Hersteltrainer Voetbal

Aantal lesdagen

2 lesdagen

Cursusprijs

Locaties en startdata

Diverse locaties

Vooropleiding

Wenselijk

Cursus Hersteltrainer Voetbal

De praktijkgerichte -door de KNVB erkende- 2-daagse cursus Hersteltrainer Voetbal is o.a. geschikt voor Voetbaltrainers, Hersteltrainers, Fysiotherapeuten en Verzorgers die graag meer specifieke kennis en praktische tools willen leren over hersteltraining en/of blessures in de voetbalsport. De cursus is zowel geschikt voor trainers die in het amateur- als in het profvoetbal werkzaam (willen) zijn. 

Aan het eind van de cursus ontvangt de cursist 6 KNVB licentiepunten en bij een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie 4 licentiepunten.
Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het is sterk aanbevolen dat cursisten in het bezit zijn van een relevante vooropleiding (oa. TC 3, Fitnesstrainer A, CIOS, Sportmassage, Fysiotherapie of ALO).

Inhoud en cursusgegevens Hersteltrainer Voetbal

Inhoud

Een fitte selectie is de droom van iedere (voetbal)trainer. Helaas krijgt elk voetbalteam vroeg of laat te maken met blessures. Dit wordt door de trainer vaak afgedaan als "domme pech". Meestal onterecht, aangezien een groot aantal blessures zijn te voorkomen door beter rekening te houden met de individuele belastbaarheid van elke speler. Als een speler eenmaal geblesseerd is geraakt, ontbreekt bovendien vaak een verantwoord revalidatieplan.

Aan het eind van de 2 daagse cursus Hersteltrainer Voetbal heb je meer inzicht in de oorzaken van veel voorkomende voetbalblessures en ben je bekend met veel gebruikte revalidatieprotocollen (o.a. Rehaboom). Aan de hand van een aantal casussen worden de revalidatieprotocollen vertaald naar praktische oefeningen op het veld. Met de opgedane kennis en praktische tools ben je in staat de geblesseerde spelers gerichter te laten revalideren zodat ze sneller weer fit zijn en minder snel weer geblesseerd raken. Om een optimaal leerrendement (en plezier...) te krijgen, zullen beide lesdagen bestaan uit 2 theorie- en 2 praktijksessies.

De casuïstiek is gericht op o.a. hamstring-, knie-, enkel- en lies-/buikspierklachten.

Een aantal vragen waarop je tijdens deze cursus antwoord krijgt:
  • Welke blessures komen het meeste voor in het voetbal?
  •  Hoe kan ik het aantal blessures gedurende het seizoen zoveel mogelijk beperken?
  •  Welke trainingsvormen en oefenstof kan ik het beste toepassen in de verschillende fasen van een blessure?
  •  Welke revalidatiemodellen worden er bij het amateur- en profvoetbal gebruikt?  
  •  Hoe stel ik een individuele revalidatieschema op voor een speler die terug komt van een specifieke blessure?
  •  Wat is de zin/onzin van taping en/ of gebruik van een brace?
Er is tijdens de cursus ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen over de specifieke hersteltraining van een speler en/ of eventuele "praktische problemen" waar jij met jouw team mee te maken hebt. 

Cursusgegevens Hersteltrainer Voetbal

Toelatingseisen
Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het is sterk aanbevolen dat cursisten in het bezit zijn van een relevante vooropleiding (oa. TC 3, Fitnesstrainer A, CIOS, Sportmassage, Fysiotherapie of ALO).

Lestijden 
De twee lesdagen duren van ca. 10.00 uur tot 15.30 uur. 

Diplomering
Bij 100% deelname ontvangen de deelnemers het certificaat "Hersteltrainer Voetbal", 6 KNVB licentiepunten en trainers die in het bezit zijn van een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie ontvangen bovendien 4 licentiepunten voor niveau 3*.
 

Cursusdata en locaties

Cursusdata Hersteltrainer Voetbal (2 dagen)

Swipe naar links binnen de tabel om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Lesdagen Inschrijven Bijzonderheden
Vr 10 november 2017 Zwolle Toon lesdagen Direct inschrijven
Lesdag 1 Vr 10 november 2017 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Vr 24 november 2017 10:00 - 15:30
Za 6 januari 2018 Amsterdam Toon lesdagen Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 6 januari 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 7 januari 2018 10:00 - 15:30
Zo 18 maart 2018 Leusden Toon lesdagen Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 18 maart 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 25 maart 2018 10:00 - 15:30
Zo 24 juni 2018 Zwolle Toon lesdagen Direct inschrijven
Lesdag 1 Zo 24 juni 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 1 juli 2018 10:00 - 15:30
Za 30 juni 2018 Amsterdam Toon lesdagen Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 30 juni 2018 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 7 juli 2018 10:00 - 15:30

Over de docent

Deze cursus wordt o.a. verzorgd door sportfysiotherapeut Rob van den Wijngaart. Hij is werkzaam als bedrijfsleider bij een paramedisch sportcentrum in Etten-leur (Medisport Etten-Leur BV ) waar hij leiding geeft aan fysiotherapeuten, fitnessinstructeurs, groepslesinstructeurs en bar/ balie medewerkers. 

Rob is daarnaast eigenaar van 2suc6. Deze organisatie geeft trainingen aan fitness instructeurs, clubmanagers en fysiotherapeuten. Ook is hij al jaren Personal Trainer van diverse professionele voetballers, waaronder Nemanja Gudelj (Ajax), Kees Luijkx (SönderjyskE), Alex Schalk (Ross County) 
Daarnaast is hij national trainer van LAPT en trainer van Funxtion. 

Docenten

Anouar Haouam
Hersteltrainer Voetbal
Jelmer Siemons
Hersteltrainer Voetbal
Rob van den Wijngaart
Hersteltrainer Voetbal

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      09:00 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.