Conditietrainer (top)Sport

Aantal lesdagen

2 lesdagen

Cursusprijs

Locaties en startdata

O.a. Rotterdam

Vooropleiding

Wenselijk

Cursus Conditietrainer (top)Sport

Deze specialisatie wordt slechts één keer per jaar aangeboden en er is een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar. Schrijf je tijdig in om verzekerd te zijn van een cursusplaats.

Deze door de Atletiekunie erkende specialisatie (niv. 4) is in het bijzonder geschikt voor ambitieuze, praktijkgerichte trainers met (minimaal) enkele jaren werkervaring die graag aan de slag willen als Conditietrainer (top)Sport.

Om te komen tot een topprestatie is sportspecifieke kracht- en conditietraining voor de topsporter een absolute must! Helaas blijkt in de praktijk dat hier vaak te weinig of op een verkeerde manier aandacht aan wordt besteed. Als er al aanvullende fysieke trainingen plaatsvinden, dan is dit vaak veel te algemeen en eenzijdig en ontbreekt de vertaalslag naar de sportspecifieke situatie.

Inhoud en cursusgegevens Conditietrainer (top)Sport

Inhoud

De 2-daagse specialisatie Conditietrainer (top)Sport richt zich op zowel individuele als teamsporten (o.a. voetbal, tennis, volleybal, basketbal, vechtsporten) en gaat uitgebreid in op de prestatiebepalende factoren per sport. Hierbij zal er in het bijzonder worden gekeken, welke invloed wij als fysieke trainers kunnen hebben op het leveren van een topprestatie.

Er zullen tijdens deze praktijkgerichte cursus diverse sportspecifieke testen en een groot scala aan uitdagende, vernieuwende trainingsvormen worden aangeboden. Er zal bovendien veelvuldig gebruik worden gemaakt van videobeelden en video-analyses van diverse bekende topsporters!
Aan het eind van de cursus heeft de cursist voldoende praktische kennis om zelfstandig, gericht en verantwoord aan de slag te gaan als Conditietrainer in de (top)Sport.

Tijdens de cursus Conditietrainer (top)Sport komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
  •  Sportspecifieke loopscholing aan de hand van bewegingsanalyses.
  •  Analyse prestatiebepalende factoren in de topsport.
  •  Krachttraining voor topsporters (o.a. explosieve kracht, maximale kracht, sprongkracht).
  •  Snelheidstraining voor topsporters (o.a. start- en reactiesnelheid en versnellingvermogen).
  •  Uithoudingsvermogen voor topsporters.
  •  Diverse oefenvormen ter verbetering van de intra- en intermusculaire coördinatie.
  •  Specifieke core stability trainingen.
  •  Methodische opbouw trainingsvormen gedurende het seizoen.
  •  Onderbelasting, overload en overbelasting bij topsporters.
  •  Revalidatie na een blessure.

Cursusgegevens Conditietrainer (top)Sport

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan deze Specialisatie is een goede inhoudelijke basis (bv. NL Actief (voorheen Fit!vak) Fitnesstrainer A/B, CIOS of ALO) wenselijk, evenals enkele jaren lesgeefervaring.

Lestijden 
De twee lesdagen duren van ca. 10.00 uur tot 15.30 uur. 

Diplomering
Bij 100% deelname wordt na afloop van de cursus het certificaat "Conditietrainer (top)Sport" uitgereikt. Trainers die in het bezit zijn van een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie ontvangen bovendien 6 licentiepunten voor niveau 4. Daarnaast is de cursus geaccrediteerd door Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Voor de cursus Conditietrainer (top)Sport staat 8 NGS-punten voor sportzorgmasseurs.

 

Cursusdata en locaties

Cursusdata Conditietrainer (top)Sport (2 dagen)

Swipe naar links binnen de tabel of kantel je scherm om deze volledig te bekijken.

Startdatum Plaats Lesdagen Variant Inschrijven Bijzonderheden
Za 12 jan. '19 Rotterdam Toon lesdagen Dag VOL Neem contact op!
Lesdag 1 Za 12 januari 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Za 19 januari 2019 10:00 - 15:30
Za 15 jun. '19 Sittard Toon lesdagen Dag Direct inschrijven
Lesdag 1 Za 15 juni 2019 10:00 - 15:30
Lesdag 2 Zo 16 juni 2019 10:00 - 15:30

Over de docent

Errol Esajas
Errol heeft onder andere gewerkt als Conditietrainer van de honkbalselectie van Sydney (2000) en diverse atleten begeleid bij de Olympische Spelen van Beijing (2008) en Londen (2012). Hij heeft bovendien jarenlange ervaring als Bondstrainer Estafette bij de Atletiekunie, Conditietrainer bij de KNLTB en als Conditietrainer in het Betaald Voetbal.

Als trainer heeft hij vele Nederlandse topsporters begeleid zoals: Edgar Davids (voetbal), Fransisco Elson (basketbal), Fatima de Moreiro de Melo (hockey), Kiki Bertens (tennis) en Raemon Sluiter (tennis). 

Virgil Spier
Virgil Spier is voormalig topsporter en Olympisch (estafette) atleet en een ware specialist in beweging, mobiliteit en performance. Vanuit zijn visie en nieuwe wetenschappelijke inzichten geeft Virgil met aantoonbare praktijkresultaten topsporters en coaches inzicht in een andere manier van trainen en bewegen. Met name op het gebied van wendbaarheid en snelheid. Gebruikmakend van random practice en differentieel leren geeft hij aan hoe je iedereen meer atletisch kan laten ontwikkelen.

Docenten

Errol Esajas
Conditietrainer (top)Sport
Virgil Spier
Conditietrainer (top)Sport

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.