Pilates Trainer (mat 2)

Aantal lesdagen

3 lesdagen

Cursusprijs

Locaties en startdata

Zwolle

Vooropleiding

Wenselijk

Cursus Pilates Trainer (mat 2)

Deze 3-daagse praktijkgerichte vervolgcursus Pilates Trainer (mat 2) is o.a. geschikt voor Fitnesstrainers en Personal Trainers die -aan de hand van de 5 Pilates Principes- op een veilige, efficiente manier klanten 1 op 1 of in kleine groepen willen gaan begeleiden. Pilates is niet alleen geschikt voor mensen met lichamelijke klachten en/of beperkingen, maar zeker ook voor sporters!

Wat is pilates?
Pilates is een populaire fitheidstraining met gegarandeerde resultaten. Een Pilates workout richt zich op de 5 Principes "breathing", "concentration", "control", "centering" en "precision". Hiermee richt Pilates zich op een gezond lijf en een sterke geest.

Pilates is geschikt voor iedereen ongeacht fitheidsniveau of leeftijd. In het bijzonder is de training geschikt voor mensen met rug-, nek- en/of schouderklachten en bekkeninstabiliteit. Ook biedt Pilates ondersteuning voor mensen die last hebben van extreme vermoeidheid, burn-out of herstellende zijn van (borst)kanker.

Inhoud en cursusgegevens Pilates Trainer (mat 2)

In het mat 2 programma is een intensieve module waarin we verder in de breedte en diepte gaan werken. De cursus bestaat uit 16,5 contacturen.

Er komen nieuwe oefeningen aan bod en het Pilates vocabulaire wordt verder uitgebreid. We ontleden alle intermediate en advanced oefeningen en diepen de Pilates methode verder uit.

De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld:
  • Nieuwe intermediate en advanced oefeningen
  • Touch technieken en cueing
  • Tips voor het creëren van een optimale kwaliteit groepslessen
  • Algemene tips voor specifieke groepen als ouderen, zwangere dames  en mensen met klachten.

Over de docent

Deze cursus wordt verzorgd door Henriët van Dalen. Henriët heeft bijna 20 jaar binnen de sportbranche gewerkt als docent en manager. Eenmaal in contact gekomen met Pilates ontdekte zij dat werken vanuit stabilisatie een absolute basis is. Als klassiek Pilates docent is zij Balanced Body en Peak Pilates gecertificeerd. Momenteel volgt zij trajecten in het buitenland waar zij internationale mastertrainingen volgt. 

Sinds 2011 runt zij succesvol haar eigen studio waar naast groepstrainingen op de mat ook Personal trainingen worden gegeven, veelal op de Pilates apparatuur zoals Reformer en Exo Chair. Zij zet Pilates in als middel om klanten te laten herstellen van klachten, maar ook om (top)sporters te verbeteren in hun prestaties. In deze trajecten werkt Henriet veel samen met fysiotherapeuten, osteopaten en manuele therapeuten.

De cursus bestaat uit drie lesdagen die duren van ca. 10.00 uur tot 15.30 uur. De cursus omvat 3 tot 6 uur zelfstudie per week, afhankelijk van aanwezige voorkennis.

Certificering

Om het certificaat Pilates Trainer (mat 2) te behalen dient te worden voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • Mat 1 Pilates Basic theorie en praktijk (16,5 contacturen)
  • Mat 2 Pilates Basic theorie en praktijk (16,5 contacturen)
  • 6 Personal trainingsuren en 6 observatie uren
  • Definitieve theorie- en praktijktest
Voor meer informatie over de certificering kan je mailen naar Henriet (pilates@pilateszwolle.nl).

Cursusdata en locaties

Cursusdata cursus Pilates Trainer (mat 2)

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Lesdagen Variant Inschrijven Bijzonderheden
Za 19 jan. '19 Zwolle Toon lesdagen Dag Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 19 januari 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 26 januari 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Za 2 februari 2019 10:00 - 15:30

Docent

Henriët van Dalen
Pilates Trainer (mat 2)

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.