Teuni Verhagen

Teuni Verhagen heeft altijd al een passie voor voeding gehad. Zij is diëtist, voedingswetenschapper en sportdiëtist. Zij heeft haar eigen blog, is bootcamptrainer, foodjournalist in opleiding en tevens docent.

In 2008 rondde zij de opleiding Voeding en Diëtetiek af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en kreeg daarmee de titel diëtist. Teuni wilde graag meer diepgang en ging direct hierna door naar Wageningen om in 2010 de master Voeding en Gezondheid te behalen. Met beide studies op zak ging zij aan de slag als diëtist in verschillende diëtistenpraktijken.

Tijdens haar werk als diëtist raakte Teuni gefascineerd van voeding en sport en startte met de post-HBO Sportdiëtetiek aan de HAN (die zij in 2011 afrondde). In deze periode is zij gaan werken voor zowel de Talentenacademie als de Voedingsacademie waarbij ze veel werk heeft mogen verrichten in de topsport (o.a. PSV Eindhoven, Dansacademie Tilburg, Sparta Rotterdam en Flik-Flak turnen Dames). Rond 2012 is zij haar eigen foodblog (Voed jezelf) gestart om daarmee een groter publiek te bereiken met transparante en eerlijke informatie over voeding.
Na jaren als diëtist en sportdiëtist te hebben gewerkt, besloot zij in 2014 de stap naar het onderwijs te maken en was zij docent aan de opleiding Voeding en Diëtetiek op de Hanzehogeschool in Groningen van 2014 tot 2016. Momenteel volgt Teuni de opleiding tot foodjournalist, werkt als freelance diëtist, is bootcamptrainer en vaste blogger van I’m a Foodie.

Teuni Verhagen