Pakket Personal Trainer Plus

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met een persoonlijke carrièrecoach, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Pakketkorting
€230

Aantal lesdagen

Fitnesstrainer A – 11 lesdagen of 14 avonden
Fitnesstrainer B – 8 lesdagen of 10 avonden
PT Business – 2 lesdagen of avonden

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 210

Telefoon

088 850 7648

LAPT ACTIE

Schrijf je vóór 1 september 2019 in voor het pakket Personal Trainer Plus en ontvang het LAPT Startpakket ter waarde van € 249 geheel gratis. Met dit startpakket – aangeboden door onze partner LAPT International – word je persoonlijk begeleid met jouw eerste stappen naar een succesvolle(re) carrière in de Personal Training. 

Bovendien spaar je met het pakket Personal Trainer Basis Plus € 210 cursustegoed dat je kunt verzilveren voor een groot aantal verdiepende cursussen, events en workshops.  

Profiteer nu

Pakket Personal Trainer Plus

Het Personal Trainer Plus traject is speciaal door Start2Move ontwikkeld om goede Personal Trainers op de markt te krijgen. Na afronding beheers je een breed scala aan vaardigheden en kun je met een internationaal erkend diploma aan de slag als Personal Trainer. Je wordt echter niet alleen opgeleid voor een diploma, maar je gaat de markt op om de marktbehoefte ook daadwerkelijk te kunnen invullen.

Personal Trainer Plus bestaat voor circa 40% uit theorie en 60% uit praktijk. Jouw docent is een praktijkgerichte professional die veelal ervaring heeft als docent en/of als ondernemer in de branche. Bovendien kun je 5 dagen per week met jouw vragen terecht bij je carrièrecoach.  

De vijf grootste voordelen van het Start2Move Personal Trainer Plus traject: 

  • Nationaal (NL Actief) en internationaal (EuropeActive) erkende opleiding tot Personal Trainer
  • Exclusief toegang tot de online leeromgeving e-Start, inclusief gratis toegang webinars, trainingsvideo's, online oefentools en de Start2Move Vacaturebank
  • Persoonlijke begeleiding van je eigen carrièrecoach richting jouw droombaan of eigen bedrijf
  • Hoogste slagingspercentage van Nederland (>90%)
  • Verdere specialisaties mogelijk tot Medical Personal Trainer, Leefstijlcoach of Physical Performance Trainer
Wil jij direct van start? Dat Kan! Na inschrijving heb je meteen toegang tot de benodigde cursusmaterialen. Je eigen carrièrecoach zal vervolgens contact opnemen en je verder op weg helpen. Om deel te nemen is geen specifieke vooropleiding of kennis vereist. Je kunt bovendien studeren op eigen tempo en lesdagen kosteloos inhalen op een locatie naar keuze.

De drie onderdelen van het Personal Trainer Plus pakket

Het Start2Move Personal Trainer Plus pakket bestaat uit de volgende 3 modules die ervoor zorgen dat jij binnen 1 jaar wordt opgeleid tot Personal Trainer: 

  1. Fitnesstrainer A – basisopleiding o.a. op gebied van trainingsleer, coachen, anatomie & fysiologie

  2. Fitnesstrainer B/ Personal Trainer – Personal Trainer verdiepingsopleiding met aanvullende lesstof exclusief ontwikkeld voor Start2Move

  3. Personal Trainer Business – alles om je eigen business te kunnen starten of te kunnen ondernemen binnen een onderneming

Wil je meer informatie of persoonlijk advies? Vraag dan een adviesgesprek aan bij één van onze opleidingsadviseurs

Inschrijven

Inhoud van het Personal Trainer Plus pakket

Als Personal Trainer heb je een veelzijdig en afwisselend beroep waarbij vakkennis onmisbaar is, maar nog belangrijker zijn je coaching skills. Het Personal Trainer Plus traject begint met de erkende opleiding Fitnesstrainer A, dit is de basis op het gebied van voedingsleer, anatomie, biomechanica, trainingsleer, krachttraining en blessurepreventie. Daarnaast komen onderwerpen als omgaan met klanten, leidinggeven en organisatieleer uitgebreid aan bod. Verder begeleid je klanten tijdens hun training, geeft hen instructies, stelt trainingsprogramma’s op en geef je advies aan klanten op het gebied van bewegen, gezondheid, afslanken en blessures. 
 
In de erkende opleiding Fitness Trainer B - Personal Trainer ga je de opgedane kennis nog verder verdiepen en zal je dit vertalen naar 1 op 1 begeleiding en naar het trainen met kleine groepen (Small Group Training). Naast de ‘reguliere’ Fitnesstrainer B kennis krijg je speciaal voor Start2Move ontwikkeld extra onderwijs op het gebied van mentale en fysieke coaching en gedragsverandering, krachtprogrammering, slaap- en stressmanagement, trainen van senioren, specifieke periodisering en bewegingsdeskundigheid.. 

De laatste module Personal Trainer Business geeft je alle handvatten om straks je eigen business te kunnen genereren. Dit kan zijn als zzp’er, het opzetten van een PT-studio of misschien wel van een sportclub. Ga je in loondienst aan de slag dan is deze module ook waardevol, omdat werkgevers verwachten van Personal Trainers dat zij voor een deel hun eigen klanten kunnen gaan werven.  

De theorie die je tijdens de modules leert pas je direct toe in praktijk, zodat je deze sneller beheerst. En dat zie je terug in het hoge slagingspercentage van Start2Move!

Na inschrijving kan je direct aan de slag met het online beschikbare lesmateriaal, webinars en oefentools. Voor de klassikale lessen kies je zelf de lesdag en locatie.

Opleidingsgegevens Personal Trainer Plus pakket

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist.

Lestijden en locaties

De opleidingen worden op locaties door heel Nederland aangeboden. Kijk in de opleidingsagenda voor een startlocatie bij jou in de buurt. 

Lestijden kunnen variëren per locatie en lesdag en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Lesmateriaal

Tijdens de opleiding ontvang je het NL Actief Fitnesstrainer A en B studieboek en het boek Bouw jouw business. Verder ontvang je ook aanvullend les-, oefen- en studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start. Tevens heb je toegang tot de oefentool (proefexamens) en vele gratis webinars. Het lesmateriaal en de examenkosten à € 500 zijn bij de prijs inbegrepen.

3D animaties en Virtuagym App

Start2Move werkt onder andere samen met Virtuagym: de Nederlandse marktleider in fitnesssoftware. Hierdoor heb je tijdens en na je opleiding toegang tot de meest geavanceerde trainings- & business App Virtuagym. Hier kun je werken met trainings- en voedingsschema’s. Ook kun je deze app inschakelen om jouw (potentiele) klanten te coachen. Het lesmateriaal wordt ondersteund met 3D-animaties van Muscle and Motion, waardoor met name onderwerpen als anatomie en trainingsleer goed inzichtelijk worden gemaakt. Dit maakt het leren extra leuk!

Stage

Tijdens de opleiding Fitnesstrainer A van Start2Move loop je minimaal 40 uur stage. Volg je de spoedvariant van Fitnesstrainer A, dan volg je minimaal 25 uur stage. Tijdens de opleiding Fitnesstrainer B loop je ook minimaal 25 uur stage onder deskundige en structurele begeleiding. Wij raden aan om meer uren stage te lopen om zodoende meer ervaring in het werkveld op te doen.

Examen en diplomering

Na succesvolle afronding ontvang je het nationaal en internationaal erkende NL Actief diploma Fitness Trainer A en Fitness Trainer B (voorheen Fitvak) en het Start2Move certificaat Personal Trainer Business. De diploma’s zijn ook erkend door het Ministerie van V.W.S. en geven toegang tot het Nederlandse register Fitned.nl en het Europese register voor fitnessprofessionals Ereps.com. 
 
Je wordt niet (alleen) opgeleid voor meerdere erkende diploma’s, maar voor een succesvolle carrière. Samen met jouw eigen carrièrecoach ga je jouw carrièredoelen verder uitwerken en word je begeleid om deze te behalen. Naast inhoudelijke begeleiding biedt de Start2Move Vacaturebank direct toegang tot een groot aantal potentiële werkgevers.

Geslaagd, en dan?

Ben je geslaagd en wil je starten als Personal Trainer? Start2Move heeft een samenwerkingsverband met LAPT International. Dit bedrijf kan jou als Personal Trainer helpen met het opbouwen van je business.

LAPT International is in 2009 opgericht door een groot team van deskundigen met verschillende specialismen als internationaal kennis- en opleidingsinstituut voor Personal Trainers en clubs. LAPT heeft de afgelopen jaren honderden Personal Trainers opgeleid en ze geholpen bij het halen van een maximaal rendement uit hun Personal Training carrière. Ook heeft LAPT talloze fitnessclubs ondersteund bij het opzetten van een succesvolle Personal Training business. Meer informatie

Data en Locaties

Je start met de opleiding Fitnesstrainer A. De overige onderdelen van het pakket, kunnen op een later moment worden ingepland via jouw online leeromgeving e-Start. De inloggegevens hiervan staan in de bevestigingsmail die je ontvangt nadat jouw inschrijving definitief is.

STARTDATA FITNESSTRAINER A

Is jouw opleidingslocatie al gestart? Neem contact met ons op voor de instroommogelijkheden op lesdag 2 of 3.

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Do 29 aug. '19
Variant: Avond
Toon dagen
Nijmegen
Direct inschrijven
Lesdag 1 Do 29 augustus 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 2 Do 5 september 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 3 Do 19 september 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 4 Do 3 oktober 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 5 Do 10 oktober 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 6 Do 24 oktober 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 7 Do 7 november 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 8 Do 21 november 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 9 Do 28 november 2019 18:30 - 22:00
Theorie-examen Do 28 november 2019 18:30 - 20:00
Lesdag 10 Do 12 december 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 11 Do 9 januari 2020 20:00 - 22:00
Lesdag 12 Do 23 januari 2020 18:30 - 22:00
Lesdag 13 Do 30 januari 2020 18:30 - 22:00
Lesdag 14 Do 6 februari 2020 18:30 - 22:00
Praktijkexamen Do 20 februari 2020 18:30 - 22:00
Do 29 aug. '19
Variant: Avond
Toon dagen
Groningen
Nog 5 plekken beschikbaar
Direct inschrijven
Lesdag 1 Do 29 augustus 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 2 Do 12 september 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 3 Do 19 september 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 4 Do 3 oktober 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 5 Do 10 oktober 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 6 Do 17 oktober 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 7 Do 31 oktober 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 8 Do 7 november 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 9 Do 21 november 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 10 Do 28 november 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 11 Do 12 december 2019 20:00 - 22:00
Theorie-examen Do 12 december 2019 18:30 - 20:00
Lesdag 12 Do 19 december 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 13 Do 9 januari 2020 18:30 - 22:00
Lesdag 14 Do 23 januari 2020 18:30 - 22:00
Praktijkexamen Do 13 februari 2020 18:30 - 22:00
Zo 8 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Tilburg
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 8 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 22 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Zo 6 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Zo 27 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Zo 10 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Zo 1 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 7 Zo 8 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 8 Zo 22 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 9 Zo 12 januari 2020 11:30 - 14:00
Theorie-examen Zo 12 januari 2020 10:00 - 11:30
Lesdag 10 Zo 19 januari 2020 10:00 - 14:00
Lesdag 11 Zo 26 januari 2020 10:00 - 14:00
Praktijkexamen Zo 16 februari 2020 10:00 - 15:30
Zo 8 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Den Haag
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 8 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 22 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Zo 6 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Zo 20 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Zo 3 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Zo 17 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 7 Zo 1 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 8 Zo 15 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 9 Zo 5 januari 2020 11:30 - 14:00
Theorie-examen Zo 5 januari 2020 10:00 - 11:30
Lesdag 10 Zo 19 januari 2020 10:00 - 14:00
Lesdag 11 Zo 26 januari 2020 10:00 - 14:00
Praktijkexamen Zo 16 februari 2020 10:00 - 15:30

STARTDATA FITNESSTRAINER B

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Do 29 aug. '19
Variant: Avond
Toon dagen
Nijmegen
Direct inschrijven
Lesdag 1 Do 29 augustus 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 2 Do 12 september 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 3 Do 26 september 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 4 Do 10 oktober 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 5 Do 31 oktober 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 6 Do 14 november 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 7 Do 28 november 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 8 Do 12 december 2019 18:30 - 22:00
Lesdag 9 Do 9 januari 2020 18:30 - 22:00
Lesdag 10 Do 23 januari 2020 20:00 - 22:00
Theorie-examen Do 23 januari 2020 18:30 - 20:00
Za 7 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Amsterdam
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 7 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 21 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Za 5 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Za 19 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Za 2 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Za 16 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 7 Za 30 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 8 Za 14 december 2019 11:30 - 13:00
Theorie-examen Za 14 december 2019 10:00 - 11:30
Zo 15 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Rotterdam
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 15 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 29 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Zo 13 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Zo 27 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Zo 10 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Zo 24 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 7 Zo 8 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 8 Zo 22 december 2019 11:30 - 13:00
Theorie-examen Zo 22 december 2019 10:00 - 11:30
Zo 15 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Den Haag
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 15 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 29 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Zo 13 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Zo 27 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Zo 10 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Zo 24 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 7 Zo 8 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 8 Zo 22 december 2019 11:30 - 13:00
Theorie-examen Zo 22 december 2019 10:00 - 11:30