Pilates Trainer

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Aantal lesdagen

6 lesdagen

Locaties

Bekijk locaties

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 60

Telefoon

088 850 7648

PILATES TRAINER

Deze 6-daagse praktijkgerichte cursus Pilates Trainer – MAT, is geschikt voor onder andere fitnesstrainers en Personal Trainers die aan de hand van de 5 Pilates Principes op een veilige en efficiënte manier klanten in kleine groepen of 1 op 1 willen begeleiden. Pilates is niet alleen geschikt voor mensen met lichamelijke klachten en/of beperkingen, maar zeker ook voor sporters!

Wat is pilates?

Pilates is een populaire fitheidstraining met gegarandeerde resultaten. Een Pilates work-out richt zich op de 5 Principes "breathing", "concentration", "control", "centering" en "precision". Hiermee richt Pilates zich op een gezond lijf en een sterke geest. Pilates is geschikt voor iedereen ongeacht fitheidsniveau of leeftijd. In het bijzonder is de training geschikt voor mensen met rug-, nek-, schouderklachten en bekkeninstabiliteit. Ook biedt Pilates ondersteuning voor mensen die last hebben van extreme vermoeidheid, een burn-out of herstellende zijn van (borst)kanker.

De Pilates Mat opleiding bestaat uit 2 modules. In module 1 leer je de principes van de klassieke Pilates efficiënt in te zetten bij jouw klanten. De focus ligt hierbij op een evenwichtige ontwikkeling van het lichaam door middel van een krachtig centrum (core), flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. Module 2 is een intensieve module, waarin we verder in de breedte en diepte gaan werken. Er komen nieuwe oefeningen aan bod en het Pilates vocabulaire wordt verder uitgebreid. We ontleden alle intermediate en advanced oefeningen.

Na deze opleiding ben je in staat om zelfstandig Pilates Mat lessen te verzorgen en weet je de do's en don'ts bij de meest voorkomende rug-, nek- en schouderklachten. De opleiding is praktisch gericht en geeft je goede tools om direct met lesgeven te kunnen starten. 

Inhoud van de cursus Pilates Trainer

Inhoud Pilates Mat (module 1)

Tijdens module 1 leer je de principes van de klassieke Pilates efficiënt in te zetten bij jouw klanten. De focus ligt hierbij op een evenwichtige ontwikkeling van het lichaam door middel van een krachtig centrum (core), flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. Een aantal onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Basisprincipes en -oefeningen van de Pilates methode
  • Functionele houding en ademhaling
  • Anatomie rondom de wervelkolom (strengthening and mobilisation of the spine)
  • Mat 1 (beginner) oefenprogramma 

Inhoud Pilates Mat (module 2)

Module 2 is een intensieve module, waarin we verder in de breedte en diepte gaan werken.
Er komen nieuwe oefeningen aan bod en het Pilates vocabulaire wordt verder uitgebreid. We ontleden alle intermediate en advanced oefeningen en diepen de Pilates methode verder uit.
De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Nieuwe intermediate en advanced oefeningen
  • Touch technieken en cueing
  • Tips voor het creëren van een optimale kwaliteit groepslessen
  • Algemene tips voor specifieke groepen zoals ouderen, zwangere dames en mensen met bepaalde klachten

Aan het eind van de cursus ken je de do's en don'ts bij de meest voorkomende rug-, nek- en schouderklachten en ben je bovendien in staat om dit direct te vertalen naar je eigen klanten.

Over de docent

Deze cursus wordt verzorgd door Henriët van Dalen. Henriët heeft bijna 20 jaar binnen de sportbranche gewerkt als docent en manager. Eenmaal in contact gekomen met Pilates ontdekte zij dat werken vanuit stabilisatie een absolute basis is. Als klassiek Pilates docent is zij Balanced Body en Peak Pilates gecertificeerd. Momenteel volgt zij trajecten in het buitenland waar zij internationale mastertrainingen volgt. 

Sinds 2011 runt zij succesvol haar eigen studio waar, naast groepstrainingen op de mat, ook Personal trainingen worden gegeven. Dit is veelal op Pilates apparatuur, zoals de Reformer en Exo Chair. Zij zet Pilates in als middel om klanten te laten herstellen van klachten, maar ook om (top)sporters te verbeteren in hun prestaties. In deze trajecten werkt Henriet veel samen met fysiotherapeuten, osteopaten en manuele therapeuten.

Opleidingsgegevens Pilates Trainer

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan de cursus Pilates Trainer is geen specifieke vooropleiding vereist. Wil je enkel module 2 volgen, dan is het certificaat Pilates Trainer (module 1) of certificaat Pilates Trainer (mat 1) vereist.

Lestijden

Bekijk de cursusdata voor de ingeplande data en locaties.

Lesmateriaal

Tijdens de opleiding ontvang je een uitgebreide reader. Verder ontvang je aanvullend studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start.

Examen en diplomering

Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat Pilates Trainer uitgereikt.

Data en locaties

Pilates Trainer (module 1)

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Zo 8 mrt. '20
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 8 maart 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 29 maart 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Zo 5 april 2020 10:00 - 15:30


Pilates Trainer (module 2)

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Za 5 okt. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 5 oktober 2019 11:30 - 17:00
Lesdag 2 Za 12 oktober 2019 11:30 - 17:00
Lesdag 3 Za 2 november 2019 11:30 - 17:00
Za 16 mei. '20
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 16 mei 2020 11:30 - 17:00
Lesdag 2 Za 6 juni 2020 11:30 - 17:00
Lesdag 3 Za 20 juni 2020 11:30 - 17:00

Kosten

Onderstaande prijzen zijn inclusief lesmateriaal en certificaat. Start2Move is door het CRKBO vrijgesteld van btw. 

*De korting voor betaling ineens geldt alleen bij het direct voldoen van de factuur via IDEAL.

Belastingvoordeel
Geef je in 2019 meer dan € 250 uit aan cursussen en/of opleidingen die aansluiten bij je (toekomstige) beroep? Dan is het mogelijk om een (groot) gedeelte van deze kosten terug te krijgen via de Belastingdienst. En dat bedrag kan aardig oplopen! Bereken hier je belastingvoordeel

Cursustegoed

Bij Start2Move spaar je op een leuke manier cursustegoed bij elkaar. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Hoe meer je bij ons studeert, hoe meer cursustegoed je opbouwt. Je ontvangt voor de cursus Pilates Trainer € 60 cursustegoed.

Na afronding van de cursus of opleiding schrijven we automatisch het cursustegoed bij in je online leeromgeving e-Start. Hier kun je het cursustegoed inwisselen voor korting op een groot aantal van onze cursussen en opleidingen. 

Inschrijven

Ben jij enthousiast over de cursus Pilates Trainer? Schrijf je eenvoudig in via onderstaande button en ga direct van start! Je kunt jezelf ook inschrijven voor de losse module Pilates Trainer (module 1) of Pilates Trainer (module 2).

INSCHRIJVEN

Reviews