Physical Performance Trainer

Aantal lesdagen

6 lesdagen

Cursusprijs

5 termijnen van €159,-

Bereken uw belastingvoordeel

Locaties en startdata

Zwolle

Vooropleiding

Vereist

Wil jij actief bezig zijn met het verbeteren van de “physical performance” van geblesseerde en fitte sporters? Tijdens deze 6-daagse praktijkgerichte cursus leer je de zwakke schakels van een individu of een team herkennen door gebruik te maken van fysieke testen en videoanalyse. Vervolgens ga je met ‘’state of the art’’ behandel- en trainingstechnieken aan de slag om de zwakke schakels te versterken. Je leert tape- en behandeltechnieken gericht op “release en activatie” van het lichaam. We gaan in op preventieve warming-up protocollen, screeningsmodellen en trainingsvormen. Daarnaast leer je revalidatieprotocollen en trainingsschema’s opstellen, uitvoeren en evalueren. Alles gebaseerd op een gedegen, diepgaande sportanalyse met (wetenschappelijke) onderbouwing.

De opleiding wordt gegeven door Marsha Westerhof en Joeval Benjamins, 2 absolute toppers in de wereld van (sport)fysiotherapie en de begeleiding van topsporters en breedtesporters.

Inhoud en cursusgegevens Physical Performance Trainer

Sportanalyse
Je leert een sportanalyse te maken van verschillende takken van sport gebaseerd op de grondmotorische eigenschappen volgens de CLUKS systematiek (coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid) en relevante energiesystemen. Hierbij leer je gebruik te maken van videoanalyse als een instrument om zwakkere onderdelen van de techniek en de beweegketen in kaart te brengen en te verbeteren.

Preventieprotocollen
Je leert preventieprotocollen opstellen, uitvoeren en evalueren bij een individuele sporter en een sportteam door gebruik te maken van o.a. :
  • warming-up protocollen (FIFA 11, Santa Monica Pep program)
  • antropometrietesten (o.a. BMI, houdingsinspectie en de lichaamssamenstelling)
  • de “weak link” benadering (vaststellen en evalueren van o.a. core stabiliteit, valgus stand knieën, anteropositie cervicale wervelkolom)
  • beïnvloeden en optimaliseren van de “weak link” met gerichte oefeningen
  • screeningsinstrumenten en sportspecifieke testen (bv. FMS, mag 7, single leg squat, ISRT, Astrand test en een sportspecifieke anamnese en inspectie)
  • advisering van de sporter en de trainer op grond van testresultaten wat betreft belastbaarheid en inzetbaarheid van de sporter
Behandeltechnieken
Je leert “state of the art” behandeltechnieken toepassen tijdens het (preventieve) behandelprogramma bij sporters waaronder, spier- en fascietechnieken, stretching en active release technieken en diverse tapetechnieken met niet-elastische-, kinesio- en dynamic tape. 

Revalidatieprotocollen en trainingsschema's
Je leert een revalidatieprotocol opstellen, uitvoeren en evalueren met de eerder aangeleerde instrumenten (sportanalyse, preventieprotocol en “state of the art” behandeltechnieken). Je leert algemene trainingsschema’s schrijven waarmee gezonde sporters winst kunnen boeken op de voor hen belangrijke fysieke aspecten van de sport.

Didactische werkvormen
Hoorcollege, demonstraties, casuïstiek, discussie, oefenen onder begeleiding.

Instroomvereisten / -niveau
Deze cursus is geschikt voor o.a. Personal Trainers, Fitnesstrainers, bootcamp instructeurs, sportmasseurs, en fysiotherapeuten (in opleiding). Een afgeronde sportopleiding (SB, CIOS of ALO) is aanbevolen. Neem bij twijfel contact met ons op.

Zelfstudie
De cursus Physical Performance Trainer bestaat uit 6 lesdagen van ca. 6 uur. Daarnaast moet je per lesdag rekening houden met ca. 4 uur zelfstudie per week. 

 

Cursusdata en locaties

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Lesdagen Variant Inschrijven Bijzonderheden
Vr 21 sep. '18 Zwolle Toon lesdagen Dag Direct inschrijven
Locatie: Zwolle - Landstede Sportcentrum
Adres: Hogeland 10, 8024 AZ Zwolle
Lesdag 1 Vr 21 september 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Vr 5 oktober 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Vr 19 oktober 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Vr 23 november 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Vr 7 december 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Vr 21 december 2018 10:00 - 15:30

Docenten

Joeval Benjamins
Physical performance trainer
Marsha Westerhof
Physical performance trainer

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.