Walter Houtzager

Met  25 jaar ervaring in de Fitnessbranche en het verzorgen van  activiteiten voor diverse organisaties (o.a. NL Actief (voorheen Fit!vak) examinator, Hogeschool Zeeland, KNAU, Fitland, Achmea Healthcenter, CIOS NL, Provincie Zeeland, KVLO, Les Mills) hebben we met Walter een echte vakman in huis.
 
Na het afronden in 1994 van zijn opleiding aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding is hij werkzaam geweest bij diverse fitnesscentra. Middels de 2 jarige masteropleiding Master of Sports van de Fontys Sporthogeschool  weet hij de brug te slaan tussen wetenschap en sportpraktijk.  Sportonderzoek is een beroepshobby geworden. Waarbij een kritische kijk niet ontbreekt.
 
Walter is nu 20 jaar werkzaam als hoofd van de vakgroep Fitness en de vakgroep Leefstijlcoaching bij CIOS Goes-Breda. Tevens docent didactische vakken en inspanningsfysiologie. Het ontwikkelen van de fitnessopleidingen (fitness A, B en C) en Leefstijlcoaching (inclusief de opleiding tot Gewichtsconsulent) behoort tot zijn werkzaamheden.
 
Inmiddels is hij met zijn bedrijf Personal Training Zeeland ook 10 jaar zelfstandig personal trainer, gewichtsconsulent  en sportadviseur (met aandachtsgebieden: hardlopen, sportmassage, voeding, functionele kernstabiliteitstraining, concurrenttraining, testen en meten, dynamisch werken en motivational interviewing).
 
Een echte vakidioot met een brede ervaring. Een enthousiaste lesgeefhouding prikkelt de cursisten om het uiterste uit de cursus te halen. Walter helpt je graag op weg naar meer kennis en vaardigheden. Zijn motto:
 
‘Je wordt pas slimmer als je weet wat je (nog) niet weet’

Walter Houtzager
Fitnesstrainer A
Fitnesstrainer B
Fitnesstrainer A Spoedcursus
Fitnesstrainer B Avondopleiding
Looptrainer