Je bent hier > Home > Fit!vak

Fit!vak

Erkende opleidingen

Haal je Fit!vak diploma

Start2Move is het grootste en snelst groeiende Fit!vak erkende opleidingscentrum van Nederland met meer dan 20 opleidingslocaties in Nederland. Fit!vak is de branche-organisatie van erkende sport- en bewegingscentra in Nederland en o.a. verantwoordelijk voor de kwaliteit van examinering.

De voordelen van een Fit!vak diploma*

 • Nationaal en internationaal erkend op niveau 3 en 4
 • Meest gevraagde diploma binnen sport- en bewegingscentra
 • Externe toetsing onder toezicht van het V.W.S. en SBB
 • Gratis registratie bij het Nederlandstalige Fitnessregister Fitned
 •  Mogelijkheid registratie bij het Europese Fitnessregister EREPS
*Sinds 2017 is de naam van Fit!vak veranderd in NL Actief. Lees hier meer over NL Actief.

Waarom Start2Move?

In tegenstelling tot diverse andere opleiders, worden de cursisten van Start2Move niet door de eigen docenten beoordeeld, maar door de branche-organisatie Fit!vak. Door deze onafhankelijke toetsing wordt de kwaliteit van de opleiding en het examen geborgd. Start2Move heeft zitting in de opleidingscommissie van Fit!vak en een groot aantal docenten van Start2Move is tevens werkzaam als examinator van Fit!vak. Hierdoor zijn ze altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 Voordelen van Fit!vak opleidingen bij Start2Move:
 • Hoogste slagingspercentages
 • Opleidingslocaties in heel Nederland
 • Hoog opgeleide Fit!vak docenten 
 • Studeren op eigen tempo
 • Online leermiddelen
 • Persoonlijke begeleiding

Fit!vak Fitnesstrainer A

De opleiding (Fit!vak) Fitnesstrainer A is bedoeld voor sportieve en enthousiaste cursisten die graag direct met een Europees erkend diploma aan de slag willen in de fitnessbranche. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Deze opleiding vormt bovendien een uitstekend basis om je verder te specialiseren tot bv. Personal Trainer, Bootcamp Trainer of Conditietrainer (top)Sport. 

Ben jij sportief, sociaal vaardig en wil jij jouw sporters motiveren om samen met jou hun doelen te bereiken? Schrijf je dan in voor de opleiding Fitnesstrainer A

Fit!vak Fitnesstrainer A Spoedcursus

Cursisten die toegelaten worden tot de Spoedcursus Fitnesstrainer A hebben de mogelijkheid om 6 van de 11 lesdagen (of 7 van de 14 avonden) te volgen van de opleiding Fitnesstrainer A. Zodra je bent ingeschreven voor de Fitnesstrainer A Spoedcursus, ontvang je van ons binnen enkele dagen toegang tot de online leeromgeving en krijg je het boek Fitnesstrainer A per post toegestuurd.

Je kunt dan direct aan de slag met de voorbereidingen en bekijken welke lesdagen je wel/niet aanwezig zult zijn. Je wordt verwacht in ieder geval aanwezig te zijn op lesdag 1 en de lesdag waarop het theorie-examen plaatsvindt. De 1e lesdag zal de docent met jou een planning maken en van advies kunnen voorzien voor het verdere traject.

Toelatingseisen Fit!vak Fitnesstrainer A Spoedcursus

Fit!vak Fitnesstrainer A Spoedcursus is bedoeld voor cursisten die in het bezit zijn van een niet door Fit!vak erkend fitnessdiploma, enkele jaren relevante werkervaring hebben of bezig zijn met een relevante studie zoals bv. Sportmassage, Fysiotherapie, ALO of CIOS*.

*Om deel te kunnen nemen aan de Fit!vak Fitnesstrainer A Spoedcursus, dient altijd eerst telefonisch contact op te worden genomen met een medewerker van Start2Move.

Fit!vak Fitnesstrainer B

De compleet vernieuwde  Fit!vak Fitnesstrainer B is de vervolgopleiding van de opleiding Fit!vak Fitnesstrainer A. Deze hoogste Europees erkende opleiding Fit!vak Fitnesstrainer B is een must voor elke ambitieuze fitnessinstructeur die wil doorgroeien tot erkend Personal Trainer! Je bent in staat om specifieke groepen te begeleiden zoals ervaren sporters, mensen met overgewicht of sporters met (lichte) klachten.

Tijdens deze opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan als (zelfstandig) Personal Trainer.
Bekijk onze pagina over de opleiding Fitnesstrainer B voor meer informatie en schrijf je direct in.

Toelatingseisen Fit!vak Fitnesstrainer B
Instroom voor deze opleiding is alleen mogelijk voor cursisten die geslaagd zijn voor de opleiding:
 •  Fit!vak Fitnesstrainer A (of alle lesdagen hebben gevolgd)
 •  ROC Sport en Bewegen niveau 3 vanaf 01-01-2012 met Fit!vak diploma
 •  ROC Sport en Bewegen niveau 3 voor 01-01-2012 met specialisatie Fitness
 •  CIOS niveau 3 vanaf 01-01-2012 met Fit!vak diploma
 •  CIOS niveau 3 voor 01-01-2012 met specialisatie Fitness
 •  ALO met minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de fitnessbranche
 •  Fysiotherapie met minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de fitnessbranche 

Indien er geen diploma is behaald, maar wel sprake is van 3 jaar relevante werkervaring, kan een verzoek om vrijstelling worden aangevraagd bij Fit!vak. Je kunt je CV en behaalde diploma's mailen naar info@fitvak.com en een verzoek om vrijstelling indienen. Bij akkoord word je uitgenodigd door Fit!vak om het theorie-examen Fitnesstrainer A te komen maken. Bij een voldoende krijg je het Fit!vak Fitnesstrainer A diploma uitgereikt.

Voor vragen over eventuele vrijstellingen is het ook mogelijk telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

Fit!vak Preventiecentrum worden?

Fitnesscentra die bij Fit!vak zijn aangesloten kunnen zich profileren als Fit!vak Preventiecentrum. Deze centra gaan een stapje verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals diabetes en obesitas veilig en effectief te begeleiden en te trainen. De bewegingsdeskundigen zijn opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met programma's en protocollen die bewezen effectief zijn*.

*Het aanvraagformulier Fit!vak Preventiecentrum en meer informatie over o.a. het beroepscompetentieprofiel en de beweegrichtlijnen is te vinden op de website van Fit!vak.

Fit!vak erkend Personal Trainer worden?

Start2Move biedt een 3-tal Fit!vak erkende Personal Trainer Pakketten:
1. Pakket Personal Trainer Basis
2. Pakket Personal Trainer Basis Plus
3. Pakket Personal Trainer Pro