Squatten (workshop)

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Aantal lesdagen

1 lesdag

Locaties

Culemborg

Cursusprijs

€ 95

Vooropleiding

Wenselijk

Cursustegoed

€ 5

Telefoon

088 850 7648

Squatten (workshop)

In samenwerking met meervoudig gecertificeerd Personal Trainer Marco Nijland organiseert Start2Move de verdiepende workshop 'Squatten'. Deze workshop is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping in zowel de theorie achter de squat als praktische toepassing van de verschillende variaties van deze primaire oefening. 

Denk jij nog steeds dat bij een squat de knieën niet voorbij je tenen mogen komen? Of zeg jij nog steeds tegen iedere sporter/klant dat zij altijd minimaal tot 90 graden moeten zakken? Na deze interactieve workshop ken jij de theorie achter de squat en kun jij dergelijke vragen beantwoorden met een goede onderbouwing. Ook kun jij rekening houden met individuele verschillen van mensen op basis waarvan jij iedere klant een perfecte squat aan kunt leren in de praktijk.

Na afloop van de workshop wordt het certificaat Squatten uitgereikt.

Inhoud Squatten (workshop)

Tijdens de workshop komen de volgende zaken aan bod:

  • De verschillende variaties van de squat zoals de backsquat, frontsquat en overheadsquat
  • Het verbeteren van flexibiliteit en mobiliteit om dieper te squatten
  • Specifieke coretechnieken om jouw squat beter te controleren
  • De individuele verschillen bij de uitvoering van een squat
  • Praktische methoden om een squat aan te leren en te programmeren binnen een trainingsplan
  • Toepassing van de squat binnen het Loadement Movement Quadrant 
Deze theoretische verdieping wordt geïllustreerd met praktijkvoorbeelden en 'take home messages' die direct morgen in krachttrainingssessies toepasbaar zijn.   

Over de docent

Marco Nijland is al erg lang actief in de fitnessbranche. Hij was één van de eerste Personal Trainers in het noorden van het land in 1997. Het vak stond toen nog in de kinderschoenen. Daar heeft hij veel topsporters getraind.

In de ruim 18 jaar ervaring heeft hij veel kennis opgedaan op trainingsgebied en ook op het gebied van commercieel management. De vooral praktische simpele denkwijze is één van zijn sterkste krachten.
Hij is meervoudige gecertificeerd Personal Trainer en groepsfitness instructeur oa. LAPT black label, NASM, Power Plate, Les Mills en Ultimate Indoor Cycling.

Marco kan zich functioneel trainen specialist noemen door zijn methode van trainen, uitdagingen en afwisseling. Veelal wordt Marco gevraagd door verschillende bedrijven om lezingen/workshops te geven. Marco was werkzaam bij verschillende organisaties zoals Fitness First, Achmea Health Centers, Cios Heerenveen en momenteel als clubmanager bij Health City.
Naast zijn werk is hij ook zeer actief in de Crossfitwereld als sporter. Daarin kan hij al zijn energie in kwijt. 

Cursusdata en locaties

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.