Je bent hier > Home > Martijn Hoekstra

Martijn Hoekstra

Martijn Hoekstra

Martijn heeft van jongs af aan twee grote passies, te weten sport en voeding, en dan met name hoe men middels fysieke training en voeding sportprestaties kan ondersteunen en verbeteren. Martijn heeft daarom na zijn VWO opleiding gekozen voor het CIOS in Arnhem. Voor sommigen wellicht een stap terug, maar voor hem een mogelijkheid om zijn passies na te streven. Tijdens deze studie heeft hij diverse stages gelopen bij fysieke trainers in de topsportwereld, onder andere op het CTO in Heerenveen en op Papendal. Vervolgens is hij aan het werk gegaan als fitnessinstructeur en fysieke trainer bij sportcentrum Waalsport in Oosterhout. Hij begeleidt inmiddels al zo’n 7 jaar atleten uit verschillende takken van sport op het fysieke vlak (o.a. judoka’s, volleyballers, gewichtheffers, voetballers en sprinters). Martijn is gespecialiseerd in de vrije halter training, waarbij met name deelbewegingen uit het Olympisch gewichtheffen aan bod komen. Dit type training is uitermate geschikt om explosiviteit en vermogen te ontwikkelen en te verbeteren.

Na het CIOS is Martijn tevens zijn andere passie gaan nastreven; voeding. Martijn heeft de opleiding Voeding & Diëtetiek gedaan, aan de HAN in Nijmegen, met als keuzerichting Sport en Voeding. Inmiddels is hij druk bezig met het opzetten van zijn eigen bedrijf, wat zich richt op fysieke training voor (top)sport en (sport)voedingsadvies.

Naast zijn werkzaamheden is Martijn sinds vorig jaar weer begonnen met voetballen (na 8 jaar zonder). Voetbal is en blijft zijn favoriete sport en hij heeft dan ook de ambitie om als fysieke trainer in devoetballerij te slagen. Door de sport zelf uit te oefenen weet hij wat er op fysiek (en conditioneel) vlak wordt gevraagd en welke meerwaarde het ontwikkelen en verbeteren van explosiviteit en vermogen voor voetballers heeft.

Martijn Hoekstra

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.