Trainen voor Hypertrofie

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Aantal lesdagen

3 lesdagen

Locaties

Zwolle

Cursusprijs

Vanaf € 203 per maand

Vooropleiding

Vereist

Cursustegoed

€ 15

Telefoon

088 850 7648

Tijdens de 3-daagse cursus Trainen voor Hypertrofie (oftewel spiergroei) leer je hoe je optimaal voor spiergroei kunt trainen. De cursus wordt verzorgd door inspanningsfysioloog drs. Gerard van der Poel en door de zeer ervaren, fysieke trainer, Michel van Halderen.

Gerard van der Poel levert al ruim 25 jaar (wetenschappelijke) inspanningsfysiologische onderbouwing bij training en Michel van Halderen verzorgt al ruim 40 jaar effectieve praktijkvormen voor topsporters, wedstrijdsporters, recreanten en patiënten. Hij is een van de pioniers in het Nederlandse bodybuilding met meer dan 30 jaar ervaring in ‘Trainen voor Hypertrofie’.
 
Wil jij je klanten effectiever laten trainen voor hypertrofie op recreatief of wedstrijdniveau? Tijdens de cursus krijg je naast theoretische kennis ook heel veel praktische handvatten die je direct kan doorvertalen naar je klant. 

Inhoud en cursusgegevens

Tijdens deze 3-daagse cursus: 
  • worden een groot aantal krachttrainingssystemen behandeld;
  • leer je praktische oefeningen die geschikt zijn voor het creëren van spierhypertrofie;
  • krijg je uitleg over verschillende effectieve trainingssystemen;
  • wordt er dieper ingegaan op de ideeën achter deze trainingssystemen;
  • leer je meer over de verschillen tussen mannen en vrouwen in trainingssystemen;
  • wordt uitgebreid ingegegaan op periodisering met de behandelde trainingssystemen;
  • wordt er dieper ingegaan op de inspanningsfysiologische effecten van verschillende trainingsvariabelen op hypertrofie (bijvoorbeeld trainingsvolume en 'time under tension').
Toelatingseisen
Deze cursus is alleen toegankelijk voor gediplomeerde instructeurs of (sport)fysiotherapeuten (of vergelijkbaar qua kennis). Er wordt verwacht dat je tijdens de cursus  fysiek in staat bent om te trainen. Je bent namelijk 70% van de tijd in de praktijk aan de slag. 

Lestijden
De cursus bestaat uit 3 lesdagen van 16.30 - 21.30 uur.

Diplomering
Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat Trainen voor Hypertrofie uitgereikt. 

Cursusdata en locatie

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.