Pilates Trainer (mat 1)

Aantal lesdagen

3 lesdagen

Cursusprijs

Locaties en startdata

Zwolle

Vooropleiding

Wenselijk

Cursus Pilates Trainer (mat 1)

Deze 3-daagse praktijkgerichte cursus Pilates Trainer (mat 1) is o.a. geschikt voor Fitnesstrainers en Personal Trainers die -aan de hand van de 5 Pilates Principes- op een veilige, efficiente manier klanten 1 op 1 of in kleine groepen willen gaan begeleiden. Pilates is niet alleen geschikt voor mensen met lichamelijke klachten en/of beperkingen, maar zeker ook voor sporters!

Wat is pilates?

Pilates is een populaire fitheidstraining met gegarandeerde resultaten. Een Pilates workout richt zich op de 5 Principes "breathing", "concentration", "control", "centering" en "precision". Hiermee richt Pilates zich op een gezond lijf en een sterke geest.

Pilates is geschikt voor iedereen ongeacht fitheidsniveau of leeftijd. In het bijzonder is de training geschikt voor mensen met rug-, nek- en/of schouderklachten en bekkeninstabiliteit. Ook biedt Pilates ondersteuning voor mensen die last hebben van extreme vermoeidheid, burn-out of herstellende zijn van (borst)kanker.

Inhoud en cursusgegevens Pilates Trainer (mat 1)

Inhoud

Tijdens deze 3 daagse specialisatie leer je de principes van de klassieke Pilates efficiënt in te zetten bij jouw klanten. De focus ligt hierbij op een evenwichtige ontwikkeling van het lichaam door middel van een krachtig centrum (core), flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. Een aantal onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Basisprincipes en -oefeningen van de Pilates methode
  • Functionele houding en ademhaling
  • Anatomie rondom de wervelkolom (strengthening and mobilisation of the spine)
  • Mat 1 (beginner) oefenprogramma 
  • Pilates voor sporters
Aan het eind van de cursus ken je de do's en dont's bij de meest voorkomende rug-, nek- en schouderklachten, en ben je bovendien in staat om dit direct praktisch te vertalen naar je eigen klanten.

Over de docent

Deze cursus wordt verzorgd door Henriët van Dalen. Henriët heeft bijna 20 jaar binnen de sportbranche gewerkt als docent en manager. Eenmaal in contact gekomen met Pilates ontdekte zij dat werken vanuit stabilisatie een absolute basis is. Als klassiek Pilates docent is zij Balanced Body en Peak Pilates gecertificeerd. 

Sinds 2011 runt zij succesvol haar eigen studio waar naast groepstrainingen op de mat ook Personal trainingen worden gegeven, veelal op de Pilates apparatuur zoals Reformer en Exo Chair. Zij zet Pilates in als middel om klanten te laten herstellen van klachten, maar ook om (top)sporters te verbeteren in hun prestaties. In deze trajecten werkt Henriët veel samen met fysiotherapeuten, osteopaten en manuele therapeuten.

Cursusgegevens Pilates Trainer (mat 1)

Toelatingseisen
Om deel te mogen nemen is minimaal een erkend diploma NL Actief (voorheen Fit!vak) Fitnesstrainer A of een soortgelijk diploma vereist (o.a. SB, CIOS, ALO, Fysiotherapie en/of ervaring in het verzorgen van groepslessen.)

Lestijden en zelfstudie
De lesdagen duren van ca.10.00 uur tot 15.30 uur. Voor deze cursus rekenen wij ongeveer 6 tot 8 uur zelfstudie afhankelijk van het instapniveau. 

Diplomering
Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat "Pilates Trainer (mat 1)" uitgereikt.  

Cursusdata en locaties

Cursusdata Pilates Trainer (mat 1) (3 dagen)

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.

Docent

Henriët van Dalen
Pilates Trainer (mat 1)

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.