Coachen op Gedragsverandering

Aantal lesdagen

3 lesdagen

Cursusprijs

Locaties en startdata

Diverse locaties

Vooropleiding

Niet vereist

De cursus Coachen op Gedragsverandering is ontwikkeld door bewegingswetenschapper Jan Middelkamp, auteur van diverse boeken en publicaties over gedragsverandering in de fitnessbranche. De cursus is geschikt voor o.a. Fitnesstrainers, Personal Trainers, Voedingsdeskundigen en Leefstijlcoaches, die klanten willen helpen naar duurzame gedragsverandering en een gezonde leefstijl.

Hoeveel voorbeelden kennen we wel niet van mensen die het goede voornemen hebben om te gaan bewegen, maar dat het er niet van komt? En hoe herkenbaar is het dat de eerste stap wel gezet wordt en iemand in beweging komt, maar al gauw afhaakt?

Inhoud en cursusgegevens

Inhoud
Tijdens deze cursus krijg je zicht op hoe gedrag duurzaam kan worden beïnvloed en reiken we je diverse praktische tools en tips aan om dit te bereiken. Hoe zorg je er voor dat jouw klant blijft komen, gemotiveerd blijft en duurzame resultaten gaat boeken? Hiervoor zullen we dieper ingaan op wat gedrag precies is en hoe het verklaard kan worden. Daarnaast zullen we bespreken hoe we gedrag op een positieve manier kunnen beïnvloeden. We zullen hiervoor o.a. gebruik maken van specifieke casussen die zijn toegespitst op jouw dagelijkse praktijk.

Een aantal vragen die beantwoord worden zijn:
  •  Wat is gedrag eigenlijk?
  •  Hoe kunnen we ongezond gedrag veranderen en gezond gedrag behouden?
  •  Welke modellen en methodieken kunnen we hierbij gebruiken?
  •  Hoe kunnen we deze kennis toepassen op de dagelijkse praktijk?
  •  Wat zijn succesfactoren en wat zijn juist valkuilen?
  • Cursusgegevens Coachen op Gedragsverandering
Toelatingseisen
Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze cursus.

Lestijden en zelfstudie
De drie lesdagen duren van 10.00 – 17.00 uur.

Diplomering
Bij 100% aanwezigheid wordt na afloop van de cursus het certificaat ‘Coachen op Gedragsverandering’ uitgereikt. Daarnaast ontvang je 6 Start2Move Scholingspunten. 

Cursusdata en locaties

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Vul het contactformulier in als je graag op de hoogte wilt blijven van nieuwe data en locaties.

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.