Paramedisch Fitnesstrainer -onderste extremiteit-

Aantal lesdagen

2 lesdagen

Cursusprijs

Locaties en startdata

Diverse locaties

Vooropleiding

Wenselijk

Cursus Paramedisch Fitnesstrainer
-onderste extremiteit-

De 2-daagse cursus is geschikt voor o.a. Fitnesstrainers en Personal Trainers die meer theoretische kennis en praktische handvatten willen hebben om verantwoord met klanten met (lichte) fysieke klachten aan de slag te kunnen gaan. Klik HIER voor de cursus Paramedisch Fitnesstrainer -bovenste extremiteit-.

Als Fitnesstrainer of Personal Trainer kom je regelmatig in aanraking met klanten met (lichte) klachten die al dan niet onder behandeling zijn (geweest) van een fysiotherapeut. Tijdens deze 2-daagse Specialisatie -gericht op de onderste extremiteit- gaan we dieper in op het ontstaan van deze klachten en krijg je praktische tips welke handelingen cq. oefeningen je juist wel, maar ook welke je absoluut niet mag doen. Je leert op een juiste manier te communiceren met de fysiotherapeut en vormt zo als het ware een verlengstuk van de fysiotherapeut!
 

 

Inhoud en cursusgegevens Paramedisch Fitnesstrainer -onderste extremiteit-

Inhoud

De cursus bestaat uit een dynamische afwisseling tussen theorie en praktijk. De inhoud richt zich met name op de anatomie, fysiologie en pathologie en meest voorkomende klachten en aandoeningen van de onderste extremiteit (enkel-, knie- en heupgewricht en bovenbeen).

Waarom specialiseren als Paramedisch Fitnesstrainer?
  •  Sterke groei van klanten met (lichte) klachten!
  •  Vergroten van theoretische kennis van meest voorkomende klachten
  •  Veel praktijkgerichte oefenstof
  •  Ga verder waar de fysiotherapeut stopt

Deze cursus wordt aangeboden door fysiotherapeut Sebastiaan Visscher die o.a. het profiel fysiotherapeut-assistent heeft ontwikkeld en jarenlange lesgeefervaring heeft op het Deltion College bij de opleiding Sport & Bewegen in Zwolle en sportfysiotherapeut Rob van den Wijngaart.
Zij zullen tijdens de cursus ruimschoots de gelegenheid bieden om vragen te stellen en graag hun ervaringen met jou delen!

Cursusgegevens Paramedisch Fitnesstrainer -onderste extremiteit-

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan deze specialisatie is goede inhoudelijke basis (bv. Fitnesstrainer A en/of B, CIOS, SB of ALO) en werkervaring in de fitnessbranche wenselijk.

Lestijden en zelfstudie
De cursus bestaat uit twee lesdagen die duren van ca. 10.00 uur tot 15.30 uur. De cursus omvat 3 tot 6 uur zelfstudie, afhankelijk van aanwezige voorkennis.

Lesmateriaal
Tijdens lesdag 1 ontvang je het Handboek Sportmassage van Willem Snellenberg t.w.v. €49,95. Dit boek maakt onderdeel uit van de cursus. 

Diplomering
Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat "Paramedisch Fitnesstrainer -onderste extremiteit-" uitgereikt.
 

Cursusdata en locaties

Cursusdata Paramedisch Fitnesstrainer -onderste extremiteit- (2 dagen)

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Lesdagen Variant Inschrijven Bijzonderheden
Vr 5 jan. '18 Weesp ( regio Amsterdam ) Toon lesdagen Dag Direct inschrijven
Locatie: Weesp - One Fitness
Adres: Hogeweyselaan 227, 1382 JL Weesp
Lesdag 1 Vr 5 januari 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Vr 19 januari 2018 10:00 - 15:30
Do 5 apr. '18 Zwolle Toon lesdagen Dag Direct inschrijven
Locatie: Zwolle - Landstede Sportcentrum
Adres: Hogeland 10, 8024 AZ Zwolle
Lesdag 1 Do 5 april 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Do 19 april 2018 10:00 - 15:30

Docenten


STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      09:00 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.