneemt naar je nieuwe baan en delete de onnodige ballast. 

2. Maak je cv aantrekkelijk en overzichtelijk 
Met simpele programma's kun je de mooiste cv's maken want zeg nou zelf...het oog wil ook wat! Zet je vaardigheden bv in een schaal van 1 t/m 5 en voeg wat accentkleuren toe. Hierdoor kun je de aandacht van jouw toekomstige werkgever naar bepaalde informatie in je cv trekken. 

3. Laat jezelf zien
Kies zorgvuldig een recente foto die past bij de baan waarvoor je solliciteert. Een professionele foto kan een goede eerste indruk geven. Portretfoto's met een simpele achtergrond stralen rust en kwaliteit uit. 

4. Wat maakt jou uniek? 
Maak duidelijk wat jouw unique selling points zijn. Jouw persoonlijkheid, hobby en passie is wat jou bijzonder maakt. Er kunnen nog 10 sollicitanten met dezelfde vaardigheden zijn dus vertel waar je trots op bent en wat jou drijft! 

5. Digitale vaardigheden
Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder website en social media, ook op de werkplek worden deze mediakanalen ingezet om klanten te bereiken. Vergeet daarom niet jouw digitale vaardigheden te benoemen. 

Aan de slag
Pas deze tips toe en zet die volgende stap in je carrière. De werkgevers in de Start2Move vacaturebank zijn op zoek naar jou! 

Bekijk vacatures

Door Leon Zielhuis | 13-02-2019


Meer lezen over: