Prestatiepsychologie

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!

  • Deze cursus is geaccrediteerd door de KNVB met 10 licentiepunten


Aantal lesdagen

5 lesdagen

Locaties

Bekijk locaties

Cursusprijs

€ 600

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 50

Telefoon

088 850 7648

Prestatiepsychologie

De Start2Move cursus Prestatiepsychologie geeft inzicht in het beïnvloeden van mentale vaardigheden en is interessant voor iedereen die meer uit zijn of haar eigen prestaties en die van anderen willen halen. Hoe komen topsporters tot hun prestaties? En hoe kunnen jouw klanten het meeste uit hun prestaties halen? Hoewel deze cursus speciaal voor (ex-)voetballers en coaches uit het betaalde voetbal is ontwikkeld, is prestatiepsychologie relevant voor alle sporters, fitnessprofessionals en Personal Trainers. 

Je leert in deze cursus hoe je meer controle kunt uitoefenen op (je eigen) reacties, hoe je zelfvertrouwen kunt beïnvloeden en hoe je anderen hierin kunt begeleiden. Daarnaast leer je jezelf beter kennen en krijg je handvatten hoe je anderen beter kunt inschatten. Je kunt je eigen toekomst makkelijker vormgeven en weet hoe je anderen hierbij kunt helpen.

De 3 grootste voordelen van de cursus Prestatiepsychologie bij Start2Move

  • Gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de psychologie die ook worden toegepast in het topvoetbal
  • Naast algemene prestatiepsychologie werk je ook aan persoonlijke vraagstukken
  • Na inschrijving kun je direct van start met o.a. lesmateriaal, een oefentool en webinars
INSCHRIJVEN

Inhoud van de cursus prestatiepsychologie

Wat motiveert ons en waarom reageren jij en ik verschillend op situaties? Hoe kun je meer uit jezelf halen en hoe help je anderen om succesvol te zijn? In 5 dagen wordt er een antwoord gegeven op deze vragen. 

Dag 1 - inzicht in jezelf

Aan de hand van praktische methodieken leer je om persoonlijke eigenschappen (bij jezelf en anderen) in kaart te brengen en te bespreken. Daarnaast zal aan de orde komen wat de invloed van emoties en overtuigingen is op het gedrag van een speler of coach.

Dag 2 – zelfcontrole

Als voetballer of coach is het belangrijk om onverstoorbaar te zijn. Dit aspect komt dan ook zeker aan de orde bij het onderwerp zelfcontrole. Zelfcontrole heeft te maken met discipline. Je leert omgaan met fouten en je leert hoe je rustig kunt blijven als je geïrriteerd raakt. Daarnaast leer je ook presteren onder druk. Zelfcontrole betekent onverstoorbaar zijn in een wedstrijd en gedisciplineerd werken aan je carrière.

Dag 3 – zelfreflectie

Op deze dag staat het vormgeven aan je eigen ontwikkeling en dat van anderen centraal. In staat zijn om snel nieuwe dingen te leren, jezelf of anderen de juiste vragen stellen en vasthouden aan je plan, spelen in deze bijeenkomst een belangrijke rol. 

Dag 4 – zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de overtuiging hebben dat je goed kunt presteren op het moment dat dit wordt gevraagd. Die overtuiging moet niet alleen in je hoofd zitten, die moet je ook echt voelen. In deze laatste bijeenkomst gaan we dieper in op zelfvertrouwen en hoe je dit bij jezelf en anderen positief kunt beïnvloeden. 

Dag 5 - extra bijeenkomst

In de laatste bijeenkomst besteden we aandacht aan de vragen van de deelnemers die voortkomen uit het volgen van de cursus.

Psychologie & presteren staan centraal 
We behandelen de nieuwste inzichten uit de psychologie die ook worden toegepast in het topvoetbal. Geen lange theoretische verhalen maar kennis en vaardigheden waar je direct mee aan de slag kan.

Persoonlijke aanpak
Naast de algemene onderwerpen en actuele thema’s over prestatiepsychologie, werk je ook aan persoonlijke vraagstukken en je eigen leerbehoefte. Met iedere deelnemer wordt een persoonlijke intake gedaan.

Cursusgegevens Prestatiepsychologie

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Lestijden

Bekijk de cursusdata voor de ingeplande data en locaties.

Lesmateriaal

Tijdens de cursus ontvang je de cursusmap Prestatiepsychologie. Verder ontvang je aanvullend studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start.

Examen en diplomering

Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat Prestatiepsychologie uitgereikt.
Daarnaast is de cursus geaccrediteerd door de KNVB met 10 licentiepunten.

Data en locaties

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Wo 11 sep. '19
Variant: Avond
Nijmegen
Direct inschrijven
Lesdag 1 Wo 11 september 2019 19:30 - 22:30
Lesdag 2 Wo 18 september 2019 19:30 - 22:30
Lesdag 3 Wo 25 september 2019 19:30 - 22:30
Lesdag 4 Wo 2 oktober 2019 19:30 - 22:30
Lesdag 5 Wo 9 oktober 2019 19:30 - 22:30
Di 29 okt. '19
Variant: Avond
Hoofddorp
Direct inschrijven
Lesdag 1 Di 29 oktober 2019 19:30 - 22:30
Lesdag 2 Di 5 november 2019 19:30 - 22:30
Lesdag 3 Di 12 november 2019 19:30 - 22:30
Lesdag 4 Di 19 november 2019 19:30 - 22:30
Lesdag 5 Di 26 november 2019 19:30 - 22:30

Kosten

5 maandelijkse termijnen van € 125
2 maandelijkse termijnen van € 305
Betaling ineens € 600

Bovenstaande prijzen zijn inclusief lesmateriaal.

Belastingvoordeel

Geef je in 2019 meer dan € 250 uit aan cursussen en/of opleidingen die aansluiten bij je (toekomstige) beroep? Dan is het mogelijk om een (groot) gedeelte van deze kosten terug te krijgen via de Belastingdienst. En dat bedrag kan aardig oplopen!  Bereken hier je belastingvoordeel

Cursustegoed

Bij Start2Move spaar je op een leuke manier cursustegoed bij elkaar. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Hoe meer je bij ons studeert, hoe meer cursustegoed je opbouwt. Je ontvangt voor de cursus Prestatiepsychologie € 50 cursustegoed.

Na afronding van de cursus of opleiding schrijven we automatisch het cursustegoed bij in je online leeromgeving e-Start. Hier kun je het cursustegoed inwisselen voor korting op een groot aantal van onze cursussen en opleidingen. 

Inschrijven

Ben jij enthousiast over de cursus Prestatiepsychologie? Schrijf je eenvoudig in via onderstaande button en ga direct van start!

INSCHRIJVEN