Event

De leefstijlcoach anno 2019

Datum

23 juni 2019

Tijdstip

09:00 - 16:00 uur

Locatie

Arnhem, Topsportcentrum Papendal

Op 23 juni 2019 vindt alweer het tweede kwartaalevent van dit jaar plaats. Deze dag – georganiseerd in samenwerking met LAPT – richt zich op (toekomstige) fitness-, sport- en health professionals en iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van sport, fitness en health. 

Thema kwartaalevent Q2: De leefstijlcoach anno 2019
De zorgsector geeft een duidelijk signaal af: Nederlanders moeten structureel hun leefstijl veranderen om de toenemende tendens van welzijnsklachten tegen te gaan. Een leefstijlcoach anno 2019 is van alle markten thuis en kan adviseren, motiveren en coachen op diverse deelgebieden zoals beweging, voeding, stress, slaap en vitaliteit. 

Je ziet de rol van een Personal Trainer, gewichtsconsulent, leefstijlcoach, fitness- en sportprofessionals dan ook steeds dichter bij elkaar komen. Om mensen te bewegen tot een gezondere leefstijl heb je namelijk te maken met gezonder (leren) eten, meer bewegen, aandacht hebben voor voldoende slaap, het reduceren van en het omgaan met stress en een goede balans vinden tussen inspanning (moeten) en ontspanning (mogen).

Inspirerende gastsprekers zoals Geja Heinen, diëtist en klinische Psycho Neuro Immunoloog en Soeredj Monorath, o.a. eigenaar van HumanHabits en auteur van het boek ‘Gedragsanalyse en Effectieve Communicatiestrategieën voor fitness-, sport- en health Professionals’ geven je interessante inzichten en praktische tips op dit gebied. 

3 redenen waarom je deze editie niet mag missen
  • Vernieuwende, inspirerende workshops
  • Toonaangevende, praktijkgerichte trainers en gastsprekers
  • Laagdrempelig en toegankelijk voor elke (fitness)liefhebber & professional
Tijdens deze dag is er bovendien de gelegenheid om te netwerken en kennis te delen met je (toekomstige) collega’s uit het werkveld.

 Direct inschrijven

Programma*

9.00 – 9.30 Ontvangst 

We starten de dag goed met een kop koffie of thee. Uiteraard is er gelegenheid te netwerken met (toekomstige) collega’s. 

9.30 – 10.30 Beweging en stress: een OER-oude combi

Stress is niets moderns. Vroeger hadden mensen ook stress, alleen hadden we andere stressoren. Beweging en stress horen bij elkaar als peper en zout, als kip en ei. Het gaat hierbij niet alleen om conditie, het gaat vooral ook om het effect van beweging op een stressreactie en het immuunsysteem. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de fysieke reacties op stress en hoe je als fitnesstrainer gebruik kunt maken van deze kennis tijdens je begeleiding. 

Spreker Geja Heinen
Geja Heinen volgde na haar afgeronde opleiding Voeding & Diëtetiek diverse vervolgopleidingen waaronder orthomoleculaire geneeskunde, klinische Psycho Neuro Immunologie en Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). Klinische Psycho Neuro Immunologie laat zich het best omschrijven als de wetenschap die alle leefstijlfactoren die van invloed zijn op ziekte en gezondheid onderzoekt en als basis neemt voor behandeling.

10.30 – 10.40 pauze 

10.40 – 11.40 Sportvoeding op basis van OER-oude principes

Wat vertelt de evolutionaire ontwikkeling van de mens over voeding en welke voedingsmiddelen het beste verdragen worden? En met welke voeding het beste gepresenteerd kan worden bij duurzaamheidstraining of kortdurende inspanning? Tijdens deze workshop krijg je inzicht in voeding afgestemd op beweging en hoe je dit kunt toepassen op jezelf en anderen.  

Spreker Geja Heinen
Vanuit de klinische Psycho Neuro Immunologie geeft Geja inzicht in de rol van voedsel en het immuunsysteem, vanuit de geschiedenis van de ontwikkeling van de moderne mens en wat dit betekent voor het huidige westerse voedingspatroon.
 
11.40 – 11.50 pauze

11.50 – 12.50 Omgaan met stress en slaap: meer rust én resultaat

Voldoende rust en slaap zijn essentiële voorwaarden voor een fit en gezond leven. Dit wordt door veel Personal Trainers en leefstijlcoaches over het hoofd gezien. Tijdens deze workshop leert Start2Move docent en ontwikkelaar van de cursus Stress- en Slaapmanagement Elian, je hoe je met stress om kunt gaan en op welke manieren je meer (nacht)rust kunt ervaren. Om ervoor te zorgen dat je dit ook eenvoudig kunt overbrengen op klanten, krijg je praktische tools hoe je je klanten begeleid naar een fitter en vitaler leven. 

Spreker: Elian Goettsch
Elian is carrièrecoach en docent bij Start2Move van onder andere de opleiding Stress- en Slaapmanagement. Daarnaast is hij coach bij Vith Coaching waar hij mensen helpt meer uit zichzelf en hun leven te halen. Hij heeft ervaring in het coachen van uiteenlopende doelgroepen: zowel professionele sporters als mensen met burn-out klachten. 
 

12.50 – 13.30 pauze 

13.30 – 14.30 Van Personal Trainer naar Personal Coach!

Als Personal Trainer ben je gewend om je klanten te helpen op weg naar ‘een betere versie van jezelf’. Je neemt een intake af, achterhaalt de persoonlijke doelstellingen en maakt een passend trainingsprogramma voor je klant. Bij het ondersteunen van de verandering van leefstijl bij je klanten komt echter meer kijken. Het begeleiden van de gedragsverandering die hiervoor nodig is, vraagt een andere rol van de Personal Trainer. Als je te veel aan je ‘oude’ rol vasthoudt, dan zul je minder succesvol zijn. 

Wil je je klanten goed kunnen bedienen, dan transformeer je van Personal Trainer naar Personal Coach. Wat daarbij komt kijken en welke praktische stappen je daarbij kunt zetten, leer je tijdens deze praktijkgerichte workshop. 

Spreker: Peter Wolfhagen
Al meer dan 30 jaar is Peter actief in de fitnessbranche en geeft hij met ongeremd enthousiasme lezingen, trainingen en presentaties. Hij is zelfstandig ondernemer (Activity Workx) en begeleidt mensen en organisaties in de fitnessbranche bij het behalen van resultaten. Hij heeft een passie voor klantbehoud en gedragsverandering, mag graag inspireren en hij is dol op delen. Peter heeft een substantieel aantal publicaties en boeken op zijn naam, waaronder het boek ‘Bouw jouw leefstijlplan’. Sinds 2018 is hij ook Research Director bij BlackBox Research. 
 
14.30 – 14.40 pauze 

14.40 – 15.40 Succes is een keuze

Het vakgebied van de trainer-coach bestaat uit verschillende zaken zoals het adviseren, trainen en coachen van klanten. Daarbij bouw je snel en verantwoord aan een sterke relatie met jouw klanten. Vaak met als doel het aanleren van een verbeterde leefstijl. Als trainer-coach inspireer je klanten met kennis en vaardigheden en verhoog je de zelfmotivatie. Je leert tijdens deze workshop de juiste communicatie toe te passen tussen jezelf als trainer-coach en je klant. Daarmee kun je mensen raken. Succes is een keuze die je voor jezelf maakt. 

Spreker: Soeredj Monorath
Soeredj Monorath, o.a. eigenaar van HumanHabits en ontwikkelaar van het Team Cohesion System en Effective Sport Coaching. Met grote waardering voor zijn mentoren, is hij gezamenlijk concepten gaan ontwikkelen om de (top)sportbranche en het bedrijfsleven te bedienen en om een hoger rendement te genereren door een verbeterde communicatie tussen mensen onderling (personeel onderling, personeel met klanten, management met personeel).

15.40 – 16.00 Afsluiting


Direct inschrijven

*Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Praktische informatie

Kosten
€ 95

Lunch
De kosten voor de lunch bedragen € 12,50 (optioneel). Graag in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier aangeven of je hier wel/niet gebruik van wilt maken en of er nog specifieke wensen zijn m.b.t. de lunch waar wij rekening mee dienen te houden.