Job Schenau

Job Schenau is van origine docent Lichamelijke Opvoeding. Hij is in 2008 afgestudeerd aan de sportacademie van Tilburg. Job is zijn carrière begonnen als fitness- en groepslesinstructeur bij een aantal fitnesscentra in Dordrecht en uiteindelijk via twee volwassen gevangenissen, een jeugdgevangenis en het speciaal onderwijs, terecht gekomen in het MBO onderwijs.

Binnen de penitentiaire inrichtingen mocht Job het (sport)onderwijs coördineren; fitness was daarbij een van de belangrijkste pijlers. “Juist door fitness kun je veel bereiken met mensen; het gezamenlijk stellen van doelen; daar met elkaar aan werken, bepaalde zaken voor laten en andere dingen juist wel doen, om uiteindelijk te komen tot een permanente gedragsverandering. Het gebruik van sport als middel.” Dat is wat Job inspireert.

Op dit moment is Job directeur van de school voor Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan in Den Haag. Hier worden sportleiders opgeleid in uiteenlopende vakgebieden. Van personal coaches tot bewegingsagogen en van lifestylecoaches tot buurtsportcoaches. “Fitness en gezondheid hebben een prominente rol binnen de opleiding. We bieden zowel fitnesstrainer A als B. Daarnaast hebben we een aantal leerwerkbedrijven waaronder twee fitnesscentra. Onze studenten runnen het gehele centrum met alles wat daarbij komt kijken, uiteraard onder supervisie van ons.”

Naast het werk sport Job graag zelf. Daarnaast verzorgt hij als hobby wekelijks nog een uurtje bodypump en begeleidt hij fitnessprofessionals in opleiding. 

Job Schenau
Fitnesstrainer A
Fitnesstrainer B
Fitnesstrainer A Spoedcursus
Fitnesstrainer A Avondopleiding