Functional Training Specialist

Aantal lesdagen

4 lesdagen

Cursusprijs

Locaties en startdata

Diverse locaties

Vooropleiding

Wenselijk

Cursus Functional Training Specialist

Deze praktijkgerichte 4-daagse cursus is in het bijzonder geschikt voor (toekomstige) Personal Trainers, Fitnesstrainers en Krachtsporters die op een uitdagende, efficiënte manier aan de slag willen met specifieke, functionele oefenstof. De Atletiekunie heeft licentiepunten toegekend aan deze cursus Functional Training Specialist. Aan het eind van deze cursus ontvangt de cursist met een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie 8 licentiepunten voor niveau 4.

Functionele training neemt een steeds belangrijkere plek in bij het effectief begeleiden van klanten in het behalen van hun sportieve doelen, zowel in personal training als in groepsverband. Deze nieuwe vorm van training, waarbij niet de traditionele fitness apparatuur maar werken met het eigen lichaam centraal staat, is bewezen effectief, FUN en overal toepasbaar.

Tijdens de cursus spelen we in op alle trends op het gebied van functionele training en maken we de vertaalslag van traditionele fitness oefeningen naar functional movement patterns. We werken met de nieuwste tools van foam rollers tot kettle bells en bieden je trainingsprogramma’s die je direct in de praktijk kunt toepassen om de functionele trainingen effectiever, gevarieerder en uitdagender te maken.

Je krijgt een enorme database aan functionele oefenstof mee, die je wordt aangeboden in de vorm van een uitgebreide manual, instructieposters en video’s in  de corepower app.

 
 

          

Inhoud en cursusgegevens Functional Training Specialist

Inhoud

Tijdens de cursus krijg je praktische handvatten aangereikt om een uitgebalanceerde functionele training te kunnen samenstellen. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

  •  Een bewegingsanalyse te maken en “weak links” herkennen
  •  Mobiliteit optimaliseren mbv Self Myofascial Release (Foam Rolling)
  •  Core stability oefeningen toepassen met verschillende functionele progressies
  •  Workouts samenstellen met functionele tools zoals Suspension Trainer, BOSU, Kettle Bell
  •  Performance training samenstellen gebaseerd op de secondary fitness components
  •  Functionele Small Group Trainingen samenstellen voor verschillende doelgroepen

Dag 1. Movement Fundamentals
Dag 1 staat in het teken van de Movement Fundamentals. We bespreken de evolutie van functional training en brengen bewegen terug naar de “primal movements”. Je leert een bewegingsanalyse te maken en “weak links”in de biomechanische keten te herkennen en te corrigeren door middel van “Self Myofascial Release”(SMR) ook wel foam rolling genoemd.

Dag 2. Functional Progressions
Op dag 2 staat core stability centraal. Met behulp van Suspension Trainers, BOSU en Aquabags stellen we workouts samen gebaseerd op de primal movements, waarin de core steeds een centrale plaats inneemt. Met behulp van functionele progressies leer je de intensiteit van elke oefening af te stemmen op het niveau van je klanten.

Dag 3. Functional Performance Training
Op dag 3 maak je kennis met de principes van functional performance training. Met behulp van uitdagende training tools zoals kettle bells, medicine balls en stroops elastics leer je hoe je de principes van functional performance training zoals Power, Speed, Agility en Quickness (SAQ) toepast op sporters van elk niveau, van recreant tot topsporters.

Dag 4. Functional Group Training
Op dag 4 brengen we alle kennis van de afgelopen drie dagen samen in een functional group training.
Aan de hand van het Core Power Program (corepower.nl) leer je hoe je een verantwoorde en gevarieerde functionele groepstraining kunt samenstellen voor verschillende doelgroepen, gebaseerd op de primal movements.

Cursusgegevens Functional Training Specialist

Toelatingseisen
Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Een relevant diploma (bv. Fitnesstrainer A, CIOS, ALO, SB) en/of ervaring op het gebied van het "lesgeven" is wenselijk. 

Lestijden en zelfstudie
De vier lesdagen duren van ca. 10.00 uur tot 15.30 uur. 

Diplomering
Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat ''Functional Training Specialist'' uitgereikt. Trainers die in het bezit zijn van een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie ontvangen bovendien 8 licentiepunten voor niveau 4. 

Cursusdata en locaties

Cursusdata Functional Training Specialist (4 dagen)

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Lesdagen Variant Inschrijven Bijzonderheden
Za 23 mrt. '19 Den Bosch Toon lesdagen Dag Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 23 maart 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 30 maart 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Za 6 april 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Za 13 april 2019 10:00 - 15:30
Za 23 mrt. '19 Utrecht Toon lesdagen Dag Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 23 maart 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 30 maart 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 3 Za 6 april 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 4 Za 13 april 2019 10:00 - 15:30

Docenten

Koen Bakker
Functional Training Specialist
Martijn Kromkamp
Functional Training Specialist
Ferry van de Wal
Functional Training Specialist

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.