Eetstoornissen en Sport

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Aantal lesdagen

2 lesdagen

Locaties

Bekijk locaties

Cursusprijs

€ 295

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 20

Telefoon

088 850 7648

Eetstoornissen en Sport

Hoe herken je een eetstoornis? Wat kun jij doen bij een vermoeden of aanwezigheid van een eetstoornis? Deze 2-daagse cursus Eetstoornissen en Sport wordt gegeven door een ervaringsdeskundige, gespecialiseerd in eetstoornissen. Zij heeft zelf jarenlang aan den lijve ervaren wat er bij een eetstoornis komt kijken. De cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben rondom eetstoornissen (binnen de sportwereld). Theoretische kennis wordt afgewisseld met ervaringskennis en diverse werkvormen. 
 
Naast de bekende eetstoornissen anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder besteden we binnen de cursus ook aandacht aan de minder bekende – maar binnen de sport wel belangrijke – problemen als orthorexia, anorexia athletica en muscle dysmorphica. We staan stil bij de onderlinge overeenkomsten, de verschillen, hoe deze problemen te herkennen en hoe vervolgens te handelen. We kijken echter niet alleen naar ‘jouw’ sporters, maar ook naar jou als trainer, begeleider, instructeur. Want wat straal jij uit richting jouw sporter, hoe is jouw omgang met voeding, sporten en je lichaam? En waar ligt jouw focus in het ‘beter’ maken van jouw sporter(s)?

Inhoud van de cursus Eetstoornissen en Sport

Dag 1

De eerste cursusdag staat in het teken van informeren en bewustwording. Je leert meer over eetstoornissen, over de vage scheidslijn tussen gezond en ongezond sporten en over jouw voorbeeldfunctie als trainer, begeleider, instructeur, coach. Ook staan we stil bij de diverse dimensies van sport en de invloed van de social media op het voldoen aan ‘het’ perfecte plaatje. In hoeverre doe jij hier zelf aan mee?

Na afloop van de eerste cursusdag ontvang je een aantal integratieopdrachten in voorbereiding op de tweede cursusdag.

Dag 2

Deze tweede cursusdag staat in het teken van signaleren en handelen. Dus waaraan kun jij een eetstoornis bij ‘jouw’ sporter herkennen en wat doe je vervolgens bij een vermoeden? En hoe begeleid je een sporter waarvan je weet dat er sprake is van een eetstoornis of ongezond sportgedrag? Tot slot staan we stil hoe we binnen de sport mogelijk een rol kunnen spelen in het kader van preventie en vroegsignalering. Ga jij het binnen jouw werk in het vervolg anders aanpakken?

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus o.a. aan bod:

  • Kenmerken van anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder, orthorexia, anorexia athletica en muscle dysmorphica
  • De oorzaken en gevolgen van eetstoornissen
  • Herkenning van eetstoornissen
  • Sporten in combinatie met een eetstoornis
  • De diverse dimensies van sport (fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal)
  • De relatie tussen jou en ‘jouw’ sporter
  • De druk vanuit de (social) media op het perfecte plaatje
  • Wat je kunt doen bij vermoeden of aanwezigheid van een eetstoornis
  • Preventie van eetstoornissen begint bij jezelf

Cursusgegevens Eetstoornissen en Sport

Vooropleiding

Voor de cursus zijn geen toelatingseisen vereist. 

Lestijden 

Bekijk de cursusdata voor de ingeplande data en locaties.

Lesmateriaal

Tijdens de cursus ontvang je het boek Gids voor herstel van eetstoornissen. Verder ontvang je aanvullend studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start.

Examen en diplomering

Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat Eetstoornissen en Sport uitgereikt.

Data en locaties

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Zo 3 nov. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 3 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 17 november 2019 10:00 - 15:30
Zo 3 nov. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Groningen
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 3 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 17 november 2019 10:00 - 15:30
Zo 8 mrt. '20
Variant: Dag
Toon dagen
Utrecht
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 8 maart 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 22 maart 2020 10:00 - 15:30
Zo 8 mrt. '20
Variant: Dag
Toon dagen
Amsterdam
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 8 maart 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 22 maart 2020 10:00 - 15:30

Kosten

Onderstaande prijzen zijn inclusief lesmateriaal en certificaat. Start2Move is door het CRKBO vrijgesteld van btw. 

*De korting voor betaling ineens geldt alleen bij het direct voldoen van de factuur via IDEAL.

Belastingvoordeel

Geef je in 2019 meer dan € 250 uit aan cursussen en/of opleidingen die aansluiten bij je (toekomstige) beroep? Dan is het mogelijk om een (groot) gedeelte van deze kosten terug te krijgen via de Belastingdienst. En dat bedrag kan aardig oplopen! Bereken hier je belastingvoordeel

Cursustegoed

Bij Start2Move spaar je op een leuke manier cursustegoed bij elkaar. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Hoe meer je bij ons studeert, hoe meer cursustegoed je opbouwt. Je ontvangt voor de cursus Eetstoornissen en Sport € 20 cursustegoed. 

Na afronding van de cursus of opleiding schrijven we automatisch het cursustegoed bij in je online leeromgeving e-Start. Hier kun je het cursustegoed inwisselen voor korting op een groot aantal van onze cursussen en opleidingen. 

Inschrijven

Ben jij enthousiast over de cursus Eetstoornissen en Sport? Schrijf je eenvoudig in via onderstaande button en ga direct van start! 
Inschrijven

Reviews