Janine Moeken

Eind 2003 is Janine afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in de richting Bewegingssysteem van de opleiding Bewegingswetenschappen. Na haar studie heeft zij met haar toenmalige vriend samen een fysiotherapiepraktijk opgebouwd, waarin zij in eerste instantie een stuk administratie en training geven op zich heeft genomen. Tegenwoordig is zij hierin werkzaam als Personal Trainer/paramedisch fitnesstrainer. Hiervoor heeft zij de nodige opleidingen gevolgd op sportgebied. Tevens geeft zij bij de fysiotherapiepraktijk training aan COPD-patiënten, en verzorgt zij een sportieve zwangerschapscursus, met daarin veel aandacht voor bekkeninstabiliteit en lage rugklachten tijdens de zwangerschap.

In 2005 is Janine begonnen met het schrijven van artikelen voor Sport en Fitness Magazine. De onderwerpen van de artikelen zijn zeer uiteenlopend: manieren voor afslanken, bespreken van blessures en ziektes in relatie met sport, sportvoeding en (dopingvrije) prestatieverbeteringen door voedingssupplementen. Zij vindt het een leuke uitdaging om wetenschappelijk artikelen uit te pluizen en die te vertalen naar de praktijk, om zo de kloof tussen wetenschap en praktijk te dichten.

Sinds 2010 is zij docent bij Start2Move voor verschillende opleidingen: Fitnesstrainer A, B, Personal Trainer Business en Zwanger en Fit.

Zelf is Janine een echte sportfanaat. In haar studententijd heeft zij drie jaar in de nationale selectie vlakwater kanovaren gezeten. Naast het kanoën doet zij aan hardlopen, fitness, en mountainbiken.

 

Janine Moeken
Fitnesstrainer B
Zwanger en Fit
Personal Trainer Business Avondcursus
Personal Trainer Business
Fitnesstrainer B Avondopleiding
Trainer Senioren