Physical performance trainer

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière: met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Aantal lesdagen

6 lesdagen

Locaties

Zwolle

Cursusprijs

5 termijnen van €159,- Bereken je belastingvoordeel

Vooropleiding

Vereist

Cursustegoed

€60,-

Telefoon

088 850 7648

Physical Performance Trainer

Gedurende de cursus Physical Performance Trainer leer je de fysieke prestaties van geblesseerde én fitte sporters te verbeteren. Tijdens de 6-daagse praktijkgerichte cursus leer je met behulp van fysieke testen en videoanalyse de zwakke schakels van een individu of team te herkennen. Deze zwakke schakels worden met behulp van state of the art behandel- en trainingstechnieken versterkt. De lessen worden gegeven door Marsha Westerhof en Joeval Benjamins; twee ervaren docenten in de wereld van (sport)fysiotherapie en de begeleiding van topsporters en breedtesporters. 

Cursisten ervaringen

Lees hier de ervaringen van oud-cursisten.

Inschrijving

Inhoud van de cursus Physical Performance Trainer

Tijdens de cursus leer je om zwakke schakels te herkennen. Zodra de klachten en eventuele belemmeringen duidelijk in kaart zijn gebracht, leer je om met behulp van een sterkte-zwakteanalyse de sporter of fitnesser te begeleiden. Hierdoor ben je straks in staat om te herkennen wat jouw cliënten nodig hebben en kun je de juiste ondersteuning bieden. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Wij lichten een aantal onderdelen van de cursus voor je uit.

Sportanalyse

Je leert een sportanalyse te maken van verschillende takken van sport gebaseerd op de grondmotorische eigenschappen (coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid) volgens de CLUKS systematiek en relevante energiesystemen. Hierbij leer je gebruik te maken van videoanalyse als instrument om zwakkere onderdelen van de techniek en beweegketen in kaart te brengen en te verbeteren. Na het maken van een sportanalyse kun je bepalen hoe deze sporter getraind moet worden. Zo train je een sprinter op een andere manier dan een duurloper.

Preventieprotocollen

Je leert preventieprotocollen opstellen, uitvoeren en evalueren bij een individuele sporter en een sportteam. Wij leren je onder andere gebruik te maken van:
  • Warming-up protocollen
  • Antropometrietesten (o.a. BMI, houdingsinspectie en de lichaamssamenstelling)
  • De ‘zwakke schakel’ benadering (het vaststellen en evalueren van o.a. core stabiliteit, valgusstand knieën, anteropositie cervicale wervelkolom)
  • Beïnvloeden en optimaliseren van de ‘zwakke schakel’ met gerichte oefeningen
  • Screeningsinstrumenten en sportspecifieke testen
  • Advisering van de sporter en de trainer op grond van testresultaten met betrekking tot belastbaarheid en inzetbaarheid van de sporter

Behandeltechnieken

Je leert gebruik te maken van behandeltechnieken van het hoogste niveau. Daarnaast leer je om deze technieken toe te passen tijdens (preventieve) behandelprogramma’s bij sporters. Hierbij kun je denken aan spier- en fascietechnieken, stretching en active releasetechnieken en diverse tapetechnieken met niet-elastische tape en kinesiotape.

Revalidatieprotocollen en trainingsschema’s

Tijdens de cursus Physical Performance Trainer leer je een revalidatieprotocol opstellen, uitvoeren en evalueren met de eerder aangeleerde instrumenten (sportanalyse, preventieprotocol en de nieuwste behandeltechnieken). Daarnaast leer je om algemene trainingsschema’s te schrijven waarmee gezonde sporters winst kunnen boeken op de voor hen belangrijke fysieke aspecten van de sport.

Didactische werkvormen

Hoorcollege, demonstraties, casuïstiek, discussie, oefenen onder begeleiding.

Cursusgegevens Physical Performance Trainer

Toelatingseisen 

De cursus tot Physical Performance Trainer is bedoeld voor trainers en/of therapeuten die sporters op een hoger sportniveau willen brengen en blessures willen voorkomen. Daarnaast leer je met behulp van kleine behandeltechnieken om sporters met een blessure op een veilige manier te laten trainen. Een vooropleiding of ervaring als personal trainer, fitnesstrainer, bootcamp instructeur, sportmasseur en fysiotherapeut is een absolute pre. Ook een afgeronde sportopleiding (SB, CIOS of ALO) wordt aanbevolen. Wil je meer weten over de cursus? Neem dan contact met ons op.

Lestijden en Zelfstudie

De cursus bestaat uit 6 lesdagen van circa 6 uur. Daarnaast is voor iedere lesdag ongeveer 2 tot 4 uur zelfstudie nodig. 

Diplomering 

Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat ‘Physical Performance Trainer’ uitgereikt. 

Data en Locaties

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Vr 10 mei. '19
Variant: Dag
Utrecht
Direct inschrijven
Lesdag 1 Vr 10 mei 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Vr 24 mei 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Vr 7 juni 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Vr 21 juni 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Vr 5 juli 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Vr 12 juli 2019 10:00 - 15:30

Kosten

5 maandelijkse termijnen van € 164- 
2 maandelijkse termijnen van € 402.50,- 
Betaling ineens € 795,- 

Bovenstaande prijzen zijn inclusief lesmateriaal. Het is mogelijk om een gedeelte van het cursus- en examengeld terug te krijgen via de Belastingdienst.

Inschrijven

Ben jij enthousiast over de opleiding Physical Performance Trainer? Schrijf je eenvoudig in via onderstaande button en ga direct van start! 

Inschrijven