Workshop deadliften voor personal trainers

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!


Aantal lesdagen

1 lesdag

Locaties

Abcoude

Cursusprijs

€ 135

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 5

Telefoon

088 850 7648

In samenwerking met één van Nederlands meest toonaangevende Personal Training bedrijven 3SIXTY5 , organiseren wij de workshop Deadliften.

Hoe breed moet je staan? Hoe zorg je ervoor dat je je onderrug niet te veel belast? Hoe hoog moet je je billen houden ten opzichte van je heupen? Allemaal vragen die tijdens de workshop Deadliften worden behandeld. De deadlift is één van de meest complete posterior chain oefeningen. Naast dat het dient als performance indicator bij o.a. powerliften, kan het ook gebruikt worden om serieuze massa te winnen van de m. trapezius tot aan de hamstrings.

Tijdens de workshop deadliften worden er diverse technieken van de conventionele deadlift en sumo deadlift behandeld. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op verschillende varianten. Wat is de juiste set-up en uitvoer? Welke cue’s zorgen voor een betere techniek, en hoe kun je het best corrigeren als de uitvoer niet optimaal is?

Naast het verbreden van jouw (wetenschappelijk onderbouwde) kennis kun je de aangeleerde vaardigheden direct toepassen in de praktijk. Hierbij leer je niet alleen rekening te houden met verschillende niveau's, maar ook met de specifieke lichaamsbouw en eventuele beperkingen van jouw klant.

Lees alvast de blog van docent Tristan Voûte: Deadlift: De koning der oefeningen voor spiergroei? 

Inhoud Deadliften (workshop)

De workshop wordt georganiseerd in één van de grootste studio's van 3SIXTY5 in Abcoude. Tijdens de workshop is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Naast de content die behandeld wordt tijdens de les, ontvang je een powerpoint met de behandelde stof en instructievideo’s van de verschillende oefeningen. Daarnaast zal er o.a. antwoord gegeven worden op de volgende vragen:
  • Wat zijn veel gemaakte fouten en aandachtspunten bij de deadlift?
  • Welke differentiatie- en variatiemogelijkheden zijn er?
  • Wat zijn de specifieke trainingseffecten van de deadlift?
  • Wat is het verschil tussen de conventionele en de sumo deadlift?
  • Hoe moet ik "bracen"?
  • Hoe kan ik iemand het beste assisteren en begeleiden tijdens de deadlift? 
  • Hoe implementeer ik de deadlift in mijn trainingsprogramma?

Cursusdata en locaties

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.