Menso Ahmed

Menso is ooit begonnen met de opleiding HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs) met als studierichting klinische chemie en hematologie. Hij vond de studie zelf erg leuk en interessant en heeft hem ook helemaal afgerond. Het werk vond hij helaas wat minder want hij miste de interactie met de medemens heel erg!

Tijdens deze studieperiode is hij heel wat te weten gekomen over het menselijk lichaam en fysiologie tot op moleculair niveau. Met deze kennis en zijn passie voor voeding/beweging/gezondheid is hij de 4-jarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek gaan volgen aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Tijdens zijn hele opleiding heeft hij zichzelf zo veel mogelijk gefocust op één ding: Sport en Voeding. Want hierin lag zijn interesse sterk geworteld. Daarnaast heeft hij ook zijn fitnessinstructeur A behaald omdat hij zijn cliënten naast voeding ook op het gebied van bewegen professioneel advies wil geven.

Menso is regelmatig in de fitnesszaal te vinden waar hij met veel plezier aan diverse krachttrainingen deelneemt en daarnaast geeft hij ook les zoals, circuittraining, BOM’en en TRX.

In 2011 is hij afgestudeerd als diëtist/voedingsdeskundige met als specialiteit voeding en beweging.
Hij werkt nu in Groningen bij één van de groeiende bedrijven als diëtist/consultant/beweegadviseur VitalinQ.

Daarnaast geeft hij met veel plezier de cursus “Sport en Voeding”  bij Start2Move en met deze cursus probeert hij de aspecten sport en voeding te verweven tot één geheel.  Deze twee aspecten zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden en op deze manier wil hij zijn kennis en ervaring op dit gebied met jullie delen.

 

Menso Ahmed
Sport en Voeding
Kind en Voeding
BGN Gewichtsconsulent
Sport en Voeding Avondcursus
Voedingsdeskundige