Effecten van Krachttraining (Seminar)

Aantal lesdagen

1 lesdag

Cursusprijs

Locaties en startdata

Arnhem

Vooropleiding

Niet vereist

Effecten van Krachttraining (seminar)

In samenwerking met inspanningsfysioloog drs. Gerard van der Poel organiseert Start2Move het interactieve seminar "Effecten van Krachttraining". Dit seminar is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een up-to-date wetenschappelijke verdieping op het gebied van krachttraining.

Denk jij nog steeds dat er twee of drie spiervezeltypen zijn? Of zeg jij nog steeds tegen sporters/klanten dat hypertrofie begint na een week of drie? Wat zal jouw antwoord zijn op de vraag: kun je met 1 been de helft van de kracht leveren ten opzichte van werken met 2 benen? En wat is de achterliggende verklaring als dat niet zo is? Weet jij wat 'cross-education' is en hoe je dit praktisch in oefenstof kunt toepassen? Na deze interactieve lezing en seminar kun je deze vragen en vele andere beantwoorden. Als je geïnteresseerd bent in inspanningsfysiologie, verdieping en up-to-date wetenschappelijke onderbouwing van je kennis dan is dit iets voor jou.

Na afloop van de workshop wordt het certificaat “Effecten van Krachttraining” worden uitgereikt. 

 

Inhoud Effecten van Krachttraining (seminar)

Inhoud

Dit seminar geeft een overzicht van de huidige up-to-date inspanningsfysiologische kennis over de effecten van Krachttraining op:
  • (Maximaal) Kracht, op de huidige stand van zaken m.b.t. kennis over de processen achter het sterker worden
  • Nieuwe inzichten over hypertrofie (& hyperplasie), met een intermezzo over occlusietraining (= met deels afgebonden ledematen).
  • Nieuwe inzichten in de neurale effecten van krachttraining (o.a. Crosseducation = Eenzijdig belasten en ook F-effecten aan de andere zijde)
  • Spiervezeltypen
  • Isometrische krachttrainingsverschillen tussen mannen en vrouwen
Deze theoretische verdieping wordt geïllustreerd met praktijkvoorbeelden en 'take home messages' die direct morgen in krachttrainingssessies toepasbaar zijn.   

 

Over de docent

Gerard is bewegingswetenschapper (VU 1987) en werkt sinds 1993 vanuit zijn eigen bedrijf Infomotion als docent, trainer, auteur, redacteur en adviseur. Hij schrijft voor diverse vaktijdschriften en is medeauteur van 6 (trainings-/inspanningsfysiologie)boeken. Gerard is een inspanningsfysiologisch expert op het gebied van krachttraining, een autoriteit op het onderwerp stretching en expert over trainen met diabetes- en hartpatiënten. Hij is docent Inspanningsfysiologie en Trainingsleer in een groot aantal cursussen & opleidingen. Gerard adviseert opleidingen, bedrijven, sportorganisaties en individuele trainers. 

Cursusdata en locaties

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.

Docent

Gerard van der Poel
Effecten van Krachttraining (workshop)

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.