Yogadocent (module 1)

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!

  • Deze opleiding is internationaal geaccrediteerd door de Yoga Alliance


Aantal lesdagen

7 lesdagen

Locaties

Zwolle

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 70

Telefoon

088 850 7648

Yogadocent (module 1)

Yoga wint enorm aan populariteit en dat komt door de vele voordelen die yoga biedt waaronder sterke spieren, betere ademhaling, meer flexibiliteit, betere balans en ontspanning. Daarnaast wordt Yoga veel gebruikt als remedie tegen nek-, rug- en schouderklachten. 

Yogadocent (module 1) is bedoeld voor iedereen die is geïnteresseerd in het geven van yogalessen en meer wil weten over verschillende yogahoudingen. De lessen worden verzorgd door Yoga Alliance (YA) geaccrediteerde yogadocenten met jarenlange (internationale) ervaring in lesgeven. Daarnaast beheersen ze veel verschillende yogastijlen. Al deze kennis wordt met jou gedeeld om je uitstekend op te leiden tot yogadocent. 

Tijdens deze 7-daagse opleiding ga je ontdekken wat yoga is, hoe houdingen in elkaar steken, wat de opbouw van yogalessen is en hoe je veilige yogalessen geeft. Ook de yogafilosofie (het achtvoudig pad) en jouw persoonlijke ontwikkeling komen hierin aan bod. We nodigen je uit om voor jezelf te onderzoeken en ontdekken in hoeverre jij deze filosofie kunt integreren in je eigen leven. Yoga is immers meer dan het doen van houdingen op je mat. Na deze (module 1) opleiding ben je in staat om zelfstandig basis yogalessen te geven. De opleiding is praktisch gericht en geeft je goede tools om direct met lesgeven te kunnen starten. 

Inhoud van de opleiding Yogadocent (module 1)

Iedere opleiding begint bij de basis. Deze basis leg je in de Yogadocent (module 1). Hierin maak je kennis met de meest voorkomende yogastijl, (Vinyasa) Flow Yoga, die voor een breed publiek toegankelijk is op sportscholen en in yogastudio’s. Onderdelen die onder andere in deze opleiding aan de orde komen zijn:

  • Zonnegroeten (incl. opties voor beginners)
  • Anatomie
  • Pranayama en banddha's
  • Yogafilosofie
  • Technische uitwerking diverse yogahoudingen/asana's
  • Didactiek: lesgeven en opbouwen les
  • Afronding met theorie- en praktijktoets

Opleidingsgegevens Yogadocent (module 1)

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Lestijden

De lesdagen duren van 10.00 tot 17.00 uur. Bekijk de opleidingsdata voor de ingeplande data en locaties.

Lesmateriaal

Tijdens de cursus ontvang je een uitgebreide cursusmap. Verder ontvang je aanvullend studiemateriaal in je digitale leeromgeving.

Examen en diplomering

De 7e lesdag is de afrondingsdag. Op deze dag wordt een praktijktoets afgenomen waarbij een ieder een deel van een yogales verzorgd. Hierop krijg je persoonlijk feedback. Op de 6e lesdag vindt een theorietoets plaats. Op de afrondingsdag ontvang je hier feedback op. Beide onderdelen worden overigens niet beoordeeld met een cijfer.

Na positieve beoordeling omtrent de praktijk- en theorietoets ontvang je een certificaat Yogadocent (50 uur) en is een onderdeel van het Yin/Yang Yoga Teacher Training (RYT-200) diploma.

Data en locaties

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Do 16 jan. '20
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
Direct inschrijven
Lesdag 1 Do 16 januari 2020 10:00 - 17:00
Lesdag 2 Do 30 januari 2020 10:00 - 17:00
Lesdag 3 Do 13 februari 2020 10:00 - 17:00
Lesdag 4 Do 5 maart 2020 10:00 - 17:00
Lesdag 5 Do 19 maart 2020 10:00 - 17:00
Lesdag 6 Do 2 april 2020 10:00 - 17:00
Lesdag 7 Do 16 april 2020 10:00 - 17:00

Kosten

Onderstaande prijzen zijn inclusief lesmateriaal en certificaat. Start2Move is door het CRKBO vrijgesteld van btw. 

*De korting voor betaling ineens geldt alleen bij het direct voldoen van de factuur via IDEAL.

Belastingvoordeel

Geef je in 2019 meer dan € 250 uit aan cursussen en/of opleidingen die aansluiten bij je (toekomstige) beroep? Dan is het mogelijk om een (groot) gedeelte van deze kosten terug te krijgen via de Belastingdienst. En dat bedrag kan aardig oplopen!  Bereken hier je belastingvoordeel

Cursustegoed

Bij Start2Move spaar je op een leuke manier cursustegoed bij elkaar. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Hoe meer je bij ons studeert, hoe meer cursustegoed je opbouwt. Je ontvangt voor de opleiding Yogadocent (module 1) € 70 cursustegoed. 

Na afronding van de cursus of opleiding schrijven we automatisch het cursustegoed bij in je online leeromgeving e-Start. Hier kun je het cursustegoed inwisselen voor korting op een groot aantal van onze cursussen en opleidingen. 

Inschrijven

Ben jij enthousiast over de opleiding Yogadocent (module 1)? Schrijf je eenvoudig in via onderstaande button en ga direct van start!
Inschrijven

Reviews