Ademhaling, Sport en Stress

Bij Start2Move leiden we je niet alleen op voor een diploma maar voor een carrière met opleidingsadviseurs, deskundige docenten, uitgebreide digitale leermiddelen, een vacaturebank en meer!

  • Deze cursus is geaccrediteerd door de Atletiekunie met 6 licentiepunten voor niveau 3


Aantal lesdagen

2 lesdagen

Locaties

Bekijk locaties

Cursusprijs

€ 295

Vooropleiding

Niet vereist

Cursustegoed

€ 20

Telefoon

088 850 7648

Ademhaling, Sport en Stress

Tijdens deze 2-daagse cursus Ademhaling, Sport en Stress die wordt verzorgd door Koen de Jong -schrijver van o.a. bestseller Verademing en Koud Kunstje-, leer je verschillende ademhalingsoefeningen. Wat gebeurt er als je sneller of dieper ademt dan nodig? Wat gebeurt er met je zuurstof en koolzuurwaarden en welke invloed heeft dat op je lijf? Is het zinvol om je hartslag te meten of de hartslagvariabiliteit?
 
Er zijn veel verschillende ademhalingstechnieken zoals bijvoorbeeld de oefeningen van Stans van der Poel, Buteyko, Wim Hof, Meditatie of Yoga. In de cursus Ademhaling, Sport en Stress doe je vijf verschillende oefeningen en zoomen we in op de fysiologie van ademhaling.Tijdens de tweede cursusdag gaan we dieper in op ademhaling tijdens het sporten. Welke oefeningen werken voor duursporters en welke voor krachtsporters of balsporters?
 
Na het afronden van de cursus kun jij de oefeningen direct toepassen in je praktijk en/of Personal Training.

 

Inhoud van de cursus Ademhaling, Sport en Stress

Tijdens deze 2-daagse cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waarom zou je iemand ademhalingsoefeningen aanraden?
  • Welke oefeningen zijn er?
  • Voor wie zijn ademhalingsoefeningen geschikt?
  • Hoe controleer je of een oefening aanslaat?
  • Welke instructies geef je?
  • Hoe houd je mensen gemotiveerd om oefeningen te doen?
  • Tips voor sporters én patiënten

Cursusgegevens Ademhaling, Sport en Stress

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Lestijden

Bekijk de cursusdata voor de ingeplande data en locaties.

Lesmateriaal

Tijdens de cursus ontvang je (aanvullend) studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start.

Examen en diplomering

Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat Ademhaling, Sport en Stress uitgereikt. Trainers die in het bezit zijn van een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie ontvangen bovendien 6 licentiepunten voor niveau 3.

Data en locaties

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.

Kosten

Onderstaande prijzen zijn inclusief lesmateriaal en certificaat. Start2Move is door het CRKBO vrijgesteld van btw. 

Belastingvoordeel

Geef je in 2019 meer dan € 250 uit aan cursussen en/of opleidingen die aansluiten bij je (toekomstige) beroep? Dan is het mogelijk om een (groot) gedeelte van deze kosten terug te krijgen via de Belastingdienst. En dat bedrag kan aardig oplopen!Bereken hier je belastingvoordeel

Cursustegoed

Bij Start2Move spaar je op een leuke manier cursustegoed bij elkaar. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Hoe meer je bij ons studeert, hoe meer cursustegoed je opbouwt. Je ontvangt voor de cursus Ademhaling, Sport en Stress € 20 cursustegoed. 

Na afronding van de cursus of opleiding schrijven we automatisch het cursustegoed bij in je online leeromgeving e-Start. Hier kun je het cursustegoed inwisselen voor korting op een groot aantal van onze cursussen en opleidingen. 

Inschrijven

Ben jij enthousiast over de cursus Ademhaling, Sport en Stress. Schrijf je eenvoudig in via onderstaande button en ga direct van start!

Inschrijven

Reviews