Event

Personal Trainer Day 2019

Datum

31 augustus 2019

Tijdstip

10.00 - 17.30 uur

Locatie

Zwolle - On Campus

Op zaterdag 31 augustus 2019 vindt de 5de editie van de Start2Move Personal Trainer Day plaats in Zwolle. Deze dag – georganiseerd in samenwerking met LAPT – richt zich niet alleen op Personal Trainers maar ook op o.a. op (toekomstige) fitnessprofessionals, (leefstijl)coaches en iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van sport, fitness en health. 

Tijdens de Personal Trainer Day kun je dit jaar een keuze maken uit maar liefst 16 verschillende theoretische en/of praktijkgerichte workshops. Na afloop is er uitgebreid de gelegenheid om te netwerken met je (toekomstige) collega's uit het werkveld en zal de dag worden afgesloten met een gezellige borrel. 

Early Bird
Schrijf je nu in met de code 2019PTDAY15 en ontvang 15% korting op je ticket!

Direct inschrijven

Sprekers blok 1 | 10.00 - 11.15 uur

Van trainer naar ondernemer 

Stuur jij als ondernemer tijdig bij op jouw vooraf opgesteld businessplan? In de praktijk moet je een actueel overzicht hebben van je marketingacties, sales en je klantbehoud. Leer in deze workshop hoe je als ondernemer je bedrijf optimaal stuurt op basis van de gewenste in- en uitstroom van je klanten.
Sprekers: Rob Trousselot en Alois Maton 

Trainen met kanker

​​Één op de drie Nederlanders krijgt te maken met kanker. Hoewel de wereld van een patiënt direct op z’n kop staat, wordt veelal vergeten dat gericht sporten en trainen een gunstige bijdrage levert aan het herstel. Grote kans dat jij als Personal Trainer ook met deze mensen in aanraking komt. Hoe ga je hen trainen? Lees meer
Spreker: Michel Meijers

Knock-Out! De kickboks work-out voor PT’ers

De cursus LAPT KNOCK-OUT is speciaal ontworpen voor Personal Training en Small Group Training en biedt een intense beleving voor de klant. Hiermee kun je als Personal Trainer inspelen op de groeiende populariteit van het kickboksen en je klanten een complete work-out bieden. Kickboksen helpt bij het sterker worden en afvallen. Daarnaast verbetert het de weerbaarheid en geeft het je zelfvertrouwen een flinke boost!
Trainer: Rob van de Wijngaart 
 

Optimaliseer je looptechniek en prestatie

Robert geeft een speciale clinic waarin hij focust op specifieke loopscholing en -oefeningen om je hardlooptechniek te optimaliseren. Deze workshop is voor zowel de explosieve atleet/trainer als de pure duuratleet/trainer. De workshop is ook interessant voor alle fitnessprofessionals die met klanten (hard)lopen en voor de recreant die af en toe een rondje rent. Kortom, leer beter en dus efficiënter hardlopen! 
Trainer: Robert Lathouwers

Sprekers blok 2 | 11.30 - 12.45 uur

Van Personal Trainer naar Personal Coach

Bij het ondersteunen van de verandering van leefstijl bij je klanten komt meer kijken dan een passend trainingsschema maken. Wil je je klanten goed kunnen bedienen, dan transformeer je van Personal Trainer naar Personal Coach. Wat daarbij komt kijken en welke praktische stappen je daarbij kunt zetten, leer je tijdens deze praktijkgerichte workshop. 
Spreker: Peter Wolfhagen

De invloed van leefstijl en hormonen op afvallen

Afvallen is meer dan alleen minder eten en meer bewegen. Zo hebben hormonen, leefstijl (onder andere stress en slaap), genetische afwijkingen, gedachtes over eten, medicatie, bruin vet en diverse andere factoren invloed op dit proces. Linda neemt je mee in de wereld van afvallen en de uiteenlopende factoren die hierbij een rol spelen. Lees meer
Spreker: Linda Hogervorst

HIIT

We willen afvallen, gezonder eten en ons vooral heel fit voelen. Maar hoe gaan we dat doen, want eigenlijk hebben je klanten daar geen tijd voor. In deze workshop geeft Koen je tips en tricks voor een HIIT en ga zelf een knallende HIIT met diverse variabelen, materialen ervaren. 
Trainer: Koen Bakker 

Calisthenics: niche of mainstream? 

Calisthenics wordt steeds populairder. Het is een vorm van fitness waarbij je traint met behulp van je eigen gewicht. Het is niet alleen effectief maar ook leuk; je daagt jezelf continu uit om nieuwe oefeningen te leren en wordt in het proces ook nog eens een stuk fitter. Je gaat actief aan de gang met de drie verschillende elementen van calisthenics, namelijk: de basics, de powermoves en de freestyle. Lees meer
Trainer: Nathan van Dompseler 

Sprekers blok 3 | 13.30 - 14.45 uur

Hoe coach je naar duurzame gedragsverandering? 

Hoe komt het dat veel gezonde voornemens binnen een paar maanden stranden? Dit komt omdat weten (en ook willen) nog geen kunnen betekent. Om dit te bewerkstelligen is een duurzame gedragsverandering vereist. Elian vertelt je meer over het proces van gedragsverandering en hoe je dit kunt stimuleren. 
Spreker: Elian Goettsch

Meer dan Goud

Meer dan goud is het inspirerende verhaal van Elis Ligtlee, die na intensieve trainingsjaren op haar 23ste op imposante wijze Olympisch Kampioen Keirin werd. Na het behalen van haar ultieme droom wordt ze gekweld door blessures en verliest zij haar plezier in topsport en de motivatie om op het hoogste niveau te blijven acteren. Maar wat nu? Waar vind je de kracht om een nieuwe weg in te slaan? Lees meer
Spreker: Elis Ligtlee

Squat mechanics

Tijdens deze workshop leer je hoe je je prestaties kan verbeteren bij de Air Squat, Back squat, Front squat en Overhead Squat. Hoe schep je de ideale voorwaarden of deze oefeningen goed uit te voeren en wat zijn de meest gemaakte fouten? In detail kun je naar de oefeningen en leer je hoe je deze kunt optimaliseren. 
Trainer: Marco Nijland 
 

Mobility is a must

Sportprestaties kun je verbeteren als de mobiliteit optimaal is. Veel sporters lopen namelijk blessures op door een beperkte mobiliteit en kunnen daardoor niet het onderste uit de kan halen. Je leert meer over de achterliggende theorie en gaat aan de slag met mobiliteitsoefeningen en -testen. Lees meer
Trainer: Ferry van de Wal 

Sprekers blok 4 | 15.00 - 16.15 uur

Obstacle Fit 

De Obstacle Fit workshop laat zien hoe je op een toffe en gevarieerde manier nagenoeg overal effectief kan trainen door middel van een mix van CrossFit, Bootcamp en Obstacleracing. Eric van den Ham is meervoudig Nederlands kampioen Survivalrun en opleider voor Survivalrun Bond Nederland en Mud Masters. Kortom, een specialist op dit gebied. Lees meer
Spreker: Eric van de Ham 

Maak het verschil met digital coaching en wearables

Al jaren staan wearables in de top 10 van fitnesstrends ACSM en de laatste drie jaar zelfs in de top 3. Wearables zijn geen trend meer, het is de toekomst. Maar hoe maak je als Personal Trainer hiermee het verschil? Pieter Hélin, productspecialist van Polar, spreekt over de kansen voor clubs en Personal Trainers. 
Spreker: Pieter Hélin
 

PT Five Fundamentals

Wil je graag een basis leggen voor hypertrofie, sterker worden of functioneel trainen? Dan zul je altijd moeten starten met deze vijf oefeningen: Deadlift, Squat, Bent over row, Shoulder press en Push-up. Standaard oplossingen zijn er niet dus je zult ze als trainer persoonlijk moeten finetunen bij je klanten. Marco leert je de basis te leggen voor duurzaam resultaat. 
Trainer: Marco Nijland

Functional Fitness als wedstrijdvorm

Functional fitness als wedstijdsport is overgewaaid vanuit Amerika en combineert onder andere gewichtheffen, gymnastiek en cardio. Het heeft een grote fun factor, zorgt voor uitdaging, team spirit en geeft een doel om naar toe te werken. Tijdens de Personal Trainer Day 2019 kun je kennis maken met Functional Fitness als wedstrijdsport en krijg handvatten om hier zelf mee aan de slag te gaan. Lees meer
Trainer: Ferry van de Wal 

Praktische informatie en inschrijven

Prijs
Nu voor € 95 € 80,75 (15% korting) met actiecode 2019PTDAY15 (geldig t/m 18 augustus 2019)

Direct inschrijven

Registraties Workshops
Na inschrijving krijg je automatisch een link naar je digitale leeromgeving e-Start. In e-Start kun je de gewenste 4 workshops en lezingen selecteren. Tevens kun je hier aangeven of je gebruik wenst te maken van de lunch (€ 12,50).