Weet jij voldoende van mentaal herstel?

03 Sep

Een essentiële voorwaarde voor duurzame gezondheid en prestatie is adequaat fysiek en mentaal herstel. Tot nu toe wordt bij herstelbevordering vooral gekeken naar fysiologisch herstel. Tijdens presteren en revalideren spelen echter ook (positieve en negatieve) gedachten en emoties een rol. Om die reden staat de psychologische kant van herstel centraal tijdens het congres Herstel 2.0 op woensdag 3 oktober bij de KNVB Campus te Zeist. Hoe kun je hier als (para)medicus actief aan bijdragen?

Dit unieke congres, onder leiding van Humberto Tan, belicht herstel vanuit verschillende werk- en leefgebieden en bespreekt de laatste innovatieve ontwikkelingen. Daarnaast is er ook gelegenheid om deze nieuwe ontwikkelingen zelf te ervaren. Alles vanuit de gedachte van betere prestaties en minder kans op blessures, overtraining en burn-out door effectiever herstel.
Deskundigen uit de praktijk geven je belangrijke inzichten vanuit hun expertise en ervaring. Zij concentreren zich op drie belangrijke vakgebieden:  

1. Herstel in sport
Met welke nieuwe technologieën kun je de spanning van een sporter meten? Welke ontspannings- en visualisatie-oefeningen kun je doen om spanning te verlagen? En hoe bevorder je fysiologisch en psychisch herstel?

2. Herstel in gezondheidszorg
Wat is het effect van visualisatie op het revalidatieproces? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen op dit gebied in combinatie met nieuwe ontwikkelingen van complementaire zorg in de gezondheidszorg? De sessie bespreekt wetenschappelijk onderzoek naar het effect van visualisatie. Uit de eerste bevindingen blijkt dat mensen minder pijn ervaren, minder medische zorg nodig hebben, makkelijker en beter slapen, en minder angst voor de fysiotherapie hebben. Het onderzoek wordt in het najaar afgerond, maar bij het congres komen de eerste resultaten naar buiten.

3. Herstel in bedrijfsleven
Wat zijn de parallellen tussen (top)sport en de werkvloer? En wat zijn de verschillen? Met het uitgangspunt ‘Werken is topsport?!’ staan we stil bij stress, vitaliteit en het boosten van je performance in deze sessie. Ervaar bijvoorbeeld wat een slaaptekort met prestaties op de werkvloer doet!

Meer weten en inschrijven
Het congres is een initiatief van WOUW Performance Coaching, Arko Sports Media, YourHealthSport, KNVB Sportmedisch Centrum en KNVB Campus. Doelgroep vormen sporters, coaches, scheidsrechters, trainers, fysiotherapeuten, artsen, vitaliteitscoaches, HR-medewerkers en andere professionals in de gezondheidszorg. Klik hier voor meer informatie over het plenaire programma, de sessies en de sprekers  

Korting
Relaties van Start2Move ontvangen een korting van € 20,- op het deelnametarief van € 155,-. Gebruik hiervoor de volgende kortingscode (onderaan het inschrijfformulier): XA766 212F B5C5 41A8

Door Fleur Zwetsloot | 03-09-2018


Meer lezen over: