Ademhaling, Sport en Stress

Aantal lesdagen

2 lesdagen of -avonden

Cursusprijs

Locaties en startdata

Tilburg, Zwolle, Leiden & Weesp

Vooropleiding

Niet vereist

Tijdens deze 2-daagse cursus Ademhaling, Sport en Stress verzorgd door Koen de Jong -schrijver van o.a. bestseller Verademing en Koud Kunstje- leer je verschillende ademhalingsoefeningen. Wat gebeurt er als je sneller of dieper ademt dan nodig? Wat gebeurt er met je zuurstof en koolzuurwaarden en welke invloed heeft dat op je lijf? Is het zinvol om je hartslag te meten of de hartslagvariabiliteit?
 
Er zijn veel verschillende ademhalingstechnieken zoals bijvoorbeeld de oefeningen van Stans van der Poel, Buteyko, Wim Hof, Meditatie of Yoga. In de cursus Ademhaling, Sport en Stress doe je vijf verschillende oefeningen en zoomen we in op de fysiologie van ademhaling. Tijdens de tweede cursusdag gaan we dieper in op ademhaling tijdens het sporten. Welke oefeningen werken voor duursporters en welke voor krachtsporters of balsporters?
 
Na het afronden van de cursus kun jij de oefeningen direct toepassen in je praktijk en/of personal training.

Inhoud cursus Ademhaling, Sport en Stress

Tijdens deze 2-daagse cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Waarom zou je iemand ademhalingsoefeningen aanraden?
  • Welke oefeningen zijn er?
  • Voor wie zijn ademhalingsoefeningen geschikt?
  • Hoe controleer je of een oefening aanslaat?
  • Welke instructies geef je?
  • Hoe houd je mensen gemotiveerd om oefeningen te doen?
  • Tips voor sporters én patiënten.
Diplomering
Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat ''Ademhalen, Sport en Stress'' uitgereikt. Wanneer je in het bezit bent van een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie ontvang je 6 licentiepunten voor niveau 3. Bovendien ontvang je 4 Start2Move Scholingspunten.

Cursusdata en locaties

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Lesdagen Variant Inschrijven Bijzonderheden
Do 6 jun. '19 Amsterdam Toon lesdagen Dag Direct inschrijven
Lesdag 1 Do 6 juni 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Do 20 juni 2019 10:00 - 15:30

DocentenKoen de Jong
Hij schreef 7 boeken waaronder de bestsellers Verademing en Koud Kunstje. Zijn werk is onder andere vertaald in het Duits, Engels, Spaans en Italiaans en zijn boeken zijn samen meer dan 60.000 keer verkocht. Zelf ervaart hij dagelijks wat de voordelen zijn van rustig ademen en drie keer in de week bewegen. Koen fietst graag en beoefent Vipassana-meditatie. Daarnaast loopt hij graag marathons.

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.