Personal Trainer Day 2017

Aantal lesdagen

1 lesdag

Cursusprijs

Locaties en startdata

Zwolle

Vooropleiding

Niet vereist

Op zaterdag 26 augustus '17 vindt alweer de 3de editie van de Start2Move Personal Trainer Day plaats op de CALO in Zwolle. Deze dag – georganiseerd in samenwerking met LAPT- richt zich op (toekomstige) Fitnesstrainers, Personal Trainers en iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van Sport, Fitness en Health.

Ook dit jaar zijn er weer diverse aansprekende gastsprekers waaronder Barbara den Bak (The rise of Boutique Fitness), Jan Middelkamp (The future of Personal Training) , Erik Hein (Periodiseren: maak het verschil!), Paul van Zwam (Mentale Training in de Sport)  en Kelby Jongen (Coachen op Gedragsverandering).

Voor de actieve sporters zijn er vernieuwende workshops op het gebied van Functionele Training (o.a. Hip Mobility & Core Stability en Functionele HIIT Training en VIPR) onder leiding van Master Trainer Geert van Poppel en Marigje Jansen. Daarnaast zullen Joep Joosten en Gijs Schoenmakers je alles leren over de fijne kneepjes van specifieke snelheids- en explosiviteitstraining voor sporters.

4 redenen waarom je deze jubileumeditie van de Personal Trainer Day niet mag missen:
  • Vernieuwende, inspirerende workshops
  • Toonaangevende, praktijkgerichte trainers en gastsprekers
  • Laagdrempelig en toegankelijk voor elke (fitness)liefhebber
  • Exclusieve (dag)aanbiedingen van o.a. Virtuagym, Polar Nederland en Start2Move
Tijdens deze dag is er bovendien uitgebreid de gelegenheid om te netwerken en kennis te delen met je (toekomstige) collega's uit het werkveld. Aangezien Start2Move dit jaar 10 jaar bestaat hebben we voor alle deelnemers nog een leuke verrassing in petto en sluiten we af met een gratis borrel!
 
 

Praktische informatie en Inschrijven

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.

De workshops zullen plaatsvinden van ca. 10.00 tot 15.30. Aansluitend zal er een afsluitende (gratis) borrel plaatsvinden waar je van harte voor bent uitgenodigd. De kosten voor de lunch bedragen €12,50 (optioneel). Graag in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier aangeven of je hier wel/niet gebruik van wilt maken en of er nog specifieke wensen zijn mbt de lunch waar wij rekening mee dienen te houden.

Nadat je bent ingeschreven berichten wij je zodat je een voorkeur kunt aangeven voor de te volgen workshops (max. 4 workshops van 75 min.). Wij zullen hier zo goed mogelijk rekening mee proberen te houden. We hebben een maximum aantal deelnemers per workshop. Het kan zijn dat bepaalde workshops vol zijn. Wij zullen je, in de week voorafgaand, hiervan op de hoogte brengen. 

Workshops en sprekers

10.00-11.15 uur     Squatten (Marco Nijland)
Denk jij nog steeds dat bij een squat de knieën niet voorbij je tenen mogen komen? Of zeg jij nog steeds tegen iedere sporter/klant dat zij altijd minimaal tot 90 graden moeten zakken? Na deze interactieve workshop ken jij de theorie achter de squat en kun jij dergelijke vragen beantwoorden met een goede onderbouwing. Ook leer jij rekening te houden met individuele verschillen om te komen tot een optimale squat voor elke klant. Daarnaast ga je in de praktijk aan de slag met de techniek van o.a. de backsquat, frontsquat en overheadsquat en ondersteunende core-oefeningen. 

Marco is meervoudige gecertificeerd Personal Trainer, veelgevraagd presenter voor diverse bedrijven, docent bij Start2Move en eigenaar van Infinity Flow. Naast zijn werk is hij ook zeer actief in de Crossfitwereld. Meer over Marco Nijland
10.00-11.15 uur     Specifieke snelheidstraining bij sporters (Joep Joosten en Gijs Schoenmakers)
Bij een groot aantal sporten zijn snelheid en explosiviteit van groot belang voor de specifieke sportprestatie. Training van deze kwaliteiten is om die reden uiterst belangrijk en bovendien (vaak) uitstekend trainbaar! Een sprinter simpelweg "gewoon" sterker maken of "power" training toevoegen in de gym is echter niet de oplossing en veel te simplistisch. Ben jij benieuwd wel complexe eisen er worden gesteld aan het lichaam en hoe je deze – vanuit een integratieve benadering- het beste kunt trainen? Laat je deze workshop dan inspireren en uitdagen om de kwaliteiten snelheid en explosiviteit vanuit een effectiever oogpunt te benaderen en toe te passen.

Joep Joosten en Gijs Schoenmakers zijn de founders van Performance Guys en als trainer en fysiotherapeut al langere tijd werkzaam in de topsport. Als specialisten hebben zij gewerkt met verschillende sporters uit binnen- en buitenland, van internationaal niveau (CL, WK, EK, OS) waarbij zij zich met regelmaat bezig houden met een verbetering in snelheid en explosiviteit. Naast het trainen, behandelen en revalideren geven zij met regelmaat workshops, presentaties en advies op het gebied van contextuele training, revalidatie, functioneel bewegen, motorische controle, periodisering en motorische coordinatie. 
10.00-11.15 uur & 11.30-12.45 uur     Loaded Movement Training (Marigje Jansen)
Loaded Movement Training is het concept waarbij dynamische driedimensionale bewegingen worden gedaan met weerstand. Een van de trainingstools die je daarvoor kunt gebruiken is de VIPR. Tijdens deze workshop ga je meer leren over de voordelen van Loaded Movement Training en hoe je dit concept kun toepassen in jouw trainingssessies. Je leert werken met de VIPR en je krijgt andere tools aangereikt waarbij je het lichaam kan trainen op kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen, explosiviteit en flexibiliteit in 1 sessie.

De workshop wordt gegeven door Marigje Muller-Jansen, mastertrainer voor ViPR en Tribe Team Training. Naast mastertrainer is ze zelf actief als personal trainer in Utrecht. Kijk naar een training!
11.30-12.45 uur     Hip Mobility & Core Stability (Geert van Poppel)
Het hedendaagse bewegingsgedrag wordt veelal gedomineerd door langdurig zitten en eenzijdig bewegen. Met een zwakke core en bewegingsbeperkingen in heupen en schouders kunnen compensaties ontstaan in functionele beweegpatronen met blijvende blessures tot gevolg. De workshop Hip Mobility & Core Stability helpt je deze compensaties gericht aan te pakken met functionele beweegprogramma’s die de romp versterken en de heupen en schouders mobiliseren! De oefeningen worden in een lekkere “flow” aangeboden die je perfect in je warming up of PT sessie kunt gebruiken in een (small group) training. 

Geert van Poppel is Personal Trainer, allround sportman en expert op het gebied van functionele training.  Zijn kennis en ervaring als fysiotherapeut past hij op praktische en verfrissende wijze toe op de fitness- en sportbranche, waar hij workshops en opleidingen geeft over functionele training. Lees hier meer over Geert van Poppel
11.30-12.45 uur     Mentale training in de sport (Paul van Zwam)
Om goed te kunnen presteren is het van belang dat je in staat bent om controle uit te oefenen op je lichaam  en geest. Dit geldt uiteraard voor topsporters, artiesten en andere personen die onder druk een prestatie moeten neerzetten. Maar dit geldt ook voor “gewone mensen”. Het maken van een examen, het geven van een belangrijke presentatie of het omgaan kunnen gaan met belangrijke veranderingen vraagt om zelfcontrole. Een mentale trainer is in staat om mensen hierin te helpen door op een gestructureerde manier te werken aan vaardigheden waarmee je meer controle kunt uitoefenen op jezelf. In deze workshop wordt ingegaan op de psychologie achter mentale training en worden de mentale vaardigheden die gebruikt worden in mentale training besproken en krijg je een aantal praktische tools aangreikt die je direct kunt vertalen in jouw eigen (sport)praktijk.

De workshop wordt verzorgd door drs. Paul van Zwam. Paul is afgestudeerd sportpsycholoog en al bijna 20 jaar werkzaam in de top van het betaalde voetbal. Hij heeft in deze periode onder andere gewerkt voor Feyenoord, Chelsea FC en PSV. Op dit moment is Paul onder andere adviseur van Peter Bosz bij Ajax, expertcoach bij de KNVB en verbonden aan Willem II.
13.30-14.45 uur     Functionele Core Training voor Personal Trainers (Geert van Poppel)
Core training is een essentieel binnen elke personal training sessie. Een sterke romp is nodig voor het ontwikkelen neuromusculaire controle en stabilisatiekracht, zodat functionele bewegingspatronen efficiënt verlopen en risico’s op blessures tot een minimum worden beperkt. Tijdens de workshop Functionele Core Training delen we core training op in 3 fases: stabilisatie, kracht en power. Je leert wanneer je welke core oefeningen je wanneer moet toepassen en hoe je ze systematisch en progressief in kunt zetten in je personal training sessies.

Geert van Poppel is Personal Trainer, allround sportman en expert op het gebied van functionele training.  Zijn kennis en ervaring als fysiotherapeut past hij op praktische en verfrissende wijze toe op de fitness- en sportbranche, waar hij workshops en opleidingen geeft over functionele training. Lees meer over Geert van Poppel
13.30-14.45 uur     The Future of Personal Training (Jan Middelkamp)
Personal Training in Nederland is HOT en groeit als kool! Echter, blijft dit het geval? Hoe ontwikkelt PT zich verder in de toekomst? Tijdens deze lezing wordt een blik op de toekomst van PT in Nederland geworpen aan de hand van recent PT marktonderzoek en ontwikkelingen in landen die voor op Nederland lopen. Deze combinatie zorgt voor een prachtige mix aan praktische tips en unieke strategieën om jezelf als personal trainer langdurig te onderscheiden in de toekomst!

Dr. Jan Middelkamp is Development Director bij HDD Group en eigenaar en CEO van BlackBoxPublishers. Hij promoveerde onlangs aan de Radboud Universiteit in de gedragswetenschappen, met een onderzoek naar trainingsgedrag in fitnessclubs. Meer over Jan Middelkamp
13.30-14.45 uur     The Rise of Boutique Fitness (Barbara den Bak)
Boutique Fitness is de VS, Australië en UK al jaren enorm groot. Deze “community-driven” concepten zijn zeer geliefd bij vele celebrities en daarom erg populair. Boutique Fitness concepten richten zich op één type activiteit in een kleinschalige omgeving (300M2 max.), vaak high-end, waarbij een ultieme beleving centraal staat (club-light, beats & design). Boutique fitness is in 2016 in Nederland, Amsterdam, geïntroduceerd en zet een nieuwe trend neer. Het is als Personal Trainer belangrijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe trends en wat deze stromingen jou als trainer te bieden hebben. Wat is het verschil tussen een Personal Trainer in een Budget Gym en een Personal Trainer in een Boutique Studio? Welke eisen worden er aan trainers gesteld en wat maakt een populaire trainer nou écht populair?

Barbara den Bak is Personal Trainer, Fitness Ondernemer en founder van twee populaire fitness concepten: Outdoor Fitness bedrijf "The Bootcamp Club" (opgericht in 2008) en Boutique Fitness brand “HIGH STUDIOS” (opgericht in 2016). Ze is op diverse Internationale fitness beurzen (o.a. FIBO Keulen & Shanghai) als spreker te gast om de ins & outs van de nieuwe trend Boutique Fitness toe te lichten. Ze heeft met vele trainers gewerkt (200+ trainers bij The Bootcamp Club - in een eigen Bootcamp Academy en tientallen trainers bij HIGH STUDIOS waarvoor ze momenteel voor nieuw te openen locaties trainers aan het casten is.
15.00-16.15 uur     Functionele High Intensity Interval Training (Geert van Poppel)
High Intensity Interval Training (HIIT) is in een korte tijd enorm populair geworden. De belofte dat je in een 30 min training met een hoge intensiteit en complexe bewegingen zowel kracht als conditie kunt verbeteren en vet kunt dumpen heeft veel mensen blind gemaakt voor de risico’s. Een training moet in eerste instantie passen bij het niveau en de doelstellingen van de deelnemer en hier moeten de beweegpatronen op afgestemd zijn. De workshop Functionele HIIT laat je zien hoe je met gevarieerde functionele oefeningen een verantwoorde High Intensity Interval kunt neerzetten die voor iedereen toegankelijk is!

Geert van Poppel is Personal Trainer, allround sportman en expert op het gebied van functionele training.  Zijn kennis en ervaring als fysiotherapeut past hij op praktische en verfrissende wijze toe op de fitness- en sportbranche, waar hij workshops en opleidingen geeft over functionele training. Lees meer over Geert van Poppel
15.00-16.15 uur     Coachen op Gedragsverandering (Kelby Jongen)
Naast het geven van advies op trainen en voeding is gedragsverandering cruciaal voor het langdurig volhouden van een gezondere leefstijl. Maar hoe help je daar een klant bij? In deze workshop geeft Personal Trainer Kelby Jongen, o.a. bekend van het televisieprogramma Obese, diverse tools waar je direct mee aan de slag kunt gaan om je klant te veranderen op gedrag. Ook neemt zij je mee in het proces waardoor verandering op gang komt en wat de valkuilen zijn in dit proces. Doel van deze workshop is je te inspireren en je andere kijk te geven op het proces van begeleiding met je klant.

In 2012 werkte ze als Personal Trainer op de Olympische Spelen en deed ze mee als Trainer aan het programma van RTL 4 Obese. Kelby heeft sinds een aantal jaar een eigen personal training studio, waar ze zelf ook klanten begeleidt en waar ze met haar team Bootcamps, Small Groep Personal Training en Personal Training geeft. Lees meer over Kelby Jongen
15.00-16.15 uur     Periodiseren: maak het verschil! (Erik Hein)
Iedereen kan oefeningen verzinnen. Maar hoe maak je mensen beter, fittter of sterker? Hoe bouw je spiermassa op of help je een sporter te pieken op het juiste moment? Antwoord: door efficiënt te periodiseren! In deze zeer interactieve workshop wordt je uitgedaagd actief na te denken over hoe je periodisering het meest effectief kunt inzetten bij jouw specifieke klant. Een aantal vragen die aan bod komen zijn: Wat wordt er verstaan onder lineaire, golfvormige en “conjugate” periodisering? Hoe kan je uithoudingsvermogen, kracht en revalidatietrajecten optimaal periodiseren en hoe ziet de “programmering” eruit van een succesvol atleet?

Erik Hein is afgestudeerd bewegingswetenschapper en auteur voor diverse vakbladen (o.a. Sportgericht en Sport en Fitness Magazine). Daarnaast is hij werkzaam als docent bij de Politie Academie en bij diverse fitnessopleidingen. Erik is bovendien all round Vechtsporter (Kickboksen, BJJ, MMA), grondlegger van de leraar opleidingen Kickboksen en MMA in Nederland (SKMO)  en Trainer-Coach Weerbaarheid en Agressie. 
 

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.