Sportvoeding, Supplementen en Doping

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière: met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Aantal lesdagen

2 lesdagen

Locaties

Diverse locaties

Cursusprijs

€295,-

Vooropleiding

Wenselijk

Cursustegoed

€ 20

Telefoon

088 850 7648

Cursus Sportvoeding, Supplementen en Doping

Heb je de cursus Sport en Voeding (of een gelijkwaardige cursus) gevolgd en wil jij je verder specialiseren om sporters optimale voedingsbegeleiding te kunnen bieden? Deze cursus vindt plaats onder leiding van sportdiëtisten uit ons docententeam.

Deze specialisatie is geschikt voor trainers, coaches en voedingsadviseurs die op een verantwoorde wijze voedingsbegeleiding willen gaan verzorgen aan spel-, duur- en/of teamsporters om te komen tot een optimale sportprestatie.

Om te komen tot een topprestatie is een juiste voeding -met eventueel aanvullende supplementen- van doorslaggevende betekenis. Helaas wordt hier in de praktijk vaak veel te weinig aandacht aan besteed of ontbreekt simpelweg de kennis bij zowel sporter als trainer. Dit kan niet alleen leiden tot een negatieve sportprestatie, maar zelfs tot diskwalificatie of een langdurige schorsing.

Aan het eind van deze cursus ben je in staat om kracht-, duur- en spelsporters op een verantwoorde wijze te begeleiden rekening houdend met de individuele wensen, behoeften en doelstellingen. Je krijgt bovendien diverse praktische tips en tools gebaseerd op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Om deze cursus te volgen, is een specifieke vooropleiding (Gewichtsconsulent, Sportvoedingsconsulent) of een afgeronde cursus Sport en Voeding, Fitnesstrainer A en/of B wenselijk.
 

Inhoud en cursusgegevens Sportvoeding, Supplementen en Doping

Inhoud

Een aantal vragen waar je tijdens deze cursus antwoord op krijgt zijn:
  •  Hoe zorg ik voor een optimale balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten voor mijn individuele sporter?
  •  Welke voeding moet mijn sporter voor, tijdens en na afloop van een wedstrijd of training nemen?
  •  Wat is de zin/onzin van het gebruik van supplementen?
  •  Hoe onderscheid ik supplementen van doping?
  •  Hoe bereid ik mijn sporter voor op een doping-controle?
  •  Wat houd het anti-doping beleid precies in?
Tijdens deze cursus zullen verschillende actuele casussen aan bod komen waarin een directe vertaalslag gemaakt zal worden van de theorie naar de (sport)praktijk. Daarnaast is er voldoende tijd om vragen te stellen en te discussiëren over actuele onderwerpen.

Cursusgegevens Sportvoeding, Supplementen en Doping

Toelatingseisen
Om deze cursus te volgen, is een specifieke vooropleiding (Gewichtsconsulent, Sportvoedingsconsulent) of een afgeronde cursus Sport en Voeding, Fitnesstrainer A en/of B wenselijk.

Lestijden en zelfstudie
De twee lesdagen duren van ca. 10.00 uur tot 15.30 uur. De cursus bevat ca. 3-5 uur zelfstudie per week.

Diplomering
Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus aan de deelnemers het certificaat "Sportvoeding, Supplementen en Doping " uitgereikt.
 

Cursusdata en locaties

Cursusdata Sportvoeding, Supplementen en Doping (2 dagen)

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.