Retentiemanagement (workshop)

Aantal lesdagen

1 lesdag

Cursusprijs

€59,- exclusief BTW

Bereken uw belastingvoordeel

Locaties en startdata

Diverse locaties

Vooropleiding

Niet vereist

Klantenbehoud, ook wel (member) retention of retentie genoemd, is erg belangrijk voor fitnesscentra. Het klinkt zo eenvoudig; je klanten behouden. Alleen in de praktijk blijkt het een stuk moeilijker te zijn. De klant blijft van fitnessclub naar fitnessclub ‘hoppen’ en is moeilijk vast te houden. Voor fitnesscentra lijkt het soms dweilen met de kraan open. Wil jij weten hoe je hier het beste mee om moet gaan?

Tijdens deze praktische workshop behandelen wij bestaande en nieuwe inzichten op het gebied van klantenbehoud. Er wordt onder andere besproken hoe je het klantenbehoud in jouw club kunt managen en welke strategieën je kunt gebruiken om leden te behouden.

Inhoud en cursusgegevens

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Retentiemanagement en kengetallen
  • Klantenbehoud en strategieën vanaf introductie tot exit-gesprek
  • Coaching van jouw team in ledenbehoud
  • Gedragsverandering

Cursusdata en locaties
Vrijdag 5 oktober 
10.00 – 13.00 uur
Waalwijk (HDD Group, Elzenweg 37)

Vrijdag 7 december
10.00 – 13.00 uur
Barendrecht (Wellnesselande, Blijdorp-Zuid 1) 

Docent
Jos Eemstra is Development Director bij BlackBoxPublishers en BlackBoxFitness. Na het behalen van zijn CIOS diploma heeft hij de opleiding HBO Sportmanagement afgerond. Jos is al vele jaren werkzaam in de sport- en fitnessbranche in zowel Nederland als Duitsland bij verschillende organisaties zoals SL!M, HealthCity, Basic-Fit, NHN Support en HDD GROUP. Als zelfstandig consultant en trainer heeft hij vele sport- en healthclubs getraind en begeleid naar een beter bedrijfsresultaat.
 
Inschrijven
Deze cursus bieden wij aan i.s.m. onze samenwerkingspartner HDD Group. Zij verzorgen ook de inschrijving
Bij inschrijving krijg je het boek Bouw jouw leefstijlplan’ ter waarde van €29,50 cadeau!

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.