Personal Trainer Day 2018

Op zaterdag 1 september 2018 vindt alweer de 4de editie van de Start2Move Personal Trainer Day plaats in Zwolle. Deze dag – georganiseerd in samenwerking met LAPT- richt zich o.a. op (toekomstige) Fitnesstrainers, Personal Trainers en voetbaltrainers en iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van Sport, Fitness en Health. 

Tijdens de Personal Trainer Day kun je dit jaar een keuze maken uit maar liefst 16 verschillende theoretische en/of praktijkgerichte workshops. Na afloop is er uitgebreid de gelegenheid om te netwerken met je (toekomstige) collega's uit het werkveld en zal de dag worden afgesloten met een gezellige borrel. 


 

Schrijf je nu in

Praktische informatie en inschrijven

Prijs
€95,- *

*De kosten voor de lunch bedragen €12,50 (optioneel). Graag in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier aangeven of je hier wel/niet gebruik van wilt maken en of er nog specifieke wensen zijn m.b.t. de lunch waar wij rekening mee dienen te houden.

Registraties Workshops
Zodra je bent ingeschreven ontvang je van ons een registratieformulier per mail. Hierop kun je aangeven welke workshops (maximaal 4 workshops) je graag zou willen volgen. We proberen zo goed mogelijk rekening te houden met jouw voorkeuren. Mocht het onverhoopt niet lukken hieraan te voldoen, dan brengen wij jou hiervan tijdig op de hoogte. 
Wil je de sfeer proeven van vorig jaar? Bekijk dan nog even onze sfeerimpressie.

Workshops en sprekers - Ronde 1 (10.00 - 11.15 uur)

LAPT - The Kick-Off (Jan Middelkamp)
Start2Move heeft onlangs LAPT International BV gekocht van de HDD Group. LAPT is in 2009 gelanceerd als provider van personal training concepten voor fitnessclubs. LAPT staat voor Los Angeles Personal Training. In LA, Californië, liggen de roots van Personal Training. LAPT heeft honderden fitnessclubs en Personal Trainers in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Dubai begeleid bij het opzetten van personal training als profit center. Het succes wordt doorgezet in de vorm van een nieuw concept. Tijdens de Personal Trainer Day wordt dit nieuwe concept van LAPT gepresenteerd. Ben jij benieuwd wat dit voor jouw business kan betekenen? Schrijf je in!

Dr. Jan Middelkamp is Development Director bij HDD Group en eigenaar en CEO van BlackBoxPublishers. Hij promoveerde onlangs aan de Radboud Universiteit in de gedragswetenschappen, met een onderzoek naar trainingsgedrag in fitnessclubs. Meer over Jan Middelkamp
De toekomst van het Nederlands (jeugd)voetbal! (Art Langeler)
Hoe is de fysieke ontwikkeling van de hedendaagse amateur- en profvoetballer in Nederland? Welke aspecten krijgen in de (jeugd)opleiding te weinig aandacht en hoe kan de motorische ontwikkeling al op jonge leeftijd worden geoptimaliseerd? Tijdens deze workshop zal Art zijn kennis en ervaringen delen, opgedaan als speler en trainer op alle denkbare niveau's. Bovendien krijg je diverse praktische tools aangereikt waarmee je direct aan de slag kunt bij je vereniging of in de gym.

Art Langeler is o.a. werkzaam geweest als hoofdtrainer van PEC Zwolle, hoofdopleidingen van PSV en bondscoach van jong-Oranje. Vanaf 1 juni 2018 is Art gestart als Directeur Voetbalontwikkeling bij de KNVB.

Knock-out! – De kickboks workout voor PT’ers (Rob v/d Wijngaart) VOL!
Boksen  en trappen is een favoriet onderdeel van personal trainers in de trainingen met cliënten. Het resultaat van een kickboks workout is meer weerbaarheid, conditie, kracht, overzicht en kennis. Het correct gebruiken van de pads en kussens is echter niet zo eenvoudig, evenals het aanleren van goede stoot- en traptechnieken. In deze workshop maak je kennis met alle ins en outs om zo professionele (kick)bokstrainingen te kunnen geven in jouw personal trainingen of small group trainingen.

Rob van den Wijngaart is al jaren werkzaam als (sport)fysiotherapeut en personal trainer van diverse professionele voetballers, waaronder Nemanja Gudelj (Ajax), Kees Luijkx (SönderjyskE) en Alex Schalk (Ross County). Hij verzorgt diverse cursussen bij Start2Move en is national trainer van LAPT en trainer van Funxtion.
Wat is de waarheid over voeding? (Isabelle Groenstege)
Over voeding bestaan veel meningen. Vaak spreken berichten elkaar tegen en zelden wordt duidelijk waarop ze precies gebaseerd zijn. Dat maakt het voor jou als voeding- of fitnessprofessional een uitdaging om tot betrouwbare informatie te komen. Daarnaast kun je ook klanten krijgen met een sterke mening over gezonde voeding die haaks op die van jou staat. Hoe ga je daarmee om? Tijdens deze workshop leer je over de voedingswetenschap. Je ontdekt welke type onderzoeken betrouwbare informatie opleveren en wat daar voor nodig is. Je leert hoe verwarring en tegenstrijdige berichten ontstaan en hoe zelf de betrouwbaarheid van een bericht kunt inschatten. Daarnaast tips over hoe om te gaan met situaties waarin een klant een heel andere mening heeft over gezonde voeding dan jij. Middels rollenspellen leer je welke gespreksvaardigheden je daarbij kunnen helpen.
 
Isabelle Groenstege verdiepte zich na haar opleiding Voedingsmiddelentechnologie (HBO) in en na haar Master Voeding en Gezondheid (WUR) in voedingsgedrag en communicatie. In haar werk als voedingscoach, docent bij Start2Move en adviseur gebruikt ze de wetenschap als basis. Om van daaruit tot passende oplossingen te komen. Want ieder mens en iedere situatie heeft andere behoeftes.  

Workshops en sprekers - Ronde 2 (11.30 - 12.45 uur)

Personal Training in Europe – Praktische lessen  voor trainers in Nederland (Jan Middelkamp)
Personal Training geniet een grote populariteit en heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een substantiële sector. Er is echter weinig feitelijke informatie over deze bedrijfstak voor handen. Er is daarom behoefte aan antwoorden op vragen als: wat is het profiel van een personal trainer, hoeveel verdient hij of zij en wie zijn de klanten? Onlangs is het boek Personal Training in Europe verschenen met resultaten van een grootschalig onderzoek naar de personal training branche in 15 Europese landen. Tijdens de workshop worden resultaten besproken zodat je een goed beeld krijgt van de branche.

Dr. Jan Middelkamp is Development Director bij HDD Group en eigenaar en CEO van BlackBoxPublishers. Hij promoveerde onlangs aan de Radboud Universiteit in de gedragswetenschappen, met een onderzoek naar trainingsgedrag in fitnessclubs. Meer over Jan Middelkamp
The Kettlebell Flow Experience (Koen Bakker) - VOL!
Een van de meest populaire fitness workouts van dit moment voor zowel professionals als voor beginners. Leer de technieken en ervaar de effectiviteit van trainen met Kettlebells. Doe mee met één van de meest uitdagende workouts die je ooit hebt gedaan!

Koen Bakker is een fitness expert en eigenaar van KOEN Personal Training. Naast het runnen van zijn eigen bedrijf geeft hij naast opleidingen voor Start2Move regelmatig lezingen, workshops en masterclasses op het gebied van fitness, gezondheid en welzijn. Met een enorme passie voor Crossfit is fitness zijn missie en leefstijl.
EMS – The Future of Personal Training (Mike Punselie)
Ben jij nieuwsgierig naar de toepassing van trainen met stroomweerstand binnen personal training? In deze workshop ga je veel verschillende kanten van dit aspect behandelen, zoals o.a. de werking, toepasbaarheid, doelgroepen en de commerciële kansen van training middels elektrische spierstimulatie. Uiteraard is er ook de mogelijkheid deze unieke manier van training zélf te ervaren!

Mike Punselie is na de afronding van zijn CIOS opleiding vanaf 1994 actief als instructeur en manager in de commerciële sport en fitnessbranche. Hij is geslaagd voor de A.C.E. Personal Trainer opleiding en de opleiding Exercise Specialist van het A.C.S.M. Naast zijn werk is hij ook nog eens actief als fysiotherapeut en verzorgt hij opleidingen voor Start2Move.
Krachttraining in het voetbal (Jan Kluitenberg)
Om het optimale uit je team te halen, is het belangrijk dat elke speler in topconditie is. Naast uithoudingsvermogen, coördinatie, lenigheid en snelheid, speelt kracht hierbij een hele belangrijke rol. Tijdens deze interactieve workshop krijg je antwoord op verschillende vragen: Welke vormen van kracht zijn belangrijk voor een voetballer? Op welke wijze bouw je een krachttraining op gedurende een seizoen? Wat zijn kansen en valkuilen als Personal Trainer in de voetbalwereld? Hoe kan je als trainer aanvullende kracht- en stabiliteitstraining en “pre-activatie” oefeningen toevoegen aan de reguliere voetbaltraining? Deze workshop bestaat niet alleen een theoretisch, maar ook een praktische workout waarin je diverse vernieuwende oefeningen zult ervaren.

Jan Kluitenberg is sinds maart 2018 de nieuwe fysieke trainer van het Nederlands Elftal en vaste rechterhand van Ronald Koeman bij diverse clubs waaronder Everton, Southampton, SL Benfica, Feyenoord en AZ.

Workshops en sprekers - Ronde 3 (13.30 - 14.45 uur)

Trainen voor Hypertrofie (Michel van Halderen)
Tijdens de workshop Trainen voor Hypertrofie (oftewel spiergroei) leer je hoe je optimaal voor spiergroei kunt trainen. Wil jij je klanten effectiever laten trainen voor hypertrofie op recreatief of wedstrijdniveau? Tijdens de workshop krijg je praktische handvatten aangereikt die je direct kan doorvertalen in de praktijk!

Michel van Halderen verzorgt al ruim 40 jaar effectieve praktijkvormen voor topsporters, wedstrijdsporters, recreanten en patiënten. Hij is een van de pioniers in het Nederlandse bodybuilding met meer dan 30 jaar ervaring in ‘Trainen voor Hypertrofie’. Lees hier een interview met Michel van Halderen
The Kettlebell Flow Experience (Koen Bakker) EXTRA
Een van de meest populaire fitness workouts van dit moment voor zowel professionals als voor beginners. Leer de technieken en ervaar de effectiviteit van trainen met Kettlebells. Doe mee met één van de meest uitdagende workouts die je ooit hebt gedaan!

Koen Bakker is een fitness expert en eigenaar van KOEN Personal Training. Naast het runnen van zijn eigen bedrijf geeft hij naast opleidingen voor Start2Move regelmatig lezingen, workshops en masterclasses op het gebied van fitness, gezondheid en welzijn. Met een enorme passie voor Crossfit is fitness zijn missie en leefstijl.
SAQ – Speed, Agility & Quickness (Virgil Spier)
Voordat je een voetbal kan trappen moet je eerst bij de voetbal komen. Tijdens een crossfit workout zal je zo snel mogelijk naar het volgende onderdeel moeten gaan. Ook tijdens een kickboks partij zal het een definitief voordeel zijn als je lichtvoetig bent en je snel kan reageren op je tegenstander. Snelheid, wendbaarheid en lichtvoetigheid zijn de basis beginselen voor vrijwel elke sportactiviteit, maar is dit alleen goed voor sportactiviteiten? Of is jezelf effectief kunnen verplaatsen geen belangrijke basis skill voor iedereen? Tijdens deze workshop worden de eerste handvatten aangereikt  hoe dit direct toe te passen is de praktijk.

Olympisch atleet Virgil Spier heeft een passie voor bewegen. Samen met olympisch coach Errol Esajas en olympisch atleten Robert Lathouwers en Patrick Luijk heeft hij een methodiek ontwikkeld waar ze iederen trainen als atleten. Samen geloven ze dat er goed uit zien niet genoeg is. Echte fitheid werkt van binnenuit.
Non-verbale communicatie voor PT’ers (Martin Westrik)
Non-verbaal geef je meer signalen af dan je denkt. Wat zeggen deze signalen en hoe worden deze door de ander ontvangen? Je bewust worden van deze signalen en zicht hebben op de gevolgen en invloeden hiervan, draagt bij aan een effectiever handelingsgedrag van jou en de ontvanger. Andersom geven personen ook een diversiteit aan non-verbale signalen af. Wat kan ik hier als persoon mee? Inzicht krijgen in het herkennen en interpreteren van deze signalen zorgt voor een verandering en verbetering van het handelingsgedrag. De workshop is voor iedereen die meer wil bereiken met minder moeite.

Martin heeft jarenlange werkervaring als o.a. personal trainer, fitnesscoördinator, fitness- en groepsfitness instructeur. Naast zijn werk als docent bij het Deltion College, verzorgt hij ook lessen voor SportEC, Sport en Bewegen, is actief als fitness- groepsfitnessinstructeur bij Studio Perfect in Defenter, examinator voor Fitnesstrainer A en is mede verantwoordelijk voor het fitnessleerbedrijf van het Deltion College. Kortom, een man met veel kennis en ervaring.

Workshops en sprekers - Ronde 4 (15.00 - 16.15 uur)

Stress, wie wil dat niet! (Yudi Hoekstra)
Tijdens deze masterclass krijg je inzicht op welke wijze jij jouw klanten kan coachen op het gebied van stress tijdens de training. Mindfullness en persoonlijke ontwikkeling zullen in deze masterclass centraal staan, zodat jij voor jezelf en jouw klanten beschikt over handvatten die leiden tot een gezond bestaan!

Met zijn afgeronde Master Learning & Innovation,  ervaring als docent, coach en trainer bij het Friesland College en zijn eenmanszaak MFCoaching (Mentale en Fysieke coachen) is Yudi een man met veel kennis en expertise. Naast zijn bezigheden is hij ook oprichter en voorzitter van de stichting KINDweesKIND.
Bootcamp – Creativity is the key (Jeffrey Warmerdam) VOL
Bootcamp… iedereen kan zich er wel iets bij voorstellen. Schreeuwende drill sergeanten, kapot gaan en vies worden zijn de associaties die het overgrote deel van de mensen er bij hebben. Maar Bootcamp is zoveel meer dan dat. Het begint natuurlijk allemaal bij de trainer. Hij of zij is verantwoordelijk voor de juiste begeleiding van de deelnemers. Een deelnemer binnen 5 minuten met de tong op de enkels te laten lopen kan iedereen. Daar hoef je geen fitnessgoeroe voor te zijn. Maar hoe zet je een goede Bootcamples  in elkaar? Als het niveau binnen je deelnemersgroep ver uit elkaar ligt, hoe zorg je er voor dat je elk individu op zijn of haar eigen niveau uit blijft dagen? Hoe kan je met alleen een grasveld en je deelnemers tot je beschikking telkens weer blijven verrassen zonder in de herhaling te vallen? Benieuwd naar tips en tricks om dit te doen en het allemaal zelf ervaren? Schrijf je in!

Na het behalen van zijn Master Human Movement Sciences (waarbij hij o.a. stage liep bij AFC Ajax) is Jeffrey Warmerdam enkele jaren geleden begonnen als trainer bij The Bootcamp Club, de grootste aanbieder van outdoor sport van Nederland. Door de vele trainingen die hij heeft gegeven in combinatie met het volgen van cursussen is hij tegenwoordig als Training Manager o.a. verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de meer dan 300 enthousiaste trainers van The Bootcamp Club.
Deadliften – The next level (Marco Nijland) VOL
De deadlift is één van de meest complete posterior chain oefeningen. Naast dat het dient als performance indicator bij o.a. powerliften, kan het ook gebruikt worden om serieuze massa te winnen van de m. trapezius tot aan de hamstrings. Tijdens de workshop deadliften worden er diverse technieken behandeld en wordt er dieper ingegaan op verschillende varianten. Wat is de juiste set-up en uitvoer? Welke cue’s zorgen voor een betere techniek, en hoe kun je het best corrigeren als de uitvoer niet optimaal is? Naast het verbreden van jouw (wetenschappelijk onderbouwde) kennis kun je de aangeleerde vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

Marco Nijland is al erg lang actief in de fitnessbranche. Hij was één van de eerste Personal Trainers in het noorden van het land in 1997. Het vak stond toen nog in de kinderschoenen. Daar heeft hij veel topsporters getraind. Hij is meervoudige gecertificeerd Personal Trainer en groepsfitness instructeur o.a. LAPT black label, NASM, Power Plate, Les Mills en Ultimate Indoor Cycling. Marco kan zich functioneel trainen specialist noemen door zijn methode van trainen, uitdagingen en afwisseling. 
De Personal Trainer kijkt wel maar ziet niks! (Sebastiaan Visscher)
Elke keer als Sebastiaan Visscher lesgeeft  aan een groep fitnesstrainers of personal trainers stelt hij de vraag wat je ziet gebeuren tijdens de beweging en dan valt het stil. Het blijkt heel moeilijk te zijn om te benoemen wat je ziet. Hij zegt dan ook altijd tegen de groep: “jullie kijken wel maar jullie zien niks”. Het zien is erg belangrijk om er voor te zorgen dat een klant de beweging op de juiste manier uitvoert. Dit om te zorgen dat de klant het beste resultaat haalt uit de oefening maar vooral ook om blessures te voorkomen. Wil je een eerste stap maken om beter te leren kijken en om te benoemen wat je ziet dan is dit de juiste workshop voor jou.

Sebastiaan Visscher is eigenaar van de Fysiotherapeut Zwolle en werkzaam als docent Paramedisch Fitnesstrainer en Fitnesstrainer B bij Start2Move. In 2002 is hij begonnen als fysiotherapeut en als docent en manager bij het Deltion College afdeling Sport & Bewegen.
Als fysiotherapeut heeft hij gewerkt in verschillende particuliere praktijken voor fysiotherapie die vaak verbonden waren aan een sportschool.