Workshop Mentale Coaching

23 Aug

Zaterdag 27 augustus '16 verzorgt Ben Middelkamp de workshop Mentale Coaching Gewoon Doen tijdens de Personal Trainer Day 2016. Hierbij alvast een klein voorproefje!

Verandering begint bij jezelf

Een mens zit eigenlijk heel simpel in elkaar, maar hij maakt het zichzelf zo moeilijk door alles te bedenken dat er niet is. Door denken komen veelal de problemen. Mental Coaching Gewoon Doen leert mensen anders te denken. Succesvolle mensen denken anders. Succesvolle sporters denken ook anders! Het bedenken van allerlei risico’s die zich misschien kunnen voordoen. Daardoor durven ze bijna niks meer. Veel sporters blokkeren dan en krijgen faalangst. Bij sport en het leven horen nu eenmaal tegenslagen. Je moet alleen weten hoe je daarmee omgaat. Mental Coaching leert je hoe je meer doorzettingsvermogen, durf en lef kunt krijgen en zorgt ervoor dat je afstand kan nemen van problemen. Je gaat meer geloven in jezelf, krijg je meer eigenwaarde en een positiever zelfbeeld. Je gaat beter om met tegenslagen, conflicten, gezondheid, onzekerheid en stress.

Inhoud:

  • < Wat weten wij over onszelf? Over ons mentale gedeelte?
  • < Het stellen van (on) realistische doelen.
  • < De ervaring van flow bereiken en het vasthouden ervan.
  • < Hoe een team opbouwen dat functioneert?
  • < Het om leren gaan met emotie.
  • < Het effect van communicatie.
  • < Gewoon mentaal sterker worden dan sterk.

De workshop is heel toegankelijk voor iedereen. Iedere coach, sporter zal zich snel is situaties herkennen en is daardoor in staat om de vaardigheden snel in de praktijk toe te passen. De sportwereld wordt als voorbeeld genomen.

Ben Middelkamp

Hij begeleidt, (top) sporters, ondernemers en particulieren op hun soms moeizame pad naar verbetering en levenskwaliteit. Ex-topjudoka, judocoach en sportschoolhouder (Fit-Care) heeft van Mental Coaching een persoonlijke missie gemaakt. Ben:´ Sport blijft buitengewoon prachtig. Sport blijft mij ontroeren. Iemand wint of verliest. Dan zie je op het gezicht van zo’n sporter alle beproevingen die hij of zij voor die prestatie heeft moeten doorstaan. In sport tekent zich in een kort tijdbestek, soms in een paar minuten, het hele leven af. Hoe snel sporters ´IN´ een emotie geraken! 

Ook zo genoten van de Olympische Spelen in Rio? In sport zit zo´n beetje alles wat zich ook in het dagelijks leven afspeelt: agressie, afgunst, passie, ambitie, vriendschap, haat, concurrentie, schoonheid, kunst. Maar allemaal heel compact. Daarnaast zie je de sportmensen in hun meest pure vorm. Ze leggen hun beschermende laag al en laten zien wie ze zijn en wat hen drijft: verdriet, emotie, angst, passie. Dat is mooi.´

Vanaf september '16 verzorgt Ben Middelkamp de 2 daage cursus Mentale Coaching in de (top)Sport in Arnhem, Leusden en Zwolle. 
 

Door Elian Goettsch | 23-08-2016


Meer lezen over: Event, Cursus, Docent