Pakket Leefstijlcoach Plus

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met een persoonlijke carrièrecoach, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Pakketkorting
€430

Aantal lesdagen

Bewegen en Trainen – 2 lesdagen 
BGN Gewichtsconsulent – 9 lesdagen
Stress- en Slaapmanagement – 2 lesdagen
Coachen en Gedragsverandering – 2 lesdagen 

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 150

Telefoon

088 850 7648

Pakket Leefstijlcoach Plus

Leefstijlcoach is een sterk opkomend beroep. Naast Personal Trainer is dit één van de snelst groeiende beroepen, omdat de vraag hiernaar steeds groter wordt terwijl het aanbod relatief klein is. 

Een leefstijlcoach helpt mensen inzicht krijgen in hun gezondheid en vitaliteit. Vaak weten mensen in grote lijnen wel wat gezond is, maar worden stress, verminderde energie, hoofd- & buikpijn e.d. vaak toegeschreven aan typische symptomen van deze tijd. Uiteindelijk vormen deze symptomen meer fysieke en mentale klachten met alle gevolgen van dien. 

Leefstijlcoach Plus bestaat voor circa 50% uit theorie en 50% uit praktijk. Het geleerde pas je direct toe in de praktijk, zodat je dit sneller beheerst en dat zie je terug in het hoge slagingspercentage van Start2Move. Jouw docent is een praktijkgerichte professional die veelal ervaring heeft als docent en/of als ondernemer in de branche. Bovendien kun je 5 dagen per week met jouw vragen terecht bij je carrièrecoach.

De vijf grootste voordelen van het Start2Move Leefstijlcoach Plus traject:

  • Je kiest voor een erkende opleiding met praktijkgerichte casussen op het gebied van leefstijl, gedragsverandering, voeding, bewegen en stress- en slaapmanagement 

  • Na afronding ontvang je een geaccrediteerde diploma Gewichtsconsulent (BGN); 3 certificaten: Bewegen en Trainen, Coachen en Gedragsverandering, Stress- en Slaapmanagement en het diploma Leefstijlcoach

  • Je kunt op ieder moment van start gaan. Via je online leeromgeving e-Start kun je direct aan de slag met het lesmateriaal, oefentools, proefexamens en webinars

  • Je krijgt een persoonlijke ervaren carrièrecoach voor vragen en advies  

  • Je krijgt € 450 pakketkorting als je kiest voor het Leefstijlcoach Plus traject en je spaart € 150 cursustegoed
     

INSCHRIJVEN

Inhoud van het Leefstijlcoach Plus pakket

Het Start2Move traject Leefstijlcoach Plus bestaat uit 4 modules die ervoor zorgen dat jij binnen 1 jaar wordt opgeleid tot een Leefstijlcoach Plus.

Nadat een leefstijlcoach inzicht heeft gekregen in de probleemstelling, begint het pas echt. Een oplossing voor het probleem ligt namelijk vaak bij gedragsverandering van de klant. Gedragsverandering is vaak een behoorlijke uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan het stoppen met roken, meer bewegen, en gezonder eten.

Een leefstijlcoach is per definitie geen sport- of fitnessprofessional, maar het heeft zeker wel overlappingen. Als leefstijlcoach hoef je geen uitgebreide kennis te hebben over sport- en trainingsschema’s, maar kennis over fysiologie en bewegen is wel noodzakelijk. Tegelijkertijd heb je ook kennis nodig over voeding, coaching (gedragsverandering), stress, slaap en vitaliteit.

Daarnaast krijg je in dit pakket ook training/begeleiding in hoe je een eigen onderneming kunt starten, zodat je als zelfstandig leefstijlcoach aan de slag kunt.

Module 1 Bewegen en Trainen

Waarom is bewegen zo belangrijk voor een goede gezondheid? En wat verstaan we onder een goede gezondheid? Wat is daarnaast het verschil tussen bewegen en trainen? Tijdens de cursus Bewegen en Trainen leer je wat de gezondheidsvoordelen zijn van voldoende beweging. Ook kun je na deze cursus op een verantwoorde wijze, zelfstandig beweeg- en trainingsschema’s opstellen en verzorgen. 

Module 2 BGN Gewichtsconsulent

Voeding kan ofwel het meest krachtige medicijn zijn dat je gebruikt of je langzaam vergiftigen. Voedingsmiddelen zijn overal voor handen, maar hoe kies je nu de juiste als de supermarkt vol staat met al die verleidingen? En zelfs al denk je een verantwoorde keuze te hebben gemaakt, dan blijkt het product toch vaak veel minder gezond.

Je volgt de opleiding BGN Gewichtsconsulent waarna je een echte voedingsspecialist bent. Je hebt de kennis om mensen te adviseren, motiveren en je kunt hen coachen naar een gezondere levensstijl. Tijdens de opleiding wordt veel tijd besteed aan coachingsvaardigheden. Deze vaardigheden krijgen nog meer verdieping in de module ‘Coachen op gedragsverandering’.

Ondernemen

Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent leer je tevens alles over bedrijfsvoering en schrijf je een ondernemingsplan, zodat je na de opleiding je eigen praktijk kunt starten. De verslagen over je workshop en het begeleidingstraject van je cliënten vormen samen met je ondernemersplan het portfolio. Dit portfolio verdedig je mondeling tijdens het praktijkexamen. Na de opleiding kun je direct als zelfstandige gewichtsconsulent aan de slag en na afronding van alle modules als zelfstandig leefstijlcoach.

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een door BGN geaccrediteerd diploma. Je kunt je vervolgens registreren bij BGN, waardoor jouw klanten deels een vergoeding kunnen krijgen via hun verzekeringsmaatschappij.

Module 3 Stress- & Slaapmanagement

Eén op de zeven werknemers in Nederland heeft last van burn-out klachten. Daarnaast geeft maar liefst 50% van de Nederlanders aan dat ze moe zijn tijdens het opstaan. De impact hiervan op onze gezondheid en prestaties wordt enorm onderschat. Zo leidt chronische stress tot eerder overlijden, minder spiergroei en een verlaagd energiegebruik. Voldoende rust en slaap zijn essentiële voorwaarden voor een fit en gezond leven én voor het boeken van vooruitgang in de sportschool.

In de cursus Stress- en Slaapmanagement leer je over de effecten van (veel) stress en (weinig) slaap. Je krijgt kennis en praktische tools mee om zowel jezelf als klanten, beter met stress om te laten gaan en meer (nacht)rust te ervaren.

Module 4 Coachen en Gedragsverandering

In de cursus Coachen en Gedragsverandering gaan we kijken naar het menselijk gedrag, gedragsverandering en het coachen van cliënten. De wetenschap die zich hiermee bezighoudt is psychologie. De cursus omvat een korte introductie op dit vakgebied. Vervolgens bekijken we de essentie van coachen en zoomen we in op gedragsverandering en wilskracht. We gaan aan de slag met gespreksvoering en gesprekstechnieken en we leren hoe je iemand tijdens een traject kunt helpen in het behalen van zijn of haar doelen. Tot slot gaan we kijken naar Life Coaching en Prestatie Coaching: mensen helpen meer uit het leven te halen en optimaal te presteren. Deze module is tevens een verdieping op het onderdeel coachen van de opleiding Gewichtsconsulent.

Opleidingsgegevens Leefstijlcoach Plus pakket

Vooropleiding 

Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist.

Lestijden en locaties

De opleidingen worden op locaties door heel Nederland aangeboden. Kijk in de opleidingsagenda voor een startlocatie bij jou in de buurt. De lestijden verschillen per dag- of avondopleiding*. 
 
*Lestijden kunnen variëren per locatie en lesdag en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Lesmateriaal  

Tijdens de opleiding ontvang je de benodigde studieboeken. Verder ontvang je ook aanvullend les-, oefen- en studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start. Tevens heb je toegang tot de oefentool (proefexamens) en vele gratis webinars. Het lesmateriaal en de examenkosten à € 250 zijn bij de prijs inbegrepen.

Examen en diplomering

Na succesvolle afronding ontvang je het diploma BGN Gewichtsconsulent, de certificaten Slaap- en Stressmanagement, Bewegen en Trainen, Coachen en Gedragsverandering en het diploma Leefstijlcoach.

Je wordt niet (alleen) opgeleid voor erkende diploma’s en certificaten, maar voor een succesvolle carrière. Samen met jouw eigen carrièrecoach ga je jouw carrièredoelen verder uitwerken en word je begeleid om deze te behalen. Naast inhoudelijke begeleiding biedt de Start2Move Vacaturebank direct toegang tot een groot aantal potentiële werkgevers en opdrachtgevers!

Geslaagd en dan? 

Ben je geslaagd en wil je starten als Leefstijlcoach? Start2Move heeft een samenwerkingsverband met LAPT International. Dit bedrijf kan jou als leefstijlcoach helpen met het opbouwen van je business.
 
LAPT International is in 2009 opgericht door een groot team van deskundigen met verschillende specialismen als internationaal kennis- en opleidingsinstituut voor Personal Trainers en clubs. LAPT heeft de afgelopen jaren honderden Personal Trainers opgeleid en ze geholpen bij het halen van een maximaal rendement uit hun Personal Training carrière. Ook heeft LAPT talloze fitnessclubs ondersteund bij het opzetten van een succesvolle Personal Training business. Meer informatie

Data en locaties

Er is geen verplichte volgorde waarin de modules gevold moeten worden. Indien je één of meerdere (vergelijkbare) opleidingen van het pakket reeds hebt gevolgd, dan kun je hiervoor vrijstelling krijgen. 

De overige onderdelen van het pakket, kunnen op een later moment worden ingepland via jouw online leeromgeving e-Start. De inloggegevens hiervan staan in de bevestigingsmail die je ontvangt nadat jouw inschrijving definitief is.


STARTDATA BGN GEWICHTSCONSULENT

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Za 7 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Tilburg
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 7 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 21 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Za 5 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Za 26 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Za 9 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Za 30 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 7 Za 14 december 2019 10:00 - 15:30
Theorie-examen Za 11 januari 2020 9:30 - 13:00
Lesdag 8 Za 8 februari 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 9 Za 7 maart 2020 10:00 - 15:30
Zo 8 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Leiden
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 8 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 29 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Zo 13 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Zo 3 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Zo 17 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Zo 1 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 7 Zo 15 december 2019 10:00 - 15:30
Theorie-examen Zo 12 januari 2020 9:30 - 13:00
Lesdag 8 Zo 9 februari 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 9 Zo 8 maart 2020 10:00 - 15:30
Vr 27 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
Direct inschrijven
Lesdag 1 Vr 27 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Vr 11 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Vr 18 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Vr 8 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Vr 22 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Vr 6 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 7 Vr 20 december 2019 10:00 - 15:30
Theorie-examen Vr 10 januari 2020 9:30 - 13:00
Lesdag 8 Vr 7 februari 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 9 Vr 6 maart 2020 10:00 - 15:30
Vr 27 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Enschede
Direct inschrijven
Lesdag 1 Vr 27 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Vr 11 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Vr 18 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Vr 8 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 5 Vr 22 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 6 Vr 6 december 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 7 Vr 20 december 2019 10:00 - 15:30
Theorie-examen Vr 10 januari 2020 9:30 - 13:00
Lesdag 8 Vr 7 februari 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 9 Vr 6 maart 2020 10:00 - 15:30


STARTDATA BEWEGEN EN TRAINEN

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Vr 30 aug. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
Direct inschrijven
Lesdag 1 Vr 30 augustus 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Vr 13 september 2019 10:00 - 15:30
Za 14 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Leiden
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 14 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 28 september 2019 10:00 - 15:30
Za 14 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Den Haag
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 14 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 28 september 2019 10:00 - 15:30
Za 14 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Rotterdam
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 14 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 28 september 2019 10:00 - 15:30


STARTDATA STRESS- EN SLAAPMANAGEMENT

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Za 12 okt. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Utrecht
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 12 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 19 oktober 2019 10:00 - 15:30
Za 12 okt. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Amsterdam
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 12 oktober 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 19 oktober 2019 10:00 - 15:30
Za 30 nov. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
VOL
Lesdag 1 Za 30 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 7 december 2019 10:00 - 15:30
Za 14 mrt. '20
Variant: Dag
Toon dagen
Tilburg
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 14 maart 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 28 maart 2020 10:00 - 15:30


STARTDATA COACHEN EN GEDRAGSVERANDERING

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Inschrijven
Za 7 sep. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
Nog 3 plekken beschikbaar
Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 7 september 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 21 september 2019 10:00 - 15:30
Zo 10 nov. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Utrecht
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 10 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 17 november 2019 10:00 - 15:30
Zo 10 nov. '19
Variant: Dag
Toon dagen
Amsterdam
Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 10 november 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 17 november 2019 10:00 - 15:30
Do 16 jan. '20
Variant: Dag
Toon dagen
Zwolle
Direct inschrijven
Lesdag 1 Do 16 januari 2020 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Do 30 januari 2020 10:00 - 15:30

Kosten

Onderstaande prijzen zijn inclusief alle lesmaterialen en exclusief examens (bij de module BGN Gewichtsconsulent). Start2Move is door het CRKBO vrijgesteld van btw. 

Scholingsovereenkomst UWV
Start2Move heeft een scholingsovereenkomst met het UWV. Opleidingen bij Start2Move kunnen onder bepaalde voorwaarden worden vergoed door het UWV. Lees meer

Belastingvoordeel

Geef je in 2019 meer dan € 250 uit aan cursussen en/of opleidingen die aansluiten bij je (toekomstige) beroep? Dan is het mogelijk om een (groot) gedeelte van deze kosten terug te krijgen via de Belastingdienst. En dat bedrag kan aardig oplopen!  Bereken hier je belastingvoordeel

Cursustegoed

Bij Start2Move spaar je op een leuke manier cursustegoed bij elkaar. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Hoe meer je bij ons studeert, hoe meer cursustegoed je opbouwt. Je ontvangt voor het pakket Leefstijlcoach Plus € 150 cursustegoed. 

Na afronding van de cursus of opleiding schrijven we automatisch het cursustegoed bij in je online leeromgeving e-Start. Hier kun je het cursustegoed inwisselen voor korting op een groot aantal van onze cursussen en opleidingen. 

Inschrijven

Ben jij enthousiast over het exclusieve Start2Move traject Leefstijlcoach Plus? Schrijf je nu in via onderstaande button en ga direct van start!

Inschrijven