Cursus Conditietrainer Voetbal

Deze door de KNVB erkende cursus is onder andere geschikt voor Voetbaltrainers, (Herstel)trainers, Fysiotherapeuten en Verzorgers die graag meer specifieke kennis willen opdoen over Fysieke Training in de voetbalsport. De cursus is zowel geschikt voor trainers die in het amateur- als in het profvoetbal werkzaam (willen) zijn. Aan het eind van de cursus ontvangt de cursist 6 KNVB licentiepunten. Daarnaast is de cursus geaccrediteerd door Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) voor 8 NGS-punten voor sportzorgmasseurs.

De cursus zal grotendeels worden verzorgd door Jelmer Siemons die -in samenwerking met Marco van Basten- verantwoordelijk is geweest voor de fysieke trainingen van het 1e elftal van sc Heerenveen. Het onderdeel Testen en Meten staat onder andere onder leiding van bewegingswetenschapper Jan van Norel. Hij is de afgelopen 5 seizoenen werkzaam geweest als Inspanningsfysioloog bij sc Heerenveen en is sinds dit seizoen werkzaam bij Vitesse.

Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het is sterk aanbevolen dat cursisten in het bezit zijn van een relevante vooropleiding (oa. TC 3, Fitnesstrainer A, CIOS, Fysiotherapie of ALO).

Zie ook: "Voetbalconditie -10 veel gemaakte fouten door voetbaltrainers-"

Inhoud en cursusgegevens Conditietrainer Voetbal

Inhoud

Aan de hand van het periodiseringsmodel van Raymond Verheijen, wordt er aandacht besteed aan de verbetering van de coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en snelheid van zowel het team als het individu. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke belasting en belastbaarheid van de speler en zijn positie in het veld. De beginsituatie zal worden bepaald aan de hand van diverse specifieke testen en metingen die gedurende het seizoen meerdere keren worden afgenomen.

Tijdens de cursus Conditietrainer Voetbal komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
  •  Algemene en specifieke Warming up en Cooling down
  •  Testen en Meten (voor verdieping zie cursus Testen en Meten van Voetballers)
  •  Specifieke kracht- en conditietraining
  •  Loopscholing
  •  Zin/onzin stretchen voetbal
  •  Periodisering in het amateur- en profvoetbal (voor verdieping zie cursus Periodisering Voetbal)
  •  Individuele periodisering
  •  Hersteltraining (voor verdieping zie cursus Hersteltrainer Voetbal)

Cursusgegevens Conditietrainer Voetbal

Toelatingseisen
Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het is sterk aanbevolen dat cursisten in het bezit zijn van een relevante vooropleiding (oa. TC 3, Fitnesstrainer A, CIOS, Fysiotherapie of ALO).

Lestijden en zelfstudie
De twee lesdagen duren van ca. 10.00 uur tot 15.30 uur. 

Diplomering
Deze cursus is erkend door de KNVB. Cursisten ontvangen bij 100% deelname het certificaat "Conditietrainer Voetbal" en 6 KNVB licentiepunten.
 

Cursusdata en locaties

Cursusdata Conditietrainer Voetbal (2 dagen)

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.