Nick Minnema

Nick is als een gedreven docent en opleider werkzaam bij Start2Move. Hij begon jaren geleden bij een voetbalclub op zijn 14e met het geven van trainingen aan jeugdelftallen en heeft sindsdien het lesgeefvirus te pakken gekregen. Hij ging vervolgens studeren aan het CIOS in Heerenveen  om een betere lesgever/trainer te worden en is vervolgens afgestudeerd in de richting Fitness, Health & Management. Daarnaast heeft hij via het CIOS zijn NGS Sportmassage  en KNVB TC3-trainer diploma’s behaald en is hij vervolgens verder gaan studeren aan de CALO (Christelijke Academie Lichamelijke Opvoeding) in Zwolle.

Tijdens zijn studietijd aan de CALO is hij actief gebleven in de fitnessbranche als fitnessinstructeur en als (sport)masseur. In deze tijd heeft hij zich extra verdiept in trainingsleer, counseling en sportstimulering. Aan het einde van zijn studietijd aan de CALO is hij bij Landstede Sport & Bewegen gaan lesgeven aan Fitvak A studenten, wat hij nog steeds vol passie elke week doet. Daarnaast heeft hij ook vakken als bewegingsleer, trainingsleer en anatomie gegeven bij Landstede.

Naast deze werkzaamheden heeft hij zijn C.V. uitgebreid door als vakleerkracht en opleider werkzaam te zijn bij het sportimpuls project ‘’Grootegast spelenderwijs in beweging’’, coördinator te zijn van het Landstede Fitnesscentrum en als docent werkzaam te zijn bij Edunoord/Fitnesscollege.

Sinds 2010 is hij begonnen aan een meerjarenplanning om via de Open Universiteit tot onderwijskundige te specialiseren. Daarnaast is hij oprichter en eigenaar van BST Coaching. Een bedrijf dat zich richt op Bewegen, Scholing, Training en coaching van zowel jeugdigen als volwassenen.

Via Start2Move wil Nick zijn kunde over bewegen en training overbrengen op toekomstige instructeurs, zodat zij een gedegen toekomst in de sportbranche tegemoet kunnen gaan!