Ferry van de Wal

Ferry is werkzaam als coördinator van het uitstroomprofiel Sport, Bewegen en Gezondheid binnen de sportacademie van het Koning Willem 1 College in ‘s Hertogenbosch.
Daarnaast is hij hoofdtrainer bij een voetbalclub, kracht- en conditietrainer van Bas Verwijlen, personal trainer, jeugdscout bij PSV Eindhoven en mede-eigenaar van CrossFit Duketown.
In 2001 afgestudeerd aan de Fontys sporthogeschool (voorheen ALO Tilburg) en daarna vele opleidingen/cursussen gevolgd die raakvlak hebben met bewegen, voeding en gezondheid. Als examinator fitnesstrainer A, club power en club cycle is hij ook verantwoordelijk voor deze lessen binnen het Koning Willem 1 College. In het verleden is Ferry werkzaam geweest als docent lichamelijke opvoeding, manager van een healthcenter en hij heeft een praktijk gehad voor sportmassage, ontspanningsmassage en voedingsadvies.

Zijn eerste ervaring met sport was het actief uitvoeren van Tae Kwon Do. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben heeft hij een korte break gehad en is hij gaan voetballen. Sinds 2011 is hij gestopt als actief voetballer en is hij het trainersvak ingedoken. Dit was ook het moment dat hij in aanraking kwam met CrossFit waar hij de afgelopen jaren veel ervaring in heeft opgedaan. Daarnaast heeft hij zich verder verdiept in de (functionele) trainings- en voedingsleer. Ferry is zelf nog steeds actief CrossFitter en legt daarnaast de nadruk op het powerliften.
 

Ferry van de Wal
Fitnesstrainer A
Fitnesstrainer B
Fitnesstrainer A Spoedcursus
Bootcamp Trainer 2.0
Fitnesstrainer A Avondopleiding
Fitnesstrainer B Avondopleiding
Kettlebell Trainer Pro
Functional Training Specialist