Ronald Huethorst

Sinds 2001 is Ronald fulltime bezig met training en coaching van jeugdatleten tot topsporters. Zijn studieperiode begon op het CIOS in Arnhem in de richting fitness, health en conditietrainer. Daarna heeft zijn eigen carrière als tienkamper een vlucht genomen en heeft hij aan verschillende  Nederlandse Kampioenschappen en Europa Cup wedstrijden deelgenomen.  Wat is het dat jou als atleet motiveert om je doelen na te streven? Hoe ga jij jouw doel stap voor stap uitwerken en uitvoeren? Dit zijn een aantal vragen die Ronald erg belangrijk vindt om beantwoord te krijgen van zijn atleten. 

Zijn ervaring  bestaat uit fysio/hersteltraining, het begeleiden van mensen met een fysieke beperking, begeleiden van kinderen met gedragsproblemen, het verzorgen van hardlooptraining voor individuen en groepen, het opstellen van krachttraining  programma's en het inrichten van een training voor alle atletiekonderdelen van D-junior tot Senior atleet. Op dit moment is Ronald  de hoofdtrainer bij atletiekvereniging AV PEC 1910 in Zwolle. Er zijn een aantal atleten die onder zijn hoede tot nationale en internationale wedstrijddeelname zijn gekomen.

Bij het CSE (Centre for Sport & Education) is vanaf schooljaar  2015-2016 de atletiekopleiding toegevoegd aan het opleidingenpakket. Zijn rol is hierin het managen en verzorgen van de trainingen van de atletiekopleiding. Talentontwikkeling staat hier centraal en zij hebben van de Atletiekunie het predicaat RTC (Regionaal Training Centrum) ontvangen.  

Ronald Huethorst
Looptrainer
Basis Looptrainer 2