Cursus X-Fittt Projectleider

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière: met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Aantal lesdagen

2 lesdagen

Locaties

Diverse locaties

Cursusprijs

€295,-

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 20

Telefoon

088 850 7648

Ben jij eigenaar van een Personal Training studio of ben je werkzaam in bijvoorbeeld een fitnesscentrum, fysiotherapiepraktijk of preventiecentrum en wil jij mensen met overgewicht en obesitas begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl middels het succesvolle X-Fittt programma? 

X-Fittt betekent letterlijk eXtra Frequentie, Intensiteit, Tijd en Training en Transformatie. X-Fittt is de gecombineerde leefstijl interventie om op een verantwoorde wijze in een korte periode veel af te vallen en om een actievere en meer gezonde leefstijl aan te nemen.

Tijdens de 2-daagse cursus X-Fittt Projectleider leer je in korte tijd alles over de achtergrond, inhoud en marketing van X-Fittt.  Wanneer je de cursus hebt afgerond ben je volledig toegerust om zelfstandig het X-Fittt programma in jouw bedrijf te organiseren en tot een succes te brengen.
 
De doelgroep bestaat uit mensen met overgewicht en obesitas. X-Fittt is een unieke combinatie van bewegen, de juiste voeding en professionele betaalbare begeleiding. Na X-Fittt volgt nazorg door middel van maatwerk zoals een sportabonnement, leefstijlcoaching, diëtist-advies, enzovoort. Het hoofddoel van X-Fittt is het vergroten van kracht en uithoudingsvermogen en het verbeteren van eetgedrag, waardoor de deelnemer na 12 weken deelname aan X-Fittt een balans heeft gevonden in de hoeveelheid energie die men opneemt en de hoeveelheid energie die men verbruikt. Meer over X-Fittt.
 

Inhoud en opleidingsgegevens X-Fittt Projectleider

Tijdens de 2-daagse cursus worden de volgende modules behandeld:
  • Module 1 - Wat is X-Fittt?

    Hier krijg je een introductie van X-Fittt en wordt heel duidelijk de inhoud, historie en visie besproken. Vervolgens krijg je een uitleg over de doelen, doelgroepen en uitvoerders, leer je het businessmodel kennen en worden de aantoonbare resultaten van X-Fittt aan je gepresenteerd.  

  • Module 2 - Hoe kan ik zelfstandig X-Fittt verzorgen? (Trainingshandleiding)

    Wat maakt X-Fittt zo uniek en welke competenties moet je als uitvoerder bezitten? Wat zijn de randvoorwaarden bij uitvoering van X-Fittt? Dit leer je allemaal tijdens module 2. Hier wordt ook de aanpak behandeld (van vorming projectgroep tot evaluatie). Daarnaast leer je een lokaal netwerk (huisartsen, gemeente en lokale media) te ontwikkelen en wordt er stilgestaan bij kwaliteitsbewaking, testen & meten, werken met tools (Virtuagym en Food App) en deelnemers & materiaal. Tijdens deze module staan we ook stil bij veelvoorkomende fouten en leer je van X-Fittt ervaringen. 

  • Module 3 - Hoe breng ik X-Fittt onder de aandacht? (Marketing)

    Tijdens deze module leer je hoe je kunt starten met eigen klanten (creëren van ambassadeurs & rolmodellen), worden de diverse fases van het marketing- en communicatieplan (incl. social media) behandeld en leer je meer over de X-Fittt Fast Start online marketingcampagne. 

Lestijden en zelfstudie
De lesdagen duren van 10.00 uur tot 15.30 uur. De geschatte inleestijd vooraf is ongeveer 4 uur.  

Diplomering
Bij 100% aanwezigheid ontvang je het Start2Move X-Fittt Projectleider certificaat. Daarnaast ontvang je 4 Start2Move Scholingspunten

Cursusdata en locatie

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.

Deze cursus wordt ook verzorgd in Weert op 23 & 30 juni '18. door onze samenwerkingspartner EFAA. De inschrijving zal ook via EFAA verlopen.

 

Aanvullende informatie

Wie kan X-Fittt uitvoeren?
X-Fittt kan uitsluitend worden aangeboden door gezondheidscentra en fitnesscentra die een licentie- of samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten met X-Fittt B.V. Daarvoor komen in aanmerking uitsluitend centra die een deskundig begeleidingsteam kunnen samenstellen om X-Fittt uit te voeren. Dit deskundige begeleidingsteam kan al aanwezig zijn in de uitvoerende organisatie, echter dit is  niet noodzakelijk. Indien dit niet het geval is zal er worden samengewerkt vanuit een sterk lokaal netwerk, waarin wordt samengewerkt met fysiotherapeuten en diëtisten. Een certificaat houder (trainer en projectleider) mag alleen X-Fittt lessen geven in een licentiehoudend X-Fittt centrum.